همایون ابراهیمیمقدم روانشناس در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: یک انسان سالم باید از ابعاد مختلف مراقب سلامتی خود باشد، یکی از ابعاد مهم بعد معنوی است که در کنار سه بعد جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی در انسان وجود دارد. بعد معنوی با چارچوب های فرهنگی، اخلاقی و دینی فرد آمیخته است و توجه به این چهارچوبها تضمین سلامتی فرد را در پی خواهد داشت.
وی افزود: روزه و روزهداری از جمله مسائلی است که منجر به آن میشود که فرد از نظر معنوی در کنار سلامت جسمانی و احساس مثبت و خوبی داشته باشد. بررسیها نشان میدهد که افراد روزه دار در مقایسه با افراد دیگر در زمینههایی مانند استقامت، صبر و پشتکار از درجهی بالاتری برخوردار هستند به همین ترتیب موجب میشود، فرد نسبت به دیگران احساس نزدیکی و همدردی داشته باشد.
ابراهیمیمقدم تصریح کرد: بعضی از افراد به دلیل مشکلات اقتصادی، درگیریهای اجتماعی، ضعفهای بدنی و مواردی از این دست زندگی سالمی را تجربه نمیکنند. در هنگام روزه گرفتن ما میتوانیم به غم رنج و درد این افراد پی ببریم. از طرف دیگر با توجه به اینکه روزه و روزهداری از جمله فرامین الهی محسوب میشود، همت گماردن به آن منجر به احساس خوب از نظر وجدانی میگردد و این احساس روی سلامت روان تاثیر بسزایی خواهد گذاشت.
این متخصص در پایان خاطرنشان کرد: با روزهداری خود را در مقابل نگاهها و کلامهای بد مراقبت میکنیم پس به نوعی میتوان گفت روزه داری یکی از انواع فنون خود مراقبتی است که منجر به افزایش سلامت روان میشود.
انتهای پیام/