به گزارش
گروه بازار باشگاه خبرنگاران، شرکت مخابرات ایران که بعد از گذشت یک سال و پشت سر گذاشتن تمام موارد چالشی مربوط به همکدسازی و افزایش تعرفههای ارتباطی، سرانجام توانست نظر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات را که در ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم با افزایش تعرفههای ارتباطی مخالفت میکرد، جلب کند.
این شرکت تا پایان شهریور ماه سالجاری فرصت دارد تا همکدسازی را در تمامی استانهای کشور اجرایی کند.
اما با اجرای طرح همکدسازی و هشت رقمی شدن تلفنهای ثابت داخل استانی، تعرفههای مکالماتی نیز تغییر میکند و باید طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اعمال شود.
برای بررسی اینکه با اجرای همکدسازی (یکسانسازی کدهای درون استانی) چه تغییراتی در سطح تعرفهها ایجاد میشود، تعرفههای پیش از اجرای این طرح را با بعد از اجرا با یکدیگر مقایسه میکنیم.
پیش از اجرای طرح همکدسازی: (تعرفه هر دقیقه مکالمه)
مکالمات ثابت به ثابت شهری: 26.21 ریال
مکالمات ثابت به ثابت بین شهری زون یک، تا 100 کیلومتر: 214.32 ریال
مکالمات ثابت به ثابت بین شهری زون دو، 100-400 کیلومتر: 413.34 ریال
مکالمات ثابت به ثابت بین شهری زون سه، 400-700 کیلومتر: 551.16 ریال
مکالمات ثابت به ثابