به گزارش
گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران؛ "هوشنگ جاوید" در آستانه برگزاری ویژهبرنامه سحریخوانی در فرهنگسرای بهمن گفت: مناجاتخوانی سحر از هنر ایران حذف شده و با فراگیر شدن پخش مناجات از رادیو و تلویزیون، این سنت و آیین از بام مساجد و خانهها رخت بربسته است. آنچه امروز به عنوان سحریخوانی پخش میشود، صرفا بازارگرمی خوانندگان خوشصداست که این وضعیت به هنر مناجاتخوانی ضربه میزند.
نویسنده کتاب «موسیقی رمضان» افزود: ما برای حفظ هنرهای آیینی خود باید موذن و مناجاتخوان پرورش بدهیم و به شنیده شدن این نوای خوش از رادیو و تلویزیون بسنده نکنیم. در زمینه سرودههای سحریخوانی هم در 100 سال اخیر اثری تازه سروده نشده و شاعران امروز باید مشتاقانه آثاری در حوزه مناجاتخوانی خلق کنند. ادبیات آیینی از جمله سحریخوانی در یک قرن اخیر بسیار آسیب دیده که یکی از علل اصلی آن گسترش رسانه و شبکههای رادیویی و تلویزیونی است.
وی با انتقاد از بیتوجهی مسئولان نسبت به موسیقی و آواهای ویژه ماه رمضان گفت: سال 1383 با کمک حوزه هنری و اداره موسیقی ارشاد جشنواره موسیقی رمضان را برگزار کردیم اما این برنامهها تکرار نشد و به نظر میرسد مسئولان فرهنگی کشور بیشتر علاقه به سرمایهگذاری و توجه به موسیقی پاپ دارند و از نوا و موسیقی آیینی خود غافلند.
جاوید با اشاره به اینکه اگر به فرهنگ و موسیقی آیینی توجه جدی نشود فرهنگ معنوی ایران افول میکند، گفت: سالهای پیش با همکاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران یک اثر موسیقایی با حضور 88 موذن و سحرخوان از سراسر ایران تولید کردیم که اکنون 50 نفر آنها فوت کردهاند و این میتواند زنگ خطر جدی برای پایان حیات سحریخوانی باشد.
ویژهبرنامه سحریخوانی همزمان با میلاد مسعود امام حسن مجتبی(ع) امروز یکشنبه 22 تیر از ساعت 18 تا 21 در سالن سینمای فرهنگسرای بهمن با حضور هنرمندان برتر موسیقی مقامی ایران برگزار میشود.
انتهای پیام /اس