سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صدور شناسنامه برای دندان

محقق ایرانی خارج از کشور با استفاده از روش‌های میکروسکوپی روشی را برای ترمیم دندان‌ها و لثه تحلیل رفته ارائه داده که با قرار گرفتن آن در کنار سایر دندان‌های فرد تفاوتی احساس نمی‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،ناصر شادمان یکی از محققان ایرانی خارج از کشور با تاکید بر لزوم رعایت عناصر مختلف در تهیه روکش دندان‌های پوسیده، گفت: تهیه روکش برای افرادی که نیاز به روکش دارند باید با توجه به سن و وضعیت بیمار باشد که این امر در لابراتوارهای با تجهیزات بسیار مدرن انجام می‌شود.

وی یکی از دلایلی دقیق نبودن ساخت روکش‌ها و غیر هم رنگ بودن آن با سایر دندان‌ها را عدم وجود ابزارهای تحقیقاتی دانست و اظهار داشت: در این راستا اقدام به ارائه تکنیک میکروسکوپی برای ساخت روکش دندان کردیم که با استفاده از آن قادر به تولید روکش‌هایی شدیم که تفاوتی با دندان‌های طبیعی فرد ندارد.

شادمان با اشاره به جزئیات این تکنیک توضیح داد: دندان‌های طبیعی از ذرات و رنگ‌های فراوانی تشکیل شده که برای ساختن روکش نیاز است تا بدانیم انعکاس رنگ‌ها در هم چه رنگی را تشکیل می‌دهد.

ساخت دندان به روش میکروسکوپی که رنگ آن مشابه رنگ طبیعی دندان فرد است

وی جنس روکش‌های تهیه شده در این تکنیک را سرامیک دانست و ادامه داد: سرامیک‌ها در رنگ‌های متنوعی تولید می‌شوند که در این تکنیک با استفاده از میکروسکوپ براساس رنگ طبیعی بیمار روکش‌ها تولید می‌شود.

مجری طرح با تاکید بر اینکه روکش‌های تولید شده همسان با دندان‌های طبیعی است، یادآور شد: روکش‌هایی که با این تکنیک تولید می‌شود بسیار طبیعی خواهد بود به گونه‌ای که دندانپزشکان در تشخیص دندان‌های روکش‌دار با دندان‌های طبیعی دچار مشکل می‌شوند. از این‌رو برای هر یک از دندان‌های ساخته شده شناسنامه‌ای به بیمار داده می‌شود که در آن جزئیات دندان‌های ساخته شده  ارائه می‌شود و پزشک با مطالعه این شناسنامه، دندان‌های ساخته شده را تشخیص می‌دهد.

حک تصویر در دندان

این محقق ایرانی با تاکید بر اینکه تکنیک میکروسکوپی امکان انجام کارهای ظریف را بر روی سطح کوچک دندان فراهم می‌کند، افزود: در این راستا موفق شدیم با تکنیک میکروسکوپی و بدون استفاده از کامپیوتر تصویری را بر روی دندان حک کنیم.

وی با بیان اینکه در روش کار در این تکنیک همانند نقاشی است، اضافه کرد: موادی که برای این منظور استفاده می‌شود سرامیک‌ها هستند که با مایعات مخصوصی ترکیب و تبدیل به خمیری خواهد شد که ما را در فرم دادن و حک تصویر بر روی دندان کمک خواهد کرد.

تصویر حک شده در وسط دندان که با روش‌های میکروسکوپی ایجاد شده است

شادمان با تاکید بر اینکه تصاویر حک شده بر روی دندان قابل مشاهده نخواهد بود، ادامه داد: زمانی که از این دندان تصویری از آن گرفته و بزرگ‌نمایی شود قادر به تشخیص این تصویر خواهیم بود.

ارائه تکنیکی برای ترمیم لثه از دست رفته

این محقق ایرانی از ارائه تکنیکی برای ایمپلنت خبر داد و در این باره توضیح داد: برخی از بیماران به دلیل درمان‌های غلط دندانپزشکی و یا بیماری‌های لثه دچار بیماری‌ها و مشکلاتی در لثه می‌شوند.

وی اظهار داشت: بیماران مبتلا به بیماری‌های لثه و افرادی که درمان‌های غلطی را دریافت کرده‌اند مشاهده می‌شود که استخوان و لثه آنها از بین می‌رود در نتیجه تحلیل استخوان لثه، ریشه دندان بیرون می‌آید.

شادمان یادآور شد: کسانی که دچار عفونت لثه هستند موجب تغییر رنگ و تیره شدن رنگ لثه می‌شوند که تیره شدن لثه به دلیل ایجاد عروق جدید در لثه است.

