محمد حسین مقیمی
در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: این طرح با رویکرد مشارکت بخش خصوصی و دولتی در مرمت و بازسازی بازار تاریخی اراک و نیازهای اساسی اصلاح ساختار این اثر کم نظیر معماری و شهرسازی اسلامی باید انجام شود و تا سه سال آینده معضلات نگهداری و استحکام این مجموعه ارزشمند به طور کلی حل شود.
وی ادامه داد: مشارکت بخش خصوصی و دولتی بسیاری از مشکلات مرمت و نگهداری بناهای تاریخی را برطرف می کند و رویکرد تغییر کاربری در استفاده از فضاهای آن موجب می شود این بناها علاوه بر اشتغالزایی قابلیت درآمدزایی نیز داشته باشند.
مقیمی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری طولانی شدن تشریفات اداری برای اعطای پروانه بهره بردای به واحدهای خدمات رفاهی و گردشگری خاطر نشان کرد: به درازا کشیده شدن اعطای مجوز ها در این حوزه موحب کاهش ارزش سرمایه و تضعیف رغبت سرمایه گذاران و متقاضیان می شود.
وی ادامه داد: مسوولان استانی باید ترتیبی اتخاذ کنند که ظرف دو تا سه ماه مجوز طرح های خدمات گردشگری و رفاهی به سرمایه گذاران اعطا شده و حمایت عملی و موثری با متقاضیان این بخش نجام شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در این نشست از برگزاری نمایشگاه آثار صنایع دستی در این استان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این نمایشگاه به دلیل حضور صنعتگران صنایع دستی سایر استان های کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است و هدف ان ارتقا سطح کیفی آثار هنرمندان، افزایش و رونق بازار فروش، حفظ و نمایش آثار سنتی درحال جذف استان باست.
وی ادامه داد: این نمایشگاه با حضور 200 نفر از هنرمندان استان مرکزی و 150 هنرمند از شهرستان های مختلف برگزار خواهد شد که سهم هر استان در این نمایشگاه پنج نفر است.
حسینی خاطر نشان کرد: 10 هنرمند استان مرکزی تاکنون موفق به کسب مهر یونسکو و 12 نفر آنان نیز نشان ملی بر روی هنرهای خود دریافت کردند که امسال نیز تعدادی از هنرمندان با نشان ملی برای کسب مهر یونسکو معرفی می شوند.
در این نشست درخواست های متقاضیان دریافت مجوز خدمات رفاهی و گردشگری در اطراف کویر میقان و دیگر شهرستان های استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
هشت هزار نفر هنرمند صنایع دستی در استان مرکزی وجود دارند که دو هزار و 300 نفر آنان از سال 89 تا کنون تحت پوشش بیمه قرار دارند./س