سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سراج مطرح کرد

ضرورت مقابله همه دستگاه‌ها با فساد/ پیشگیری و نظارت مقدم بر بازرسی است

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در قانون اساسی، برای سازمان بازرسی کل کشور نظارت و بازرسی پیش‌بینی شده است، از این رو پیشگیری و نظارت را بر بازرسی مقدم می‌دانیم.

به گزارش حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، "ناصر سراج" در مراسم تودیع و معارفه بازرس کل استان هرمزگان که شب گذشته با حضور نماینده ولی فقیه استان و رئیس کل دادگستری استان در دادگستری بندرعباس برگزار شد با بیان این‌که سازمان بازرسی کل کشور بر اساس اصل ۱۷۴ قانون اساسی تشکیل و زیر نظر مستقیم قوه قضائیه انجام وظیفه می‌کند، گفت: طبق قانون اساسی سازمان بازرسی وظیفه نظارت بر حسن جریان امور کشور و اجرای صحیح قوانین را بر عهده دارد.

وی ادامه داد: در سال ۶۰ قانون سازمان به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و وظایف و اختیاراتی را برای سازمان تعیین کرد که از جمله بازرسی مستمر یا برنامه‌ای، بازرسی فوق‌العاده و بازرسی موردی است. در بازرسی مستمر یا برنامه‌ای اوایل هر سال تعداد بازرسی برنامه‌ای هر اداره سازمان مشخص می‌شود و باید تا پایان سال انجام شود. بازرسی فوق العاده نیز حسب الامر مقام معظم رهبری، رئیس قوه قضائیه، رئیس سازمان یا درخواست رئیس جمهور انجام و بازرسی موردی بر اساس شکایات مردمی انجام می‌گیرد. 

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: در قانون اساسی، برای سازمان بازرسی کل کشور نظارت و بازرسی پیش‌بینی شده است، از این رو پیشگیری و نظارت را بر بازرسی مقدم می‌دانیم.
 
وی با اشاره به عضویت سازمان بازرسی در انجمن آمبودزمان آسیایی و جهانی گفت: آمبودزمان جهانی و آمبودزمان آسیایی نمایندگان عموم مردم هستند که در رابطه با تعدیات دولت نسبت به حقوق مردم فعالیت می‌کنند. سازمان بازرسی کل کشور، عضو مؤسس آمبودزمان آسیایی است و عضو هیأت مدیره «AOA» و عضو مؤسسه بین المللی و جهانی آمبودزمان «IOI» است که به صورت فعال در این رابطه فعالیت می‌کند و شکایات مردم را دریافت و بررسی می‌کند.
 
وی گفت: کار آمبودزمان‌ها غیرقضایی است و سعی می‌کند به صورت میانجی‌گری نقص حقوق افراد توسط دولت و یا نهاد‌ها و شرکت‌ها را بررسی کند. این انجمن غیردولتی از حقوق افراد مقابل سوء جریانات اداری حمایت می‌کند.
 
سراج با بیان این‌که سازمان بازرسی در سال گذشته ۶۰ هزار شکایت و اعلام داشته گفت: ادارات دولتی موظف هستند طبق قانون ارتقای سلامت اداری به شکایات رسیدگی کنند. همه شکایات به سامانه بازرسی کل کشور متصل بوده و ادارات مربوطه موظف هستند ظرف یک ماه پاسخ شکایت را بدهند که اگر شاکی قانع شد، پرونده بایگانی می‌شود و الا سازمان بازرسی پیگیری می‌کند تا اگر تخلفی بود به مراجع اداری و اگر جرمی صورت گرفته بود به مراجع قضایی ارجاع شود.
 
وی با تأکید بر این‌که بنای سازمان بازرسی کل کشور نظارت است، گفت: اکثر قریب به اتفاق مدیران کشور سالم و پاکدست هستند، اما دام‌های بسیاری سر راه آنان است و ما باید آنان را از این دام‌ها آگاه کنیم. با تأکید آیت‌الله لاریجانی، سیاست سازمان بر این منوال قرار گرفته که تلاش کند حتی الامکان پرونده کیفری نداشته باشد. وظیفه سازمان بازرسی اضافه کردن بر بار دستگاه قضایی نیست. وظیفه سازمان بازرسی پیشگیری است تا مانع تشکیل پرونده کیفری مدیران شود.
 
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به برنامه سازمان بازرسی برای نظارت بر اجرای فرامین مقام معظم رهبری گفت: در خصوص نظارت بر اجرای فرمان رهبری در اقتصاد مقاومتی که شامل ۲۴ بند بود، سازمان بازرسی کل کشور ۲۴ گروه ویژه در کل استان‌ها تشکیل داده و سیاست‌های لازم را تبیین کرده و با هماهنگی مرکز پژوهش‌های مجلس و معاونت برنامه‌ریزی ریاست جمهوری همه برنامه‌ها را قبل ابلاغ بررسی و پالایش کرده است. یعنی در رابطه با ۲۴ بند فرمان رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی سازمان بازرسی برنامه دارد. بنابراین به محض آنکه دولت برنامه‌های خود در این زمینه را اعلام کند، ما نظارت خود را شروع می‌کنیم تا بتوانیم در پایان سال، نزد مقام معظم رهبری رو سفید باشیم.
 
سراج با اشاره به نام‌گذاری امسال به عنوان «فرهنگ» از سوی مقام معظم رهبری گفت: در کشور ۳۰ نقطه محیط و سازمان فرهنگی شناسایی شده است که سازمان بازرسی کل کشور در خصوص آن برنامه‌ریزی کرده و نظرات افراد و قانون‌هایی که در خصوص فرهنگ وجود دارد جمع آوری شده است تا در خصوص فرمان مقام معظم رهبری در رابطه با فرهنگ مشکلات را بر طرف کنیم. 

وی با اشاره به فعالیت ۲۵ واحد گمرکی در استان هرمزگان، گفت: فقط گمرک شهید رجایی و گمرک شهید باهنر، ۳۰ درصد از واردات کشور را به خود اختصاص داده است که باید بررسی لازم انجام و اقدامی شود در خصوص گمرکات مشکلی پیش نیاید. گمرک‌ها وظیفه دارند به قانون عمل کنند. اما متاسفانه به طول مثال ماده ۱۰۶ را اجرایی نکردند. این در حالی است که باید ۳۰ درصد از حجم گمرکات کاهش پیدا کند که این قانون به صورت کامل اجرایی نشده است. ماده ۱۶۰ قانون را داریم که ۲ درصد از این درآمد‌ها به گمرک اختصاص داده می‌شود و ۲۰ درصد از این ۲ درصد به کارمندان خدوم گمرک و ۱۰ درصد از آن به تجهیزات گمرک اختصاص داده شود که متاسفانه این قانون نیز به صورت کامل اجرایی نشده است که سازمان بازرسی کل کشور در خصوص اجرایی کردن این قانون خصوصا ماده ۱۶۰ پیگیری می‌کند و انشاء‌الله وجه خوبی نیز نصیب عزیزان گمرک می‌شود.
 
سراج با اشاره به اظهارات اخیر معاون اول رئیس‌جمهور مبنی بر آنکه فساد سیستمی شده است، گفت: یکی از فرامین مهم مقام معظم رهبری مبارزه با فساد بود که ۱۰ سال از این فرمان می‌گذرد اما اجرایی نشده است. چرا که اگر این فرمان اجرایی می‌شد وضعیت کشور این گونه نبود تا معاون اول رئیس جمهور بگوید فساد سیستمی شده است.

وی ادامه داد:  البته ما این موضوع را قبول نداریم و فساد سیستمی نیست ولی متاسفانه ادراک فساد و احساس ناامنی در رابطه با موضوع فساد بین مردم زیاد است که انشاء‌الله با تبلیغات و فرهنگ سازی باید تلاش کرد اداراک فساد را کم کرد. عزم سازمان بازرسی کل کشور برای مبارزه با فساد جدی است و قطعا اغماض نخواهد کرد.
 
سراج با اشاره به برنامه کشورهای دیگر در خصوص مبارزه با فساد گفت: اخیرا دولت چین گفته است باید با دولت مردان لخت و مدیران ضعیف بدون اغماض برخورد صورت بگیرد. دولت مردان لخت شامل مدیرانی است که فقط خودشان در کشور ساکن و خانواده‌شان خارج از کشور هستند. بر حسب تأکید دولت چین اکثر فساد‌ها از سوی این مدیران رخ می‌دهد. جالب آنکه طبق آمار چینی‌ها، در یکی از استان‌های این کشور ۱۰۰۰ دولت مرد لخت شناسایی شدند که از آن ۸۰۰ نفر زود‌تر از موعد بازنشسته، توبیخ یا از کار بر کنار شدند. 

رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: همچنین دولت چین اعلام کرده در خصوص مبارزه با فساد باید همزمان با پشه و ببر برخورد کنیم. چین معتقد است برای ریشه کن کردن فساد، باید همزمان با ضعیف و قوی برخورد کرد.
 
وی ادامه داد: یا آنکه رئیس بازرسی کشور روسیه اعلام کرده مبارزه با فساد را باید از روی نیمکت دبیرستان شروع کرد و اعلام کرد از سال ۲۰۱۵ باید در کلیه دبیرستان‌ها قانون مبارزه با فساد به دانش آموزان آموزش داده شود. از نظر او تصور این‌که فقط رشوه، فساد است، اشتباه بوده و حتی صاحب منصبی که برای ثبت نام فرزندش با مدرسه و دبیرستان تماس می‌گیرد، نیز فساد است. چرا که این ثبت نام بدون نوبت و خارج از نوبت صورت گرفته است.
 
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگر از سخنان خود به تأکید آیت‌الله آملی لاریجانی مبنی بر استفاده از قضات عالی رتبه در سازمان بازرسی کل کشور گفت: دلیل این تأکید هم آن است که وقتی گزارش سازمان توسط افرادی غیر قضات تهیه شوند، به اجبار باید جهت تنقیح به منطقه یا مرکز ارجاع داده شوند. اما با نظارت قضات عالی رتبه‌ای که در راس ادارات کل سازمان در استان‌ها بکارگیری می‌شوند، این فاصله‌ها کم شده و پرونده‌ها زود‌تر و با سرعت بیشتری وارد دادگستری وحتی به محکمه می‌شوند. 

سراج در پایان از زحمات نصوری سرپرست اداره کل بازرسی استان هرمزگان، ابوالهادی را به عنوان بازرس کل این استان معرفی کرد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.