سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حیدری طیب در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

صادرات "سوآپ نفتی" توجیه اقتصادی دارد/ هدایت صنایع داخلی به سمت توسعه خودکفایی

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: ایران افزون بر تولید و صادرات نفت می تواند از موقعیت جغرافیایی خود برای انتقال مواد نفتی و دیگر حامل‌های انرژی بهره ببرد، بنابراین سوآپ یک حرکت منطقی بوده و به نفع کشور و نظام است.

سیدسعید‌ حیدری طیب، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، درباره از سرگیری سوآپ نفتی اظهار داشت: ایران افزون بر تولید و صادرات نفت می تواند از موقعیت جغرافیایی خود برای انتقال مواد نفتی و دیگر حامل‌های انرژی بهره ببرد.
 
وی تصریح کرد: ایران به میزان لازم و براساس قانون بودجه 93 نفت و میعانات گازی صادر می کند، از این رو می تواند از ظرفیت سوآپ نفتی نیز بهره‌مند شود.
 
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه قوانین مشخصی برای هر نوع دادوستد تجاری وجود دارد اظهار داشت: در مسئله سوآپ نفتی باید بررسی کرد که منافع ملی و اقتصاد کشور چگونه حاصل می شود.
 
وی تاکید کرد: اصل سوآپ را منطقی می دانم، با توجه به این که انجام این نوع دادوستد در دنیا هم مرسوم است قطعا منفعت کشور را به دنبال دارد.   
 
عضو کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: سوآپ یک حرکت منطقی بوده و به نفع کشور و نظام است.
 
حیدری طیب در رابطه با برقراری ارتباط و همکاری با کشورهای خارجی گفت: دیدگاه نظام جمهوری اسلامی ایران حمایت از سازندگان داخلی است تا صنایع داخلی به سمت توسعه خودکفایی گام بردارد. فکر نمی کنم با برقراری ارتباط عرصه برای رقابت برای سازندگان داخلی تنگ تر شود، بلکه اعتقاد براین است که با بکار گیری تجارب و استفاده از تکنولوژی بستر برای ارائه خدمات و صادرات تجهیزات داخلی به خارج فراهم می شود.
 
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، افزود: متاسفانه در شرایط کنونی برخی تجهیزات پالایشگاه‌های کشور از چین وارد می‌شوند که این موضوع باعث شده که اکثر مسولان توان داخلی را باور نداشته باشند. بایستی در این زمینه بازنگری اساسی صورت گیرد.                     
 
عضو کمیسیون انرژی مجلس، خاطر نشان کرد: خطوط انتقال نفت و گاز کشور بسیار فرسوده است، اما ترمیم و نوسازی آن برای کشور هزینه‌های سنگینی در بر دارد، از این رو در شرایط فعلی توسعه پالایشگاه ‌های کشور مقرون به صرفه نیست.
 
حیدری طیب گفت: برای استفاده بهینه از پالایشگاه‌های موجود باید از توان داخلی استفاده کرده و از خروج ارز به خارج جلوگیری شود.    
 
وی گفت: با بهره‌برداری از پالایشگاه های کشور علاوه برتوسعه اقتصادی عرصه برای رقابت سالم و نیز ایجاد اشتغال برای جویندگان کار فراهم می شود.
 
انتهای پیام/
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.