به گزارش
خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، دكتر حميد پورشريفي با هشدار نسبت به كاهش سن اعتياد و افزايش ميزان مرگ و ميرهاي ناشي از سوء مصرف مواد مخدر گفت: عليرغم اينكه معتقدم بايد همواره اخبار مثبت را به جامعه منعكس كرد اما متاسفانه واقعيتهاي تلخي وجود دارد كه لازم است بيان شود تا از اتفاقات تلختر جلوگيري شود.
وي افزود: براساس اطلاعات و شواهدي كه وجود دارد مصرف مواد مخدر و روانگردانها وضعيت رو به رشدي دارد و ميزان ابتلا نيز حاكي از كاهش سن اعتياد است كه اين دو موضوع بسيار نگرانكننده است.
عضو شوراي مركزي سازمان نظام روانشناسي با تاكيد بر اينكه دو موضوع افزايش ميزان مصرف روانگردانها و كاهش سن اعتياد ضرورت توجه و حساسيت خانوادهها را بيشتر ميكند اظهار كرد: اگرچه ممكن است والدين از عوارض مصرف مواد مخدر اطلاعاتي داشته باشند اما بايد بدانند مصرف مخدرهاي كه داراي ناخالصي است، بسيار خطرناكتر بوده و حتي فرد قبل از انكه بخواهد مسير ابتلا را طي كند به مرگهاي زود هنگام دچار ميشود.
پور شريفي هشدار داد: خانوادهها به ويژه والديني كه نوجوان دارند بايد بدانند كه درگير شدن با اعتياد متفاوت از عوارض سوء مصرف مواد مخدر است لذا بايد با حساسيت بيشتري بر رفتار و ترددهاي فرزندان خود با همسالان نظارت و كنترل كنند.
اين استاد دانشگاه بر اين نكته تاكيد كرد: اگر رفتار و ارتباط والدين با نوجوان منجر به ايجاد تنش و رفتارهاي ناپخته و در نتيجه اضطراب نوجوان شود نه تنها پيشگيري از اعتياد رخ نخواهد داد بلكه ممكن است وضعيت فرد وخيمتر نيز شود لذا والدين بايد اطلاعات دقيقتري را در اين رابطه كسب كنند.
وي تاكيد كرد والدين بايد روشهاي مستقيم و غير مستقيم كنترل فرزندان و مهارتهاي زندگي و فرزند پروي را بدانند تا با شيوه صحيح با فرزند نوجوان خود برخورد كنند از اين رو تمام محققان براين نكته صحه گذاشتهاند كه افزايش مدت زمان حضور والدين در كنار فرزندان احتمال ابتلا به اعتياد را در آنها كاهش ميدهد.
عضو شوراي مركزي سازمان نظام روانشناسي عنوان كرد: در برخي مواقع ديده ميشود كه نوجوان با يك هيجان منفي به اعتياد روي ميآورد لذا نقش خانواده و تاثيرگذاري حضور آنها در كنار فرزندان بسيار حائز اهميت است.
وي اظهار كرد: متاسفانه گاهي افكار نادرستي در جامعه شكل ميگيرد كه خانوادهها دولت را مسوول اصلي اقدامات پيشگرانه از آسيبها ميدانند در حالي كه در كنار وظيفه ذاتي دولت و دستگاهها خود خانواده داراي بيشترين مسووليت است كه نبايد آن را سلب كند.
پورشريفي گفت: هرچند دستگاهها از جمله مدرسه در قبال آموزشها نقش دارند اما نوجوانان همواره در تعامل با خانواده خود هستند و بايد هميشه تحت نظارت درست و دقيق خانواده باشند. گاهي خانوادهها تصور ميكنند اگر تمام نيازهاي اقتصادي و رفاهي را براي فرزندان خود فراهم كنند آنها را تامين كردهاند در حاليكه وظيفه خطير و اصلي والدين تربيت و پرورش آنهاست و بايد در اين مسير از هيچ امري كوتاهي نكرده و آن را به دولت و دستگاهها محول نكنند.
انتهای پیام/
ه با ذکر صدها دلیل مستند...منشا اعتیاد از روش تدریس نامطلوب ،ورفتار نامتعارف مربیان ومعلمان از مهدکودک تا پایان دوره دبستان است.درآن مقالات درد را با درمان گفته ایم .اما گویا مصلحت در این است که گوشها درناشنوایی وچشم ها درنابینایی دستگاههای اجرایی فعال باشد.این آتش دامن خودشان راهم گرفته است.