سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیوگاز در صنعت حمل و نقل کیفیت هوا را سروسامان می دهد

استفاده از بیوگاز در صنعت حمل و نقل، میزان آلاینده دی اکسیدکربن که سبب افزایش گاز گلخانه‌ای جهان می شود تا حدود 65 تا 85 درصد کاهش می‌یابد و در بهبود کیفیت هوا نیز موثر است.

به گزارش  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ؛  مصرف انرژی در جهان، بشر را با دو بحران بزرگ آلودگی محیط زیست و شتاب فزاینده در الی کردن منابع انرژی روبرو کرده است آلودگی محیط زیست، تغییرات اقلیم و تجدید ناپذیری که از چالش‌های اصلی استفاده از منابع انرژی فسیلی به شمار می روند در اثر توسعه ناپایدار، الگوهای نادرست  مصرف انرژی، افزایش جمعیت و... در سالهای اخیر با شدت بیشتری ادامه دارد.
 
محمد علیزاده کارشناس دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: چگونگی تولید و استفاده از حامل های انرژی در بخش های مختلف مصرف کننده از عوامل موثر در ایجاد آلودگی محیط زیست در مقیاس محلی، منطقه‌ای  و بین‌المللی است، مصرف انرژی‌های فسیلی به کاهش و در نهایت اتمام منابع منجر می شود به همین دلیل استفاده بهینه از انرژی در فرایند توسعه به عنوان یک هدف مهم در توسعه پایداری مد نظر  بوده است.
 
وی افزود: یکی از مناسبترین انرژی‌های تجدید پذیر که از زمان‌های بسیار گذشته مورد استفاده بوده و علاوه بر تجدید پذیر بودن و سازگاری با محیط زیست دارای منافع اقتصادی، اجتماعی نیز هست، انرژی بیوماس(بیوگاز) است که پس از انرژی آب در جایگاه دوم قرار دارد.
 
وی ادامه داد: اولین دستگاه بیوگاز با مفهوم امروز در سالهای 1354 بطور آزمایشی در یکی از روستاهای کردستان احداث شد، بعد از انقلاب اسلامی تا 40 دستگاه دیگر توسط جهاد سازندگی در استانهای مختلف کشور راه اندازی شد این در حالی بود که سالها قبل یعنی پیش از جنگ جهانی دوم کشورهایی مانند آلمان، فرانسه، چین این کار را انجام دادند.
 
علیزاده با بیان اینکه بیوگاز در گرم کردن دیگ‌های بخار کارخانه‌ها، موتور ژنراتورها برای تولید برق، گرم کردن خانه‌ها و پخت و پز استفاده می‌شود، تصریح کرد: استفاده از فناوری تولید بیوگاز در ایران تازه آغاز شده است در حالیکه در کشورهای اروپای غربی، جنوب شرق آسیا و به ویژه چین و هندوستان این فناوری بسیار قابل توجه است و این کشورها با بهره‌گیری  از این فناوری نیاز خود را به سوخت برطرف کرده‌اند.

وی اظهار داشت: از بهترین مصرف کنندگان بیوگاز در صنعت حمل و نقل کشور سوئد است و طبق برنامه ریزی‌ها تا سال 2050 میلادی 40 درصد از نیاز این کشور در بخش حمل و نقل از طریق بیوگاز تامین می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در صورت استفاده از بیوگاز در صنعت حمل و نقل، میزان آلاینده دی اکسید کربن که سبب افزایش گاز گلخانه‌ای جهان می‌شودف تا حدود 65 تا 85 درصد کاهش می‌یابد.

وی گفت: بیوگاز در زندگی روزمره کاربرد‌های فراوانی دارد. از جمله به عنوان یک منبع انرژی محلی و تجدید شونده، بهبود وضعیت ایمنی صنعتی و خانگی، سود آور بودن، بهبود وضعیت کیفیت هوا و کاهش بوهای نامطبوع، کاهش گازهای گلخانه‌ای، جمع آوری پسماند‌ها و کود سالم در کشاورزی قابل استفاده است.

وی افزود: سالانه میلیون‌ها تن زباله در سطح جهان تولید می‌شود و کشورهای مختلف هریک به شیوه‌ای موضوع را مدیریت می‌کنند.

وی کارایی فرآیند هضم خواص شیمیایی و فیزیکی پسماند‌ها و لجن فاضلاب شهری برای سوخت در نیروگاه‌های بیوگاز سوز را مناسب دانست و خاطرنشان کرد: بررسی‌های دفتر زیست توده سازمان انرژی‌های نو ایران حاکی از افزودن سیستم تولید انرژی به هر روشی امحاء و کاهش پسماند‌های دفنی نظیر لند فیل زباله سوز و بیوگاز، اثرات مثبت اقتصادی به مراتب بیشتر از سرمایه گذاری اولیه و جاری سالانه ناشی از افزایش واحد تولید برق را در پی دارد.

گفتنی است، ایران از جمله کشورهایی است که دارای منابع گسترده‌ای باری تولید بیوگاز است. بازدهی بیوگاز از فضولات دامی، زائدات کشاورزی، زباله‌های شهری و فاضلاب‌های صنایع غذایی و اعمال ضرایب اطمینان بیوگاز حاصل به طور میانگین حدود 16000 میلیون متر مکعب معادل چیزی حدود 300 پتاژول انرژی خواهد بود. متاسفانه علیرغم داشتن این پتانسیل و فناوری ساده مولد و راکتور‌های بیوگاز از این منابع هیچگونه استفاده مناسبی نمی‌شود. مهمترین عوامل بازدارنده در توسعه بیوگاز در ایران، ارزان بودن انرژی، نبودن مرجع و متصدی مشخص و واحد برای این نوع انرژی، نبود مشارکت مردمی و نبود آموزش کافی است.

انتهای پیام/

برچسب ها: کیفیت ، هوا ، گاز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.