سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی که چشمه اشک خشک می‌شود

افرادی که سن بالاتر و بیماری‌های زمینه‌ای دارند و همچنین اشخاصی که با التهاب لبه پلک مواجه هستند، غدد چربی آنها به خوبی کار نکرده که همگی این عوامل در تشدید خشکی چشم تاثیر گذارند.

رامین نوری‌نیا متخصص چشم در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: خشکی چشم به چند علت بستگی دارد، یا به دلیل کاهش تولید اشک بوده و یا به دلیل افزایش تبخیر اشک این خشکی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: بیماری‌های التهابی مختلفی از جمله بیماری شوگرن وجود دارد که غده اشکی را درگیر کرده و منجر به تولید اشک کمتر می‌شود.

وی ادامه داد: غددی که در اطراف لبه چشم وجود دارند از جمله غدد میبومین اشک را تولید می‌کنند و باعث می‌شوند زمانی که رطوبت هوا کم بوده و خشک است، در لایه چربی اختلاف به وجود آید و اشک به راحتی تبخیر شود که در این صورت بیمار با علائم خشکی چشم مواجه می‌شود.

نوری‌نیا اظهار داشت: در صورت بروز سکته مغزی نیز بیمار نمی‌تواند پلک خود را ببندد و چشم او باز می‌ماند، همچنین پرکاری تیروئید منجر به بیرون زدگی چشم می‌شود و زمانی که بیمار پلک می‌زند، کامل چشم بسته نشده و اشک در تمام قسمت‌ها پخش نمی‌شود و قسمت‌هایی که اشک پخش نشده و مانند قرنیه زخم قرنیه ایجاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که عمل جراحی لیزیک و لازک انجام می‌شود، برشی روی قرنیه انجام شده که این برش منجر می‌شود تا یکسری از اعصاب قرنیه قطع شوند که در این صورت تحریک قرنیه کم شده و در نتیجه تولید اشک کاهش می‌یابد.

وی اذعان داشت: افرادی که سن بالاتر و بیماری‌های زمینه‌ای دارند و همچنین اشخاصی که التهاب لبه پلک دارند، غدد چربی پلک این اشخاص به خوبی کار نکرده و همگی این عوامل در تشدید خشکی چشم تاثیرگذارند.

این افراد سعی کنند در معرض هوای گرم و خشک و همچنین آفتابی قرار نگیرند و از عینک‌های آفتابی مناسب استفاده کنند تا از تابش مستقیم آفتاب به چشم آنها جلوگیری شود.



انتهای پیام/

برچسب ها: چشم ، التهاب ، بیماری ، قرنیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.