سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشخیص "اوتیسم" در لحظات اول تولد

محققان در آزمایشگاه موسوم به "بی بی لب برکبک" در دانشگاه لندن روش تشخیصی ابداع کرده‌اند که می‌توان آن را از شش ماهگی تا ده ماهگی کودک به کار برد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ محققان در آزمایشگاه موسوم به "بی بی لب برکبک" در دانشگاه لندن روش تشخیصی ابداع کرده‌اند که می‌توان آن را از شش ماهگی تا ده ماهگی کودک به کار برد. این روش فعالیت مغز کودک را می‌سنجد و به رفتار کودک کاری ندارد. 
 
گفتنی است ناهنجاری‌های رشد اجتماعی کودک و توان او در برقراری ارتباط با دیگران را نمی‌توان زودتر از دو سالگی تشخیص داد. تشخیص این نوع ناهنجاری‌ها، مثلا بیماری اوتیسم یا ناتوانی در تمرکز یا بیش فعالی بر اساس الگوهای رفتار کودک است.

در این روش حسگرهایی روی پوست سر کودک کار گذاشته می‌شوند و به او تصویر چهره‌هایی نشان داده می‌شود که یا به او نگاه می‌کنند یا به سویی دیگر. در این وضعیت حسگرها فعالیت مغز کودک را اندازه می‌گیرند.

تئودورا گلیگا مدیر برنامه‌های آزمایشگاه "بی بی لب برکبک" گفت: برای این کار یکی از مهمترین چیزهایی را که در محیط کودک وجود دارد، انتخاب کردیم، یعنی چهره افراد را. کودک خیلی سریع با چهره مادرش آشنا می‌شود. نگاه افراد هم خیلی مهم است، این که به کدام سو نگاه می کنند. وقتی کسی به کودک نگاه می‌کند می‌خواهد با او ارتباط برقرار کند و وقتی کسی به سوی دیگری نگاه می‌کند، شاید می‌خواهد به کودک بفهماند که او هم به همان سو نگاه کند تا چیزی یاد بگیرد. کودکی که بتواند بین کسی که به او نگاه می‌کند و کسی که به سوی دیگری نگاه می کند فرق بگذارد، بعدها دچار اوتیسم نمی‌شود. اما کودکانی که بعدها مبتلا به اوتیسم می‌شوند، نمی توانند این دو نوع نگاه را از هم تشخیص دهند.

در بررسی کودکانی که بعدها دچار ناهنجاری اوتیسم می‌شوند پژوهشگران دریافتند که فعالیت مغز کودک شش ماهه در واکنش به حرکت چشم‌ها کمتر از کودک معمولی است.

محققان با تشخیص این نشانه‌های اولیه، می‌توان هر چه زودتر برای بهتر کردن کیفیت زندگی آینده کودک و خانوده اش اقدام کرد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.