فاطمه آلیا عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، در تشریح اقدام اخیر شهرداری تهران مبنی بر تفکیک محیط کاری زنان و مردان این اقدام را در راستای اجرای یکی از مصوبات مجلس شورای اسلامی در سالهای گذشته عنوان کرد و اظهار داشت: بنابراین مصوبه در محیطهای کاری که از امکانات و فضای کافی جهت تفکیک زنان و مردان برخوردار باشند، جداسازی محیط های کاری در راستای ایجاد امنیت روانی بیشتر برای هر دو هر دو جنس و به خصوص زنان اجرا میگردد.
وی با بیان این که قطعأ این جداسازی تنها در راستای تفکیک محیط کاری بوده و خللی در تصمیم سازیها و برگزاری جلست مشترک ایجاد نخواهد کرد افزود: در محیطهای مختلط زنان و مردان به دلیل وجود ضوابط و چهارچوبهای ملزم به رعایت برخی از مسائل هستند که این موضوع محیط کاری را برای آنان خسته آور خواهند کرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که بحث همکاری زنان و مردان در محیط های کاری مشترک منحصر به یک ساعت و یا یک روز نیست گفت: باید در نظر داشت به دلیل خستگی فعالیتهای کاری، هر فرد بعد از چند ساعت فشار کاری خواهان صحبت و فعالیتی جهت رفع خستگی است که این موضوع با توجه به حضور جنس مخالف برای آنان میسر نخواهد بود که البته این محضوریت برای زنان بیشتر است و شهرداری تهران تنها درصدد رفع این محضوریتها بوده است.
آلیا با یادآوری دوباره بر این که تفکیک محیط کاری زنان و مردان در راهکارهای گسترش عفاف و حجاب تأکید نشده وشهرداری را پیش قدم در اجرای این موضوع عنوان کرد و افزود: در واقع هدف آنست که آرایش محیط کاری به گونهای باشد که هم زنان و هم مردان در راحتی باشند که امیدواریم این موضوع توسط دستگاههای دیگر نیز در صورت برخورداری از امکانات لازم مورد الگو برداری قرار گیرد.
وی با عنوان این که متأسفانه برخی از افراد بدون کسب اطلاعات کافی و یا برخوردار مغرضانه سعی کردنداز این موضوع خوراکی برای رسانههای بیگانه ایجاد نمایند، جداسازی محیط های اشتغال زنان و مردان را برخلاف ادعای برخی از رسانهها نه به معنای تحمیل شرایط سخت برای زنان بلکه اجرای درخواست بسیاری از آنان عنوان نمود و تصریح کرد: این موضوع تنها سبب افزایش بهره وری و بازده کاری برای هر دو جنس خواهد شد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا تفکیک جنسیت زنان و مردان ارتباط آنان را در مشاغل به هم وابسته با مشکل مواجه نمیسازد؛ با تأکید بر این که اجرای این امر قطعأ در ارتباطات کاری خللی پیش نخواهد آورد و تنها سبب راحتی زنان در محیطهای کاری خواهد شد اظهار داشت: این موضوع زمانی صحیح است که کار افراد به شکل سنتی صورت گیرد در حالی که با پیشرفت تکنولوژی و کاربرد فن آوریهای نوین نظیر تلفن، فکس و اینترنت ، تماس افراد با یکدیگر غیر ضروری بوده که هر چند امروز نیز علی رغم تفکیک در بسیاری از محیطهای کاری شاهد این موضوع هستیم.
آلیا در پاسخ به سوال دیگر در خصوص این که تفکیک جنسیتی زنان و مردان تنها آنان را از همکاران خود جدا ساخته و تکلیف آنان در برخورد با ارباب رجوع چگونه خواهد بود؛ ضمن ظریف خواندن این موضوع به نوع مشاغل در ردههای کارشناسی و خدماتی اشاره نمود و افزود: اجرای این موضوع تنها در مشاغلی که از نوع کارشناسی بوده و یا مراجعات در آنان کمتر است صورت میپذیرد ضمن این که باید در نظر داشت: حضور مراجع به دلیل مکرر نبودن در تمامی ساعات و هماهنگیهای از پیش تعیین شده مانعی در موارد مطرح شده نیست و این موضوع تنها جهت رفع اختلاط کاری و فراهم نمودن آرامش بیشتر برای زنان است.
وی با بیان این که نوع امکانات و شغل در تفکیک فضای کاری باید مد نظر قرار گیرد، این امکان را هم اکنون برای شهرداری تهران مناسب دانست و اظهار داشت: امیدواریم سایر سازهها و نهادها نیز پس از بررسی امکانات و ظرائف کاری، با تفکیک فضا، آرامش بیشتر را برای زنان فراهم سازند چرا که این موضوع فضای معنوی را در جامعه حاکم خواهد ساخت.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: وقتی نظام جمهوری اسلامی زنان را به حضور و مشارکت اجتماعی در جامعه تشویق و تأیید مینماید موظف است الزامات و امکانات لازم را جهت رفع دغدغه ایجاد و امنیت و آرامش فکری آنان فراهم نماید که اقدام شهرداری نیز در واقع پاسخی به این موضوع بوده است.
انتهای پیام/
لطفا نظر را تایید کنید
من با رضایت کامل از این طرح حمایت میکنم. نه که همه همکارهای من مرد هستن ،شاید چندتا خانم هم استخدام کنن تا کار ما کمتر بشه از طرفی صبر زیادی میخواد با خانم ها سرکله زدن .
آقا من موافقم
اصلا تا تفکیک نکنید ما کار نمیکنیم