وی از ارائه تکنیک نوینی در این زمینه خبر داد و گفت: برای رفع مشکل این دسته از بیماران تکنیکی با عنوان " لثه متحرک" کردیم که در حال حاضر این تکنیک در دست مطالعه و بررسی است.

شادمان با اشاره به جزئیات این روش گفت: این لثه که از جنس تیتانیوم است، شامل یک پیچ میکروسکوپی است که از داخل دهان به لثه متصل می‌شود. این لثه متحرک به جای لثه از دست رفته بیمار قرار می‌گیرد.

وی ابراز امیدواری کرد که این طرح تکنیک را برای بیماران ایرانی با همکاری محقق ایرانی دکتر بهنام شکیبایی اجرایی کنند.

ابداع روشی جدید برای ساخت دندان‌های مصنوعی

این محقق ایرانی با اشاره به مطالعات دیگر خود در زمینه بهبود درمان مشکلات لثه، گفت: افرادی که دندان‌های خود را از دست می‌دهند برای بیماران یکسری دندان‌های به همدیگر چسبیده شده گذاشته می‌شود، در حالی که به صورت طبیعی دندان‌ها به صورت تک و جداگانه شکل گرفته‌اند و یکپارچه درست کردن دندان‌های مصنوعی مشکلاتی را برای فرد ایجاد می‌کند.

وی اشکال در ادای کلمات را از جمله این مشکلات نام برد و ادامه داد: میان دندان‌های طبیعی دارای درزهای میکروسکوپی وجود دارد که موجب می‌شود صدای فرد در زمان صحبت کردن دارای طنین خاصی باشد، اما زمانی که فرد دارای دندان مصنوعی است این طنین وجود ندارد.

شادمان ایجاد احساس ناخوشایند در بیماران را از دیگر معضلات دندان‌های یکپارچه مصنوعی ذکر کرد و یادآور شد: در این راستا تکنیکی ارائه کردیم به گونه‌ای که براساس فرم صورت و سایر جزئیات دندان بیمار با استفاده از روش‌های میکروسکوپی فریمی درست می‌شود.

وی اضافه کرد: پس از تهیه این فریم دندان‌ها با استفاده از مواد سرامیکی به صورت تک تک ساخته شود و با سیمان‌های مخصوصی به صورت دایم چسبانده شود. این روش به پزشک امکان می‌دهد کل دندان‌های بیمار بدون نیاز به ایمپلنت در دهان جایگزین شود.

شادمان با تاکید بر اینکه با استفاده از این روش بیمار قادر خواهد بود تا میان دندان‌های ساخته شده نخ دندان بکشد، گفت: در دندان‌های مصنوعی که تاکنون ساخته می‌شد در صورتی که یکی از دندان‌ها شکسته شود یا ترک بردارد این آسیب به سایر دندان‌ها  سرایت می‌کند و باید مجددا بریج ساخته شود ولی در این تکنینک تنها همان دندان آسیب دیده ترمیم می‌شود.

اجرای تکنینک‌های میکروسکوپی در ایران در قالب همکاری با محققان ایرانی

برای اولین بار در ایران دکتر بهنام شکیبایی بنیانگذار رشته فوق تخصصی "جراحی‌های میکروسکوپی و کم تهاجمی ایمپلنت و بازسازی استخوان فک" در جهان با ناصر شادما بنیان گذار روش "مایکرو سرامیکس" طراحی میکروسکوپی روکش‌های سرامیکی در جهان در چارچوب برنامه "توسعه توریست درمانی" در ایران همکاری خواهند کرد.

شکیبایی که در رشته "جراحی‌های میکروسکوپی و کم تهاجمی ایمپلنت و بازسازی استخوان فک" تکنیک‌ها و ابزارهای متعددی را در عرصه جهانی اختراع و منتشر کرده و جوایز متعدد بین‌المللی را به خود اختصاص داده، در سال 1390 در چارچوب طرح "توسعه توریست درمانی" به ایران دعوت شد.

همکاری درمانی این دو مخترع مطرح ایرانی زمینه انجام پروژه‌های مشترک تحققیقاتی را نیز برای این دو متخصص فراهم خواهد کرد تا بتوانند در آینده مقالات و سخنرانی‌های جدیدی به عنوان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در رشته نوپای "دندانپزشکی میکروسکوپی و کم تهاجمی" در جهان ارائه دهند.

منبع: تسنیم
برچسب ها: صدور ، شناسنامه ، دندان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.