سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه/

تامین 10 درصد نیاز کشور به محصولات کشاورزی توسط کرمانشاه

‌رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به توانمندی‌های این استان در بخش کشاورزی، گفت: این استان در صورت توجه بیشتر می تواند 10 درصد نیاز کشور به محصولات کشاورزی را تامین کند.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران مهندس علی اشرف منصوری ، با تاکید بر ظرفیت ها این استان در بخش کشاورزی گفت: در قالب طرح آمایش سرزمین، استان کرمانشاه به عنوان قطب کشاورزی کشور شناخته شده، اما متاسفانه تاکنون از مزیت تعیین استان به عنوان قطب کشاورزی هیچ استفاده‌ای نشده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: بر اساس مطالعات انجام گرفته ظرفیت‌های این استان در بخش کشاورزی تا جایی است که میزان تولیدات آن می‌تواند به 15 میلیون تن برسد.

وی با بیان اینکه در صورت تحقق این مهم استان کرمانشاه می‌تواند 10 درصد نیاز کشور به محصولات کشاورزی را تامین کند، نیاز تسهیلاتی تحقق این مهم را بر اساس برنامه ریزی‌های انجام گرفته 15 هزار میلیارد تومان دانست.

‌رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه به برخی از توانمندی‌های بخش کشاورزی استان اشاره کرد و افزود: استان کرمانشاه دارای 14 شهرستان و 948 هزار هکتار اراضی کشاورزی بوده که از این میزان 252 هزار هکتار اراضی آبی و 696 هزار هکتار اراضی دیم است.

‌منصوری تصریح کرد: میزان کل تولید محصولات کشاورزی سالانه این استان بیش از چهار میلیون تن است که از این میزان سه میلیون و 300 هزار تن آن محصولات زراعی، 368 هزار تن محصولات باغی، 363 هزار تن تولیدات دامی و 10 هزار و 500 تن تولید ماهی و آبزیان است.

‌وی با اشاره به اینکه کرمانشاه از نظر تولید برخی محصولات رتبه‌های برتر کشوری را دارد، افزود: کرمانشاه در زمینه تولید گندم رتبه چهارم کشور، تولید نخود رتبه اول، عملکرد ذرت دانه‌ای رتبه اول، عملکرد چغندرقند رتبه‌اول، عملکرد جو آبی رتبه ‌اول، جو دیم رتبه‌ دوم و در تولید ماهیان گرمابی در بین استانهای غیرساحلی رتبه اول کشور را دارد.

‌به گفته منصوری، برخورداری از شرایط مناسب آب و هوایی و اقلیم چهار فصل ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این استان در بخش کشاورزی را بالا برده است.

‌رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه بالا بودن اراضی دیم را اصلی‌ترین چالش بخش کشاورزی استان دانست و گفت: تبدیل شدن اراضی دیم به آبی زمینه‌های افزایش دو تا سه برابری میزان تولیدات کشاورزی را فراهم می‌کند، ضمن اینکه امکان پرداختن به دو یا سه کشت در طول سال برای کشاورزان فراهم می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه بخش کشاورزی می‌تواند زمینه ساز رونق اقتصادی، افزایش درآمد و اشتغال زایی باشد، از آماده بودن برنامه های توسعه بخش کشاورزی استان در همه زیر بخش‌ها سخن گفت و افزود: مسئولین باید توجه جدی به وضعیت استان کرمانشاه داشته باشند تا از این طریق ظرفیت‌های بالقوه استان بالفعل شوند.

‌منصوری احیاء اراضی را یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های استان در راستای توسعه بخش کشاورزی دانست و ابراز امیدواری کرد: این اقدام بتواند در بالفعل درآوردن ظرفیت‌های بالقوه استان در بخش کشاورزی اثر‌گذار باشد.

وی گفت: هم مرز بودن با کشور عراق، مرکزیت استان‌های غربی و اراضی حاصلخیز از جمله ویژگی‌های منحصر به فرد استان کرمانشاه است که این استان را در غرب کشور شاخص کرده و به نظر می‌رسد با اندکی توجه مسئولین و سرمایه گذاران در این بخش، بخش کشاورزی می‌تواند در از بین بردن معضل بیکاری استان نقش مهمی داشته باشد.

انتهای پیام /م
منبع: ایسنا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.