سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهنمای خرید سماور، قوری، کتری، و چایساز

سماور، کتری و قوری‌های روگازی، کتری‌های برقی یا انواع چای ساز‌ها از معمول‌ترین وسایل دم کردن چای به شمار می‌روند؛ وسایلی که هر کدام سهمی از میزان فروش لوازم خانگی را در اختیار دارند. اما هر کدام از این کالا‌ها دارای انواع گوناگونی هستند که انتخاب بین نمونه‌های گوناگون این کالا‌ها را برای خریدار مشکل می‌کند.

به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران، در ادامه ضمن معرفی وسایل تهیه یا به اصطلاح دم کردن چای مجموعه نکاتی که حین خرید این کالا باید مد نظر قرار دهید ذکر شده است.

سماور

سماور یکی از کالاهای قدیمی است که برای تدارک یک چای لب سوز، لب دوز و لبریز مورد استفاده قرار می‌گرفته و همچنان استفاده می‌شود. این کالا در انواع ذغالی، برقی، گازی و نفتی موجودند که البته دو دسته سمارهای برقی و گازی این روز‌ها کاربر بیشتری دارند و نمونه‌های نفتی قدیمی دیگر چندان مورد استفاده خانگی قرار نمی‌گیرند.

سماورهای برقی هم با توجه به گرانی و همچنین کمبود برق این روز‌ها کمتر از نمونه‌های گازی مورد توجه قرار می‌گیرند. در نتیجه می‌توان گفت در میان سماور‌ها این نمونه‌های گازی هستند که پرمخاطب‌تر هستند. البته هنگام خرید سماورهای گازی باید به این موضوع دقت کنید که برخی از انواع این سماورهای گازی، فاقد ترموکوپل بوده و این امر می‌تواند یک امتیاز منفی برای آن‌ها محسوب شود. ترموکوپل، جریان گاز را هنگام خاموش شدن سماور به علت وزش باد یا قطع موقتی گاز، کاملا قطع و از انتشار گاز در منزل جلوگیری می‌کند. در نتیجه استفاده از سماور گازی فاقد ترموکوپل می‌تواند منجر به بروز خسارات جبران ناپذیری شود.

همچنین توجه داشته باشید که حتما سماوری خریداری کنید که دارای نشان استاندارد باشد. حال سمارو برقی یا گازی باشد فرقی نمی‌کند، ولی وجود این نشان اهمیت زیادی دارد. همچنین سماوری خریداری کنید که به برچسب انرژی مجهز باشد.

کتری و قوری


با توجه به این موضوع که استفاده از کتری‌ها و قوری‌های روگازی آسان است و این کالا قیمتی کمتر از سایر وسایل دم آوردن چای دارد، می‌توان گفت این کالا هم جزو پرمخاطب‌ها به حساب می‌آید.

کتری‌ها و قوری‌های روگازی در انواع گوناگون که از آلومینیوم، پیرکس، تفلون و … ساخته شده‌اند در بازار موجودند که این روز‌ها استفاده از نمونه‌های پیرکس و تفلونی مرسوم‌تر از سایر نمونه‌ها است.

در بین قوری‌ها می‌توان گفت، قوری‌های شیشه‌ای با دسته پلاستیکی در بین مردم بسیار رایج هستند. اما ما خرید و استفاده از این نوع قوری‌ها را به شما توصیه نمی‌کنیم. زیرا ممکن است دسته پلاستیکی قوری در اثر حرارت، ذوب یا شل شود و وقتی که شما آن را برمی دارید، این دسته بشکند و چای داغ روی دست و پای شما بریزد.

به نظر می‌رسد بهترین انتخاب در این زمینه می‌تواند نمونه‌هایی باشد که جنس بدنه و دسته یکی باشد. مثلا اگر قوری شما استیل است، دسته‌اش هم استیل باشد و اگر شیشه‌ای است، دسته‌اش هم از جنس شیشه باشد. فقط حواستان باشد که شیشه و فلز، جزو مواد رسانا هستند و شما باید برای بلند کردن آن‌ها از روی حرارت، از دستگیره استفاده کنید. در مورد کتری هم باید بگوییم که بهتر است کتری‌هایی را خریداری کنید که روی درشان منفذی برای خروج بخار آب وجود داشته باشد.

اگر این منفذ روی در کتری نباشد، همه بخار آب به راحتی از لوله کتری خارج نمی‌شود و در نتیجه، آب روی شعله سر می‌رود و باعث خاموش شدن آن می‌شود. خاموش شدن شعله و پخش گاز هم که نتیجه‌ای جز آتش سوزی در پی نخواهد داشت.

هنگام خریدن کتری به این نکته هم توجه کنید که انواعی را انتخاب کنید که یک درپوش فلزی توری مانند، علاوه بر درپوش اصلی دارند. در این صورت می‌توانید به راحتی قوری را در هر اندازه‌ای که باشد، برای دم کشیدن چای بالای کتری قرار دهید و نگران واژگون شدن آن نباشید.

خرید کتری‌های سوت دار، یعنی انواعی که پس از جوش آمدن آب، سوت می‌کشند هم برای افرادی که مشغله کاریشان زیاد است و وقت انتظار کشیدن برای پی بردن به زمان جوشیدن آب را ندارند، مناسب به نظر می‌رسد.

چایساز


چایساز یکی از کالاهای مدرن برای دم کردن چای است که طی سال‌هایی که از حضورش در بازار می‌گذرد بسیار محبوب شده است. این کالا در انواع گوناگون دوقلو، رو در رو و برندهای متنوعی به بازار عرضه شده است.

به طور کلی چای‌سازهایی که در بازار موجودند بیشتر از انواع پلاستیکی، پیرکس و شیشه‌ای، سرامیکی یا استیل هستند. بهانه کمبود وقت بهترین بهانه برای استفاده از این کالای برقی پرمصرف در بین مردم است که عذر چندان موجهی هم به حساب نمی‌آید!

تجمع رسوب آب روی آن و خوب دم نکشیدن و خوش طعم نشدن چای از جمله دلایلی هستند که باعث می‌شوند ما خرید این محصول را به شما پیشنهاد نکنیم. اما به هر ترتیب اگر قصد دارید که چای ساز بخرید، بهتر است انواع استیل یا پیرکس و سرامیکی آن را به انواع پلاستیکی‌اش ترجیح دهید. زیرا برق، باعث حرارت دیدن دسته کتری یا قوری چایساز نمی‌شود. بنابراین خریدن چای سازهایی که دسته‌شان پلاستیکی است، نمی‌تواند مشکل چندانی را برای شما به وجود بیاورد.

حقیقت این است که چای ساز یکی از بی‌خطر‌ترین و امن‌ترین دستگاه‌های دم آوری چای است. زیرا سیستم ساخت آن نیز بسیار ساده است که شامل یک کتری و یک قوری است که کتری به وسیله یک المنت داخلی گرم می‌شود و قوری هم روی یک صفحه گرم نگهدارنده قرار می‌گیرد.

روشن و خاموش شدن این دو نیز توسط یک مدار الکتریکی ساده کنترل می‌شود. اگر هم آب داخل کتری تمام شود، دستگاه به طور خودکار خاموش می‌شود.

هنگام استفاده از این کالا باید حواستان باشد که قوری‌ها بسته به برند، دارای صافی ثابت یا قابل جدا شدن است و انواع ضد زنگ و ضد رسوب آن نیز وجود دارد. برای جلوگیری از ایجاد لایه چربی روی چای هنگام استفاده از چای ساز قبل از هربار استفاده قوری و صافی آن را به طور کامل با آب سرد بشویید. همچنین چای سازهای دیجیتال این امکان را فراهم می‌کنند تا دمای قوری را به دلخواه تنظیم کنید. برای خرید حتی الامکان چای ساز خود را از بین برندهای شناخته شده انتخاب کنید تا علاوه بر ایمن بودن خیالتان از طول عمر بالای دستگاه نیز راحت باشد.

هنگام خرید همچنین به این نکته توجه داشته باشید که بدنه استیل چای ساز در کیفیت چای تهیه شده تاثیری ندارد ولی علاوه بر زیبایی چای ساز موجب بالا رفتن طول عمر آن می‌شود.

حتما چای ساز گارانتی دار تهیه کنید تا در صورتی که به هر دلیلی نیاز به تهیه قطعه و یا تعمیر چای ساز شد، به مشکل بر نخورید.

منبع: دنیای اقتصاد
برچسب ها: سماور ، کتری ، قوری ، چایساز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ابراهیم
۰۸:۲۶ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
ممنون از بابت اطلاع رسانی
ناشناس
۰۶:۱۴ ۳۰ تير ۱۳۹۳
متاسفانه گارانتی در ایران مفهومی ندارد من چایی ساز مولینکس باگارانتی خریدم وپس از باز کردن متوجه شدم محفظه توری داخل قوری سوراخ است ولی پس از مراجعه به نمایندگی گفتند این مورد شامل گارانتی نمیشود