سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پژوهشگران دانشگاه آزاد علوم تحقیقات خبر دادند

گامی بلند برای درمان شایع‌ترین سرطان در زنان

محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با استفاده از فناوری نانو، اقدام به ساخت نانوحامل دارویی جهت درمان این سرطان نموده‌اند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با استفاده از فناوری نانو، اقدام به ساخت نانوحامل دارویی جهت درمان سرطان سینه نموده‌اند. در صورت موفقیت این دارو در آزمایش‌های تکمیلی، نتایج آن قابل کاربرد در صنایع پزشکی و داروسازی خواهد بود. 
 
سرطان سینه، یکی از شایع‌ترین گونه‌های سرطان در بین زنان است. در میان داروهای مورد استفاده در شیمی درمانی، هیدروکسی اوره (UH) ترکیبی شیمیایی است که برای درمان بیماران مبتلا به این نوع سرطان استفاده می‌شود. در کنار خواص مطلوب این دارو، اثرات جانبی مضری نظیر اختلالات پوستی و خونی در بیمار تحت درمان با هیدروکسی اوره گزارش شده است. به همین دلیل روش‌های مختلفی برای کاهش عوارض جانبی و افزایش راندمان درمان به کار گرفته شده است. در این پژوهش تلاش شده است تا با استفاده از فناوری نانو و ساخت نانوحاملی جدید، کارایی "داروی هیدروکسی اوره" افزایش یافته و اثرات نامطلوب این دارو تا حد امکان کاهش یابد. 
 
سید ابراهیم علوی گفت: نتایج این طرح سبب خواهد شد که مقدار دوز داروی مصرفی تا حد قابل توجهی کاهش یابد. علاوه بر کم شدن اثرات جانبی این دارو در بیماران، در هزینه‌ی واردات دارویی نیز صرفه‌جویی شده و به اقتصاد کشور کمک شایانی خواهد شد. 
 
در این طرح، نانوحامل‌های لیپوزومی و لیپوزوم پگیله شده به ترتیب با متوسط قطر 338 و 400 نانومتر به روش تبخیر فاز معکوس تولید شده است. این نانوحامل‌ها قادر به حمل مقدار قابل توجهی از داروی هیدروکسی اوره به سلول‌های سرطانی هستند. سمیت نانوحامل‌های تولید شده در شرایط آزمایشگاهی کمتر از استفاده از خود دارو به تنهایی است. 
 
علوی در ادامه روش ساخت نانوحامل تولید شده را این‌گونه عنوان کرد: «فناوری لیپوزومه کردن داروها یک رویکرد جدید برای بهبود خواص دارویی پروتئین‌های درمانی است. محققان می‌گویند برای بررسی الگوی آزادسازی دارو از نانولیپوزوم‌ها بر روی سلول‌های کشت شده سرطان سینه، از روش دیالیز استفاده شد. 
 
بررسی‌ها نشان داده است که در صورت استفاده از پلی‌اتیلن‌گلیکول، مقدار کمتری از دارو درون نانوحامل بارگذاری می‌شود. 


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
نوحعلی
۰۸:۴۶ ۰۱ مرداد ۱۳۹۳
درود بر جوانان کشورمان ...
زهرا
۰۱:۳۴ ۰۱ مرداد ۱۳۹۳
ممنون از دانشمندان ایرانی و دست اندرکاران سایت