سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از "پیری زودرس" جلوگیری کنید + عکس

پژوهشگران می‌گویند اعتقاد داریم که امروزه به درک درستی از مواد سرطانزای موثر در شکل گیری سرطان رسیده‌ایم، بنابراین با شناخت و اجتناب از گرونتوژن‌ها ما قادر به تاثیرگذاری روی روند پیری و امید به زندگی در سطح بهداشت عمومی خواهیم شد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ محققان معتقدند قرار گرفتن افراد در معرض مواد مضر موجود در محیط‌زیست می‌تواند اثرات متفاوتی روی آنها داشته باشد. تاثیر موادی مانند بنزن، دود سیگار و حتی استرس از فردی به فرد دیگر متفاوت است. 
 
در حالی که تاریخ تولد شما در شناسنامه از سن تقویمی شما حکایت دارد، اما ممکن است این سن تقویمی اندکی با سن بیولوژیکی بدن شما و توانمندی سلولی‌تان متفاوت باشد. 
 
محققان معتقدند: اکنون باید درک بهتری از ترکیبات شیمیایی درگیر در پیری و زیست نشانه‌هایی برای اندازه گیری این اثرات داشته باشیم. نورمن شارپلز از دانشگاه کارولینای شمالی می‌گوید: نرخ و روند پیری فیزیولوژیک و مولکولی در بین افراد تا اندازه‌ای بدلیل قرار گرفتن در معرض گرونتوژن‌ها (فاکتورهای محیطی موثر بر پیری و شتاب دهنده فرآیند سالخوردگی) متفاوت است. 



پژوهشگران می‌گویند اعتقاد داریم که امروزه به درک درستی از مواد سرطانزای موثر در شکل گیری سرطان رسیده‌ایم، بنابراین با شناخت و اجتناب از گرونتوژن‌ها ما قادر به تاثیرگذاری روی روند پیری و امید به زندگی در سطح بهداشت عمومی خواهیم شد. 
 
در آینده آزمایش‌های خونی ارزیابی کننده نشانگرهای زیستی سن مولکولی ممکن است برای درک تفاوت‌های موجود در بین افراد در روند پیری مورد استفاده قرار گیرند و مسیرهای کلیدی درگیر در فرآیند پیر شدن سلولی یا تغییرات شیمیایی صورت گرفته در DNA را اندازه گیری کنند. 
 
شارپلز می‌گوید که در حقیقت در جهت استفاده کامل از منافع این تحقیق او موفق به تاسیس شرکت برای تجاری کردن تست‌های مولکولی فرآیند پیری شده است. 
 
از دیدگاه بهداشت عمومی به احتمال زیاد دود سیگار مهم ترین گرونتوژن است. سیگار با سرطان، تصلب شرایین، فیبروز ریوی و دیگر بیماری‌های مرتبط با سن در ارتباط است. "اشعه فرابنفش خورشید" هم باعث سالخوردگی ما می‌شود. شارپلز و همکارانش اخیرا نشان داده‌اند که شیمی درمانی نیز یک گرونتوژن قوی است. 
 
وی می‌گوید: تیم محققان آماده است تا با کمک یک مدل موش قوی توسعه یافته این گرونتوژن‌ها و دیگر عوامل درگیر در پیر شدن سلولی را با جزییات بسیار بیشتر مورد مطالعه قرار دهد. محققان به دنبال تلاش‌های هماهنگ برای درک استفاده‌های بالینی از تست‌های پیری مولکولی و نیز شیوع شتاب پیری هستند. شارپلز می‌گوید: ما اعتقاد داریم مقایسه نشانگرهای مولکولی با نتایج بالینی باید به صورت جدی آغاز شود. 
 
البته شارپلز معتقد است انجام این تست‌های تشخیص سن مولکولی و در دسترس قرار دادن آنها به صورت مستقیم برای مشتریان خطرناک است؛ چراکه احتمال ارتباط نداشتن داده های ناشی از نتایج این آزمایش و دیگر آسیب‌های ناشی از قضاوت براساس آنها وجود دارد.


انتهای پیام/
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.