اسماعیل کریمزاده در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه اظهار داشت: نجات دریاچه ارومیه از وضعیت بحرانی اولویت ملی کشورمان قلمداد میشود، که باید برای آن برنامهریزی دقیق داشته باشیم.
وی همکاری فعالان عرصه کشاورزی در این زمینه را خواستار شد و ادامه داد: برنامههای منظم و مستمر آموزشی برای جلب مشارکتهای مردمی باید تدوین شود تا اقشار مختلف جامعه برای موفقیت در اجرای پروژههای مختلف همکاری کنند.
وی با اشاره به ضرورت آزادسازی بخشی از آب مصرف کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: با اجرای این قبیل طرحها، کشاورزی نقش خود را ایفا میکند.
کریمزاده با بیان اینکه کشاورزی نباید علت اصلی یا عامل موثر در کم شدن آب دریاچه ارومیه قلمداد شود، ادامه داد: عوامل زیادی در بروز وضعیت فعلی نقش داشته است.
وی با اشاره به اینکه کاهش نزولات جوی به بخش کشاورزی و مصرف مردم ارتباط ندارد، گفت: افزایش دمای زمین، کاهش نزولات جوی و ... در شکلگیری موقعیت فعلی دریاچه ارومیه تاثیر اساسی داشته است.
کریمزاده ادامه داد: کشاورزی بیش از 15 درصد در خشکی دریاچه تاثیر نداشته است، ولی با این حال برای اجرای هرگونه طرح و پروژه در راستای عبور از این بحران آمادگی داریم.
رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی غرقابی را 40 درصد عنوان کرد و بیان داشت: با اجرای روشهای نوین آبیاری میتوانیم آن را به 75 درصد برسانیم/س.