به گزارش
خبرنگار حوزه فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ مراسم اختتامیهی بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم و اختتامیبه ی یازدهمین دوره جشنواره ی ( بانوی ایرانی، هنر قرآنی ) با حضور حجت الاسلام و المسلین محمدرضا حشمتی رئیس نمایشگاه و معاون قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجد جامعی رئیس شورای شهر، حجت الاسلام هاشم زاده عضو مجلس خبرگان و قرآن پژوه ، حجت الاسلام محمد عبدالهیان مدیر مسئول موسسه معارف اسلامی امام رضا (ع)، دکتر علیزاده و جمعی از مدیران نمایشگاه قرآن در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
پس از پخش سرود جمهوری اسلامی و تلاوتی آیاتی از قرآن کریم مجری برنامه به جایگاه اجرا آمد و پس از خوش آمد گویی از حجت الاسلام محمدرضا حشمتی دعوت کرد.
معاون قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد بیان کرد: 40 روز پیش وارد مجموعه ی باغ موزه دفاع مقدس شدیم تا این مجموعه را برای نماشگاه قرآن آماده کنیم و امروز روز پایانی این نمایشگاه است. از خدا سپاس گزاریم تا با فراهم کردن محیطی روحانی چون موزه دفاع مقدس و در جوار چند تن از شهدا در خدمت مردم عزیز بودیم.
حشمتی در ادامه افزود: در اینجا جا دارد تا از شهدای بزرگوار غزه یاد کنیم و با کودکان ، زنان و مردان فلسطین که به این فاجعه دچار شدند همدردی می کنیم.
وی تاکید کرد: بخاطر استقبال مردم دو بار مدت نمایشگاه را تمدید کردیم. 17 کمیته ی محتوایی از این نمایشگاه حمایت کردند.
وی اظهار داشت: مسئول کمبودها و کاستی های این نمایشگاه ماییم و زیبایی ها و الطاف آن متعلق به صاحب این کتاب گرانقدر، خداوند است.
وی همچنین افزود: من در طول این سال تا نمایشگاه بعدی برای تهیه ی یک مکان ثابت برای نمایشگاه های فرهنگی و هنری تلاش خواهیم کرد و این درخواست را از شهرداری و دولت یازدهم کرده ایم. انشاا.. خداوند به عظمت قرآن و اهل بیت با برانداختن رژیم صهیونیستی به نجات مردم غزه اقدام فرماید.
پس از سخنان حشمتی یک کلیپ برای حضار پخش شد که در آن بانوان هنرمند فعال در حوزه ی قرآن مشغول کار بر روی آثار هنری برای جشنواره خود بودند.
پس از پخش کلیپ احمد مسجد جامعی وارد سالن شد. سپس علیزاده گزارش روند جشنواره ی بانوی ایرانی هنر قرآنی را برای حضار قرائت کرد. وی تاکید کرد: از بین 80 اثر شرکت کننده در جشنواره 12 اثر شایسته ی تقدیر بود که ما دو برگزیده در بخش آثار هنری، سوره مبارکه ی یاسین داشتیم. این نمایشگاه در دوره ی بیست و دوم در باغ موزه ی دفاع مقدس برگزار شد.
سپس احمد مسجد جامعی برای سخنرانی دعوت شد.
رئیس شورای شهر بیان کرد: این نمایشگاه هم به عنوان بیست و دومین نمایشگاه قرآن کریم فعالیت خود را در محیطی معنوی آغاز کرد و کارهای ارزشمندی را به سرانجام رساند. پس از تلاش یک ماهه امروز شاهد مراسم اختتامیه ی آن هستیم.
وی همچنین افزود: برای همکاران ارجمندی که این فعالیت ها را پشتیبانی می کنند، شروع و پایان این نمایشگاه حس و حال دیگری دارد. از اینکه این بار را به سرمنزل مقصود رساندند خشنود اما ناراحتم از اینکه این نمایشگاه به پایان رسید. امیدواریم سال آینده این نمایشگاه با توان بیشتر و کیفیت و تجربه ی بهتر برگزار شود.
مسجد جامعی یادآور شد: وقتی شهر تهران را حصارکشی کردند به اندازه ی آیات قرآنی برایش برج و بارو ساختند و آیات را بر آن نوشتند، تهران تنها شهریست همچون مکه این ویژگی را دارد.
مسجد جامعی تاکید کرد: جالب است بدانید نخستین تاسیسات عمومی و شهری تهران توسط یک خانم هنرمند ایجاد شد،( مدرسه، حمام و تکیه ی خانم ) نیز وجود داشته است. ویژگی این خانم این بوده که هنرمند زمان خود بوده و خوشبختانه آثار خط و خوش نویسی ایشان به جامانده، وی هنرمند مکتب هرات بوده است. طبیعی است تهران جایگاه ویژه ای در فعالیت های قرآنی داشته باشد.
مسجد جامعی عنوان کرد: سازمان تبلیغات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در 110 مسجد فعالیت های جز خوانی قرآن را آغاز کرده است. ما شاهد به بار نشستن تلاش های حجت الاسلام و المسلمین عبدالهیان بودیم. قرن هاست که این چراغ پرفیض الهی به واسطه ی جلسات قرآن در شهر و کشورمان روشن است.
وی همچنین بیان کرد: فعالیت قرآنی جشنواره ( بانوی ایرانی ، هنر قرآنی ) حتی در شرایط دشوار هم به کار خود ادامه داد، این جشنواره و نمایشگاه یک نهاد مردمی است که یازده سال پیش کار خود را با نمایشگاه قرآن شروع کرد. من اطمینان دارم در سال های آینده ابعاد گسترده تری خواهد یافت.
مسجدجامعی همچنین گفت: موزه ی قرآن کریم با این رویکرد که آثار ارزشمندی که از جانب داوران انتخاب می شود باید در یک مکان حفظ شود، برپا شد.
وی اظهار داشت: امیدواریم که به سمت سازماندهی یک شهر قرآنی پیش برویم و تهرانسرای قرآنی تشکیل دهیم. یک از آرمان های قرآنی که در نظر داریم( قرآن پناه فلسطین است) زیرا نگرش ما نسبت به قدس آیینی است که با حضور قدرتمند مردم فلسطین که انتفاضه ی خود را از تکه های سنگ آغاز کردند امیدواریم تحقق یابد.
وی در پایان گفت: عملکرد شبکه های اجتماعی در انعکاس جنایات و فاجعه ی غزه بسیار قابل تقدیر است.
پس از سخنرانی مسجد جامعی مجری برنامه از وی، حجت الاسلام والمسلیمن هاشم زاده، حجت الاسلام والمسلیمن حشمتی و حجت الاسلام عبدالهیان و خانم موسوی دعوت کرد تا برای اهدای جوایز به روی سن بیایند.
بخش اهدای جوایز:
اکرم السادات حسینی، محبوبه عارفی و فاطمه پناهیان پور به طور مشترک رتبه ی اول را در آثار هنری خود دریافت کردند.
عذرا حقیقی بخشایشی، آنیتا هرندی، سارا ساسانیان، زهرا رحیمی و ازهار شرکا به طور مشترک رتبه ی دوم را در آثار هنری خود دریافت کردند.
مرضیه محمدی، رویا کازرونی و سحر حسینی به طور مشترک رتبه ی سوم را در آثار هنری خود دریافت کردند.
تقدیرها:
تذهیب سوره ی مبارکه ی یاسین: زهرا جعفری
یاسین و الله بر سفال: اثر سکینه آقانسب
این نمایشگاه با اهدای جوایز به برگزیدگان به کار خود پایان داد.
انتهای پایان /