سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عارف در دیدار اعضای سازمان استمرار امید:

می‌خواهم پلی باشم برای ورود جوانان به مجلس/ با حضور حداکثری مردم پیروزی اصلاح‌طلبان در مجلس قطعی است

رئیس بنیاد امید ایرانیان گفت: ما بر این باوریم که داشتن یک مجلس مقتدر، توانا و متخصص به نفع همه نیروها در کشور است و حتی به دولت نیز کمک خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، "محمدرضا عارف" در دیدار با اعضای سازمان استمرار امید با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به غزه اظهارداشت: ضرورت نقش‌آفرینی موثر سازمان کنفرانس اسلامی و جنبش عدم تعهد برای پایان دادن به فجایع غزه بیش از پیش احساس می‌شود.

عارف بیان داشت: مردم شریف غزه و فلسطین تحت فشار ناجوانمردانه و غیرانسانی و غیر اخلاقی رژیم غاصب صهیونیسم هستند و امیدواریم خداوند به برکت این ایام همدلی بین مسلمانان و به خصوص حکام کشورهای اسلامی را بیشتر کند که در مقابل این فجایا و جنایات و نسل‌کشی که واقع شده، با جدیت بیشتری و به صورت موثر بتوانند نقش‌آفرین باشند.

وی گفت: تجربه ثابت کرده که هرگاه رژیم صهیونیستی با انزوای داخلی و منطقه‌ای روبرو شده، برای برون رفت از این انزوا بحران‌سازی جدیدی را آغاز کرده است و خوشبختانه کشور ما اقدامات خوبی را شروع کرده ولی بهتر است از طرف سازمان کنفرانس اسلامی و جنبش عدم تعهد که در حال حاضر ریاست آن را کشور ما بر عهده دارد، فشار به این رژیم و حامیان آن بیشتر شود.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ما بر این باوریم که داشتن یک مجلس مقتدر، توانا و متخصص به نفع همه نیروها در کشور است و حتی به دولت نیز کمک خواهد کردو و اگر بتوانیم پشتیبانی و حضور حداکثری مردم را داشته باشیم، پیروزی اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس قطعی است.

عارف با مثبت ارزیابی کردن عملکرد دولت اعتدال، درباره منتقدین دولت از جمله دلواپسان نیز گفت: امیدوارم دلواپسان از روی هوس دلواپسی نکنند و انتظار ما از آنها این است که جانب اخلاق و انصاف را رعایت کنند. خیلی از این آقایان دست‌اندر کار امور اجرایی بوده‌اند و شرایط کشور را می‌دانند.

رئیس بنیاد امید ایرانیان ادامه داد: در عین حال اگر مسأله آنها ملی است و نه سیاسی، در یک فضای دوستانه مسائل خود را با مسئولان مطرح کنند.

عارف به تشکیل تشکیل سازمان استمرار امید اشاره و تصریح کرد: خوشحالم و امیدوارم که در کنار یکدیگر در جهت استمرار امید که نیاز جدی امروز جامعه است، به دستاوردهای ارزشمند برسید.

وی در پاسخ به اینکه مهمترین مسئله اصلاح‌طلبان را در انتخابات سال آینده را چه می‌دانید؟و برای موفقیت در مجلس به فکر تعیین لیست ائتلافی هستید؟ افرادی که قوی باشند و خطر رد صلاحیت نداشته باشند را شناسایی کرده‌اید؟ گفت: جایگاه مجلس در نظام جمهوری اسلامی جایگاه ویژه‌ای است و این جایگاه بر می‌گردد به نگاهی که نظام به مردم دارد و این نگاه در قانون اساسی بصورت برجسته مشخص شده و مورد تاکید امام راحل نیز بوده است.

عارف بیان داشت: ما بر این باوریم که داشتن یک مجلس مقتدر، توانا و متخصص به نفع همه نیروها در کشور است. حتی به دولت نیز کمک خواهد کرد. مجلسی که از حقوق قانونی خود برای نظارت و پرسش از همه نهادها استفاده کند به نفع کشور است و مهمترین برنامه ما مشارکت مردم است. در سال 92 شاهد مشارکت بسیار خوبی در کشور بودیم و برای انتخابات مجلس نیز مهمترین برنامه ما افزایش سطح مشارکت مردم است و اگر بتوانیم پشتیبانی و حضور حداکثری مردم را داشته باشیم، پیروزی اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس قطعی است.

رئیس بنیاد امید ایرانیان در ارتباط با ائتلاف اصلاح‌طلبان خاطرنشان کرد: برای حضور در انتخابات بحث ابتدایی ما اجماع است و اینکه بتوانیم لیست واحدی را در داخل جبهه اصلاحات ارائه دهیم و ما سال 93 را سال تدوین سیاست‌ها، ضوابط و راهبردها گذاشتیم و راهبرد نخست ما این است که اصلاح‌طلبان بتوانند با رسیدن به اجماع با یک لیست حضور پیدا کنند و بعد از آن به ائتلاف با رقیب بپردازیم تا حتی‌الامکان با میانه‌روها و معتدلین جریان رقیب یک ائتلاف نسبی داشته باشیم.

عارف تصریح کرد: برنامه ما این است که سال 93 وارد مصادیق نشویم و به اندازه کافی نیروی کیفی برای معرفی در انتخابات مجلس داریم و سپس در سال 94 وارد مصادیق شویم.

وی افزود: اگر بتوانیم معیارها و ویژگیهای فردی که بتواند در انتخابات مجلس شرکت کند را درست انتخاب کنیم، مجلسی مقتدر خواهیم داشت که بتواند به مسائل کشور نگاه کلی داشته باشه و با دید منطقه‌ای و بخشی‌نگری وارد حوزه عمل نشود.

عارف در پاسخ به این سوال که به نظر شما انتخابات مجلس آینده می‌تواند زمان مناسبی برای ورود نسل جوان اصلاح طلب به عرصه تصمیم‌گیری‌های کلان کشور باشد؟ و به طور کلی آیا در دنیای اصلاح طلبان برنامه‌ای برای بهره‌گیری از نیروی جوانان وجود دارد؟، گفت: بنیاد امید ایرانیان دو اولویت زنان و جوانان را در سال‌های گذشته دنبال کرده است و نسل اولی‌ها در آینده جای خود را به نسل سومی‌ها بدهند و به عنوان مشاور در کنار آنها باشند.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی برای مجلس باید در این راستا باشد و این یکی از برنامه‌های جدی ما برای انتخابات 1400 است. اولین گام ما در این راستا انتخابات مجلس سال آینده است. شورای جوانان و شاخه جوانان رادر بنیاد امید ایرانیان راه‌اندازی کردیم تا جوانان پر شور و پرانگیزه بتوانند فعالیت داشته باشند و تقریبا محور و هدف اصلی فعالیت‌های ما جوانان هستند وشخصا تلاش خواهم کرد پلی باشم برای ورود جوانان به مجلس.

عارف درباره نقش و فعالیت بنیاد امید ایرانیان در زمینه مشارکت زنان خاطرنشان کرد: شورای زنان و بخش زنان بنیاد امید ایرانیان طی برنامه های چند ساله خود محورهای اصلی فعالیت‌ها جهت گیری‌ها را مشخص کرده که اولین محور افزایش نرخ مشارکت زنان است و علی‌رغم وضعیت تحصیلی زنان که بسیار بالاست سهم فعالیت‌های اجتماعی و مدیریتی آنها بسیار ناچیزست به همین خاطر یکی از برنامه‌های ما افزایش نرخ مشارکت این قشر است.

وی بیان داشت: محور دوم که پرداختن به مهمترین چالش‌های زنان است طبیعتا از داخل خانواده آغاز می‌شود و از جمله بحث‌های اجتماعی مربوط به زنان است و در حال حاضر افزایش حضور کیفی و کمی زنان در مجلس مورد نظر ماست که تاکنون تعداد نمایندگان زن در مجلس یک رقمی بوده است که امیدواریم بتوانیم در دور بعد این مشکل را حل کنیم و به شکلی باشد که شاهد حضور معنادار و موثر زنان رادر مجلس آینده باشیم.

وی درباره افزایش تعداد نمایندگاه مجلس به  نسبت افزایش جمعیت تصریجح کرد: از نظر قانون هر ده سال یکبار امکان تجدید نظر وجود دارد و احتمالا در انتخابات آینده تعداد نمایندگان از 290 نماینده فعلی به 310 نماینده افزایش پیدا می‌کنند تا شهرهایی که وسعت پیدا کرده‌اند و جمعیت آنها رو به فزونی است، افزایش نماینده داشته باشند.

عارف درباره نحوه فعالیت بنیاد امید ایرانیان  و تاسیس حزب فراگیر از سوی خود گفت: برای اینکه بتوانیم حضور مردم را نهادینه کنیم و از حداکثر مشارکت مردم در همه امور کشورداری استفاده کنیم به استناد قانون اساسی هیچ راهی جز داشتن احزاب فراگیر نداریم. در سال‌های گذشته برای اینکه حضور مردم را به صورت سازمان یافته برنامه‌ریزی و پیگیری کنیم، بحث‌های جدی داشتیم و جمع بندی این بود که هنوز شرایط برای فعالیت جدی احزاب فراگیر فراهم نیست و باید به تقویت تشکل‌های اجتماعی و فرهنگی پرداخت و به همین دلیل بحث بنیاد امید ایرانیان را مطرح کردیم و بنیاد تصمیم گرفت تشکلی فراگیر در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی و امور خیریه باشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در مرامنامه بنیاد دیده شده که بنیاد در 10 سال اول فعالیت خود رویکرد حزبی نداشته باشد و بعد از گذشت 10 سال از زمان ثبت بنیاد، مجمع بنیاد تصمیم‌گیری می‌کند که بنیاد به حزبی فراگیر تبدیل شود یا از حزبی حمایت کند. شرایط فعلی ما به گونه‌ای است که فضا برای فعالیت فراگیر حزبی چندان مناسب نیست از این رو به دنبال تشکیل جبهه‌ای متشکل از احزاب و تشکل‌های همسو هستیم و البته بحث تشکیل حزب غیر از بنیاد امید را که جز مطالبات مردم از ما بوده دنبال کرده‌ایم ولی هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم و اگر به نتیجه‌ای برسیم بلافاصله اعلام می‌کنیم.

عارف با اشاره به عملکرد دولت یازدهم گفت: برای ارزیابی دقیق عملکرد دولت خیلی زود است، به خصوص با توجه به شرایطی که دولت در آن قرار دارد و مشکلاتی که در هر بخش با آنها روبرو بود و با توجه به این شرایط روند عملکرد دولت به نظر من مثبت بوده است.

وی در پاسخ به اینکه اگر به جای رئیس‌جمهور بودید الویتتان چه بود؟ آیا در سیاست داخلی به همین ترتیب عمل می‌کردید؟، گفت: اینکه من بودم چگونه عمل می‌کردم، را از بیرون نمی‌توان گفت و فرد باید در صحنه حضور داشته باشد، مشکلات و مسائل را ببیند و با واقعیات جلو برود. یکی از الویت‌هایی که هم آقای روحانی مطرح کرد و هم اگر من بودم عمل می‌کردم ، اصلاح ساختار است و به نظرم دولت در این زمینه باید جدی‌تر جلو برود به خصوص در ارتباط با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی که باید تکلیف آن را زودتر روشن کند.

رئیس بنیاد امید ایرانیان اضافه کرد: مساله دیگر توسعه فعالیت‌های اجتماعی است. فعالیت‌هایی که سرمایه اجتماعی خلق می‌کند. الان ما ثمر و نتیجه‌اش را در همه بخش‌ها به خصوص در روابط بین‌الملی می‌بینیم. به نظرم باید با الویت بیشتری توسعه فعالیت‌های اجتماعی و سامان دهی NGOها را دنبال کنند و البته دولت در رابطه با روابط خارجی دولت خوب عمل کرد و به نظرم باید الویت توسعه روابط با کشورهای همسایه و اسلامی جدی گرفته شود. این به نظرم بسیار مهم است به خصوص اینکه کشور ماهم اکنون رییس جنش عدم تعهد است. تقویت روابط با کشورهای عضو این جنبش باید با اولویت بیشتری پیگیری شود.

عارف در پاسخ به اینکه آیا در سال گذشته جلسات موثری با آقای روحانی داشته‌اید؟، تصریح کرد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت نظام، هر دو عضو هستیم و یک دیدار نوروزی و اخیرا افطاری را با شخص رئیس‌جمهور داشتم.

وی درباره فضای دانشگاه برای انجام جریانات سیاسی از سوی گروه‌های مختلف فعال گفت: حضور جریانات سیاسی در دانشگاه‌ها سم مهلک است و اگرچه اعتقادم بر این است که دانشگاه که به تعبیر امام کارخانه آدم‌سازی است باید زمینه رشد و تعالی علمی و همزمان فرهنگی اجتماعی و سیاسی دانشجویان را فراهم کند.

عارف ادامه داد: اینکه جریانات سیاسی خارج از دانشگاه بخواهند در دانشگاه حضور داشته باشند و به جریان‌های دانشجویی خط بدهند، به صلاح دانشگاه‌های ما نیست و نتیجه‌اش حاکمیت فضای امنیتی است. اما قطعا باید شرایط دانشگاه طوری باشد که دانشجو بتواند آزادانه نقطه نظرات خود را مطرح و فعالیت‌های سیاسی بکند و رشد داشته باشد و رشد در محیط دانشگاه با سعی و خطاست و ما باید تحمل کنیم و الان بهترین کار توجه به سامان دادن تشکل‌های دانشجویی است ولی دانشگاه باید توجه داشته باشد که خانه احزاب نشود و تشویق دانشجویان به فعالیت در تشکل‌های دانشجویی در کنار وظیفه اصلی دانش‌اندوزی در چارچوب ضوابط و مقررات باید مورد تاکید مدیریت آموزش عالی و دانشگاه‌ها قرار بگیرد.

رئیس بنیاد امید ایرانیان درباره سطح کیفی دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: سطح دانشگاه‌ها به طور متوسط سطح قابل قبولی است البته بعضی از دانشگاه‌های ما وضعیت بسیار خوبی دارند اما اگر به طور متوسط نگاه کنیم خوشبختانه روند توسعه آموزش عالی روند خوبی بوده است.

وی اضافه کرد: ما در ابتدا اولویت را به توسعه کمی دادیم و دلیل آن هم روشن است. برای پاسخ به تقاضای اجتماعی که اگر ما این کار را نمی‌کردیم مردم بچه‌هایشان را به خارج از کشور می‌فرستادند و بعد از اینکه در این زمینه موفق شدیم بحث اساسی که مطرح شد توسعه کیفی و تولید علم بود و افزایش سهم دانشگاه در گسترش مرزهای دانش و پاسخ گویی به نیازها و مشکلات کشور و در این روند دانشگاه‌ها در مجموع موفق بوده‌اند ولی تا رسیدن به یک وضعیت مطلوب فاصله داریم و ما آن زمانی می‌گوییم دانشگاه در جایگاه موثر و مطلوب قرار دارد که تولید علمی در دانشگاه برای مردم قابل لمس باشد. یعنی به ثروت ملی تبدیل شود و تا زمانی که این گونه نشود و مردم اثر علم را در زندگی خود نبینند دانشگاه موفق نبوده است و باید با حمایت از دانشگاه‌ها، دانشگاه بهتر بتواند در ارتقاء سطح علمی و تولید ثروت ملی برنامه‌ریزی و اقدام کنند.

عارف درباه مواضع "علی مطهری" پیرامون مسائل سال 88 گفت: هر فردی به خصوص یک نماینده مجلس این اختیار را دارد که دیدگاه‌ها و نظرات خود را مطرح کند. من مطهری را یک نماینده شجاع و جسور می‌دانم که دیدگاه‌های خود را با صراحت و شفافیت مطرح می‌کند و حضور موثر و ارزشمندی در خانه ملت دارند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره امکان توافق رسیدن ایران با 5+1 گفت: در میان مدت و دراز مدت به توافق خواهند رسید. برداشتم این است که دو طرف به این نتیجه رسیده‌اند که باید مسئله را حل کنند و غربی‌ها متوجه شده‌اند ادامه روندی که این چالش‌ها را ایجاد کرده بود به نفعشان نیست و ما هم باید کار خود را انجام می‌دادیم.

وی ابراز داشت: بارها و بارها هم اشاره کرده‌ایم که از حق مشروع خود در ارتباط با تمام فناوری‌های پیشرفته از جمله فناوری هسته‌ای کوتاه نخواهیم آمد و اما نگاه ما نگاهی صلح آمیز به استفاده از فناوری‌ها است و دنیا این را درک کرده است و قطعا به دنبال استفاده از فناوری‌های پیشرفته در کارهای مخرب نبوده‌ایم و و نخواهیم بود و بارها این موضع گیری را در دوران‌های گذشته اعلام کرده‌ایم و این را غرب می‌داند و اما برخوردی که با ما می‌شد برخوردی سیاسی بود قطعنامه‌ها هم بیشتر ریشه سیاسی دارند. غرب به این نتیجه رسیده که با توجه به شرایط منطقه، نقش و نفوذ ایران کتمان شدنی نیست.

عارف افزود: بالاخره باید با غرب بر اساس معیارها و شاخص‌های شفاف سیاست خارجی خودمان مسائلمان را حل کنیم. شخصا امیدوار به حل مسئله هستم اما احتمالا پروسه طولانی و وقت‌گیر است و با صبر انشالله به نتیجه که منافع مشروع ملت ما را تامین کند خواهیم رسید.

 رئیس بنیاد امید ایرانیان گفت: اگر مساله هسته‌ای حل شود قطعا در کوتاه مدت بازتاب مثبتی خواهد داشت. ولی در میان مدت در مسائل اقتصادی بر می‌گردد به عملکرد دولت. حداکثر 30 الی 40 درصد تحریم‌ها در وضعیت اقتصادی ما موثر بوده و بیشترین مشکلات اقتصادیمان مشکلات ساختاری و درون سازمانی خودمان است و باید بر اساس سیاست اقتصاد مقاومتی کشور چاره‌اندیشی شود و کاهش تورم و رشد اقتصادی بطور جدی پیگیری شود و االبته اگر مساله هسته‌ای حل نشود عده‌ای به دنبال تشدید فضای امنیتی در کشور می‌روند.

وی درباره وقایع اخیر منطقه از سوی گروهک تروریستی داعش و تاثیر آن در تغییر نقشه خاورمیانه تصریح کرد: تغییر نقشه خاور میانه جزء آرزوهای استکبار است و انشاءالله به آن نخواهند رسید. دوران تصمیم گیری ابر قدرت‌ها برای خاور میانه گذشته است. و دنیای اسلام این درک را پیدا کرده که اجازه ندهد که در امورش دخالت کنند. ولی آنها هم دست از شیطنت بر نمی دارند. مثل افغانستان و کشورهای دیگر و اخیرا در رابطه با شیعه . این گروههای سلفی شاید مهمترین هدفشان شیعه است نه مبارزه با امپریالیسم .گروه داعش را به همین منظور راه انداخته اند ولی خوشبختانه این گروه ها در میان برادران اهل سنت هم جایگاهی ندارند. البته به خاطر بعضی مشکلات در کشورهای همسایه ، رشد آنها در این کشورها زمینه دارد که انشالله کشور های همسایه متوجه این شیطنت باشند و با حضور مردم این مسئله ساماندهی و جمع می شود در غیر این صورت روزی دامن خود آنها را خواهد گرفت.

عارف درباره  انتخابات افغانستان تصریح کرد: برادران افغان در انتخابات بسیار خوب اقدام کرده‌اند و نشان دادند که ذهنیتی که در مورد ظرفیت بالای فرهنگی آنها داریم ذهنیت درستی است و هر دو طرف رضایت دادند آراء بازشماری بشود و در نهایت هر دولتی که با رای مردم روی کار بیاید حمایتشان می‌کنیم.

وی در پاسخ به اینکه به عنوان بنیانگذار امید ایرانیان چه افقی را برای تثبیت ارزش‌های اجتماعی می‌بینید؟ گفت: بعد از دولت اصلاحات وقت دوستان تا حدودی آزاد شد و با توجه به عملکرد دو دهه گذشته و وضعیتی که در سال 84 به آن دچار شدیم به این نتیجه رسیدیم که روی مسائل فرهنگی خیلی کم کاری شده است و بعد از پیروزی انقلاب،با توجه به ضرورت‌ها و نیازهای انقلاب بدون آنکه به اولویت فرهنگ بپردازیم و خودسازی کنیم به امور اجرایی پرداختیم و حوزه‌های علمیه هم با وجود جابگاه فرهنگی و معنوی که در جامعه داشتند درگیر مسائل اجرایی شدند و کمتر به مسائل فرهنگی و ساختارهای فرهنگی پرداختند و جمع بندی ما این بود که باید تلاش شود تا مشارکت مردم در همه زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بر اساس ارزش‌های انقلاب و قانون اساسی توسعه بیاید تا تحقق آرمان‌های انقلاب با افق روشنتری رو به رو شود و بنیاد امید ایرانیان با توجه به این نکات و با شعارهای محوری اخلاق، عقلانیت و خرد جمعی تشکیل شد.

رئیس بنیاد امید ایرانیان تاکید کرد: این سه شعار مبنای اصلی حرکت بنیاد امید ایرانیان است و قرار شد در هیچ فعالیتی در بنیاد این سه محور فراموش نشود و جوانان ما در این 4-5 سال سعی کردند تا از اخلاق عبور نکنند و کلا ما بر آن شدیم تا اخلاق را در همه امور رعایت کنیم و در حد شعار باقی نماند و عقلانیت و خرد جمعی مبنا حرکت بنیاد است و بنابراین با این رویکرد افق روشنی را برای تثبیت ارزش‌ها در بنیاد می‌بینیم.

عارف درباره تاثیر میزان حاکمیت اخلاق بر باورهای دینی عمومی مردم تصریح کرد: مردم در رفتارهای مسئولان بعضا باتناقض رو به رو هستند و با کمال تاسف ما گاهی با معیارهای دوگانه و دوچهره بودن مواجه هستیم و رفتار ما در عیان و خفا متفاوت است و می‌گوییم کارگزار یک حکومت اسلامی هستیم باید این را در رفتارمان و عملمان به مردم نشان دهیم.

وی گفت: اگر اخلاق‌مداری و یگانگی در رفتار و کردارمان را در جامعه نشان بدهیم، مردم نیز الگو می‌گیرند و ما در نظام و فرهنگی هستیم که همواره به دنبال الگوهای فردی بوده‌ایم و ائمه و رفتار آنها برای ما الگو است، بنابرین مسوولیت ما چندین برابر کشورهای دیگر است و به نظرم اخلاق یکی از مهمترین چالش‌های ما است.

عارف بیان داشت: شخصا هرگز اخلاق را فدای امیال سیاسی نکرده ام و تا بحال فکر می‌کنم که موفق بوده‌ام همیشه در کارهای اجرایی اخلاق را مبنا قرار داده‌ام و بحثی که اوایل انقلاب با دوستان می‌کردم این بود که چرا ما به سمت‌های مختلف منصوب شده‌ایم؟ آیا افرادی که تواناییشان بیشتر از ما باشد در کشور نیستند؟ اگر ما انتخاب شده‌ایم به خاطر تعهد اسلامی و تعهد به آرمان‌های انقلاب بوده است، پس این را نباید فدای مسائل سیاسی و اجرایی کرد که اگر قرار به این کار شد، دیگر ما نباید در این جایگاه باشیم. افرادی دیگری هستند که ممکن است تواناتر از ما باشند اما دغدغه آنها ارزش‌ها و حکومت اسلامی نیست و چون ما هستیم پس باید مبنای اخلاق را فراموش نکنیم.

وی درباره رعایت اخلاق مداری مسئولاندر در حوزه سیاست خارجی  گفت: اگر در این حوزه نیز مبنا حرکت اخلاق باشد، ما باز هم با مشکل رو به رو نخواهیم شد. البته در این حوزه بحث تعامل مطرح است و ما اگر ببینیم متضرر می‌شویم می‌توانیم وارد مذاکره نشویم. سطح روابط ما متناسب با آمادگی و توانایی طرف مقابل است و در این بخش هم می‌توان بر این اساس جلو رفت.

رئیس بنیاد امید ایرانیان درباره منشور اخلاق اجتماعی سیاسی برای انتخابات گفت: ما یک منشور اخلاقی از زمان انتخابات داشتیم و در مساله انتخابات اتفاقی که رخ داد این بود که در دوشنبه شب 20 خرداد احساس کردیم که با مساله مهمی مواجه هستیم که فراتر از تصمیم گیری‌های گروهی و جناحی است و تصمیم بزرگی باید گرفته می‌شد که در آینده کشور هم مؤثر بود و همه چالش هم این بود که هر تصمیمی بگیریم، فردا در کشور چه اتفاقی خواهد افتاد. ما در کشوری هستیم که جوانان با انرژی وارد صحنه می‌شوند و خیلی جاها هم همین جوان‌ها ممکن است از برخی مسئولان عبور کنند. در این شرایط آیا این تصمیم به نفع کشور بود یا نه؟ با این تصمیم چه اتفاقی در هر کدام از ستادها رخ خواهد دا؟ و اینکه بین ستادهای بنده و ستاد آقای روحانی مشکلی پیش می‌آید یا خیر؟ ما واقعا نگران بودیم که جوانان ستاد ما توجیه نباشند، اما چون مبنای فعالیت هم منشور اخلاقی بود که به آنها متعهد بودیم خوشبختانه هیچ اتفاقی نیفتاد و و در صبح روز سه‌شنبه آرامترین روز را داشتیم.

عارف گفت: روی این بُعد حرکت، متاسفانه تحلیلی نشد، که این مساله نشان دهنده ظرفیت جوان‌های ماست. علت این امر در همان منشور اخلاقی بود که ما همه به آن پایبند بودیم و طبق آن منشور قرار بر این بود که اگر تصمیم جمعی به صلاح کشور گرفته شد، تمام افراد ستاد باید تبعیت کنند. این حرکت اخلاقی می‌تواند به عنوان یک الگو برای آِینده کشور مطرح باشد.

وی در پاسخ به اینکه به نظر شما دلواپسی بعضی افراد ریشه در چه دارد؟ آیا ما وظیفه‌ای در رفع این دلواپسی‌ها داریم؟، گفت: ما نیمه پر لیوان را میبینیم و فرض ما این است که این دلواپسی ریشه در خیرخواهی و دلسوزی دارد و امیدوارم دلواپسان از روی هوس دلواپسی نکنند و انتظار ما از آنها این است که جانب اخلاق و انصاف را رعایت کنند. خیلی از این آقایان دست اندر کار امور اجرایی بوده اند و شرایط کشور را می دانند. در عین حال اگر مسأله آنها ملی است و نه سیاسی، در یک فضای دوستانه مسائل خود را با مسئولین مطرح کنند و انشاءالله به نتیجه برسند. کاری که خود من در هشت سال گذشته انجام می‌دادم و در دولت گذشته هرجا لازم می‌دیدم، نقطه نظرات و دیدگاه خودم را راجع به مسائل مطرح می‌کردم و انتظار ما از این دلواپسان هم این است که در یک فضای کارشناسی مسائل خود را مطرح کنند که قطعا به سود جامعه نیز خواهد بود و ما هم وظیفه داریم که حتی‌الامکان در چارچوب امکانات و برنامه‌ها در رفع دلواپسی دلسوزان تلاش کنیم و از نکته نظرات آنها در رفع مشکلات و یا اصلاح برنامه‌ها استفاده کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به اینکه وضعیت ایران را در خرداد 96 چگونه می‌بینید؟، تصریح کرد: وضعیت خرداد 96 ما وابسته است به اسفند 94 است و اگربتوانیم در اسفند 94 عملکرد خوبی نشان دهیم و همگرایی و همدلی که پیشتر مطرح شد استمرار یابد و مردم یکبار دیگر ببینند جریان اصلاح طلب فقط شعار نمی‌دهد و عملی کند، و افزایش سرمایه اجتماعی که مطرح شد تحقق پیدا کند که این مساله تضمین کننده وضعیت مطلوب در خردادسال 96 خواهد بود.

وی در پاسخ به اینکه چرا پیشنهاد قبول پست در دولت آقای روحانی را نپذیرفتید؟، گفت: انشاءالله در دولت دوم وی اینکار را خواهم کرد.

عارف در پاسخ به اینکه چرا در انتخابات گذشته گفتید به نفع هیچ کس کنار نرفته‌اید؟، یادآور شد: بعد از احترام به خرد جمعی و تصمیم‌گیری در کناره‌گیری ،دو بیانیه از طرف ما صادر شد و در بیانیه اول آگاهانه نام محمد خاتمی را به عنوان لیدر اصلاحات مطرح کردیم و گفتیم که مردم انشاءالله به آن چیزی که وی می‌گوید عمل می‌کنند و بهرحال رقبا می‌خواستند موضع صریح ما را بدانند و اگر ما موضعی جز این می‌گرفتیم احتمالا به راحتی به اجماع می رسیدند و در بیانیه دوم که در صبح پنج شنبه منتشر شد به صراحت گفتم که مردم به کسی که پایبند به اعتدال و اصلاح طلبی است رای بدهند.

 رئیس بنیاد امید ایرانیان ادامه داد: توسعه تشکل‌های اجتماعی را راه حل تحکیم دموکراسی در اجتماع می‌دانم و هنوز شرایط برای تشکیل احزاب فراگیرآماده نیست ولی توسعه فعالیت‌های اجتماعی، و نهادینه کردن NGOها، به طور طبیعی منتج به حضور معنی دار مردم در جامعه، در نهایت تحقق دموکراسی خواهد شد و جهت‌گیری ما حمایت از سمن‌ها برای ارتقاء جایگاه آنها است و توسعه تشکل‌های اجتماعی را برای تقویت بنیان‌های دموکراسی ضروری می‌دانیم.

عارف در پاسخ به اینکه اگر دکتر روحانی نتوانند به وعده‌هایشان عمل کنند، و رضایت نسبی مردم را در پایان دوره به دست بیاورند، آیا یک آسیب و ضربه کلی به اصلاح طلبان خواهد بود، گفت: مردم رای به تغییر داده‌اند، به همین دلیل رویکرد ما در روزهای آخر انتخابات گذشته این بود که من یا آقای روحانی رای بیاوریم. هر دولتی روی کار می‌آمد هیچ چاره‌ای جز پیگیری مطالبات مردم را نداشت، به عنوان مثال در بخش اقتصاد مگر می‌شد این وضعیت ادامه پیدا کند؟ ما مگر می‌توانستیم رشد منفی را دنبال کنیم. ما در سند چشم انداز متوسط رشد اقتصادی را هشت درصد دیده‌ایم ، می توانستیم وضعیت را در منفی شش درصد نگه داریم؟

وی اضافه کرد: این مسائل ربطی به تفکر دولت ندارد و برای حل مشکلات اقتصادی باید اقدامات جدی انجام شود و تفکر دولت که خواست مردم بود در مساله تغییر، به زمینه‌های فرهنگی و سیاسی و اجتماعی بر می‌گردد و نباید اینها را صرفا به گردن وزارتخانه‌های تخصصی انداخت و این وظیفه دولت است و تغییر نگرش کلی دولت را نیاز دارد و در مسایل فرهنگی شعارهایی داده شده است، آیا در مسیر آنها حرکت می کنیم یا خیر.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: موضوع دیگر اصلاح فضای سیاسی و به عنوان مثال در دانشگاه‌ها است و اکنون همه فشارها متوجه یک وزیر شده است، دولت چه موضعی گرفته است؟ اصلا مساله شخص وزیر علوم نیست. اشتباه است اگر فکر کنیم با حل این مساله، همه مسائل حل خواهد شد. اینجا دولت باید در کنار وزیرش قرار بگیرد و به نظر من دولت یعنی بدنه و تیم دولت، باید به اولویت‌ها و دغدغه‌های رئیس جمهور و مطالبات مردم توجه جدی کنند و جوانان در یک فضای نا امیدی، سرد و بی تفاوتی مطلق به میدان آمدند و انصافا سنگ تمام گذاشتند و آیا می‌خواهیم آنها را رها کنیم و دوباره مثلا در اسفند 94 وعده‌های بی ربط دهیم و آنها را به صحنه بکشانیم و این یعنی اینکه ما هر دو سال یکبار از آنها بخواهیم که در یک بازه زمانی دو-سه ماهه با ما باشند و بعد آنها و خواسته هایشان را نادیده بگیریم و این بحثی است که دولت باید به طور جدی دنبال کند و نمی‌دانم که دولت تا چه حد به این مسائل می پردازد و باید برای پاسخگویی به مطالبات مردم و استمرار حضور آنان بوِیژه جوانان، دولت برنامه‌ریزی جدی داشته باشد و در همه امور از مشارکت آنها حداکثر بهره برداری را بعمل آورد.

عارف درباره سهم جوانانی که حماسه92 را خلق کردند در دولت گفت: نمی‌توان با توان پنجاه درصد، پاسخگوی صد در صد بود و باید برای استفاده از توان تخصصصی همه اقشار جامعه بویژه زنان و جوانان برنامه‌ریزی کرد و راهکار ارائه داد.

 رئیس بنیاد امید ایرانیان خاطرنشان کرد: بخشی از مشکل هم در جریان اصلاحات است و اینکه چقدر دغدغه پیگیری مطالبات مردم را دارند. هنوز در جبهه اصلاحات ما نتوانست‌ایم این را جا بیاندازیم که انتخاب احمدی‌نژاد نتیجه عملکرد اصلاح‌طلبان بود و ما در بنیاد امید فعالیت خودمان را در قالب یک حرکت پروسه درازمدت برنامه ریزی کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: در هر یک از فعالیت‌های سیاسی و انتخاباتی هم به عنوان یک پروژه فعالیت می‌کنیم. حال در یک پروژه ممکن است شکست بخوریم، به فرض شکست، هر شکستی مقدمه یک پیروزی باشد و نباید اینطور باشد که بگوییم ما در انتخابات شکست خوردیم و تا لحظه آخر در انتخابات بعد ندانیم که قصد آمدن داریم یا خیر. این برای یک جریان سیاسی معنی ندارد. اگر قرار است تاثیر گذار باشیم باید برنامه درازمدت ما مشخص باشد.

عارف ابراز داشت: رویکرد و نقش ما ممکن است متفاوت شود اما شکی در حضور نداریم. با این نگاه، هیچ شکستی نباید آسیب جدی به حرکت و فعالیت جریانات داخل نظام تلقی شود. با تحلیل یک شکست در یک پروژه سیاسی و یافتن راهکار مناسب می‌توان به پیروزی در پروژه سیاسی بعد رسید و در عین حال امیدوارم که دولت یازدهم بتواند به اهداف خود برسد که موفقیت و پیروزی دولت قطعا پیروزی همگان و از جمله اصلاح طلبان خواهد بود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
حمید
۱۳:۰۶ ۲۹ تير ۱۳۹۳
جوانان این مرز و بوم که حضرت روح الله بنیان آنرا از سال 1332و بعد آن گذاشت برای همیشه بیدار هستند واجازه نخواهند داد کشور به دست نا اهلان بیافتد این کشور بیمه خون شهدا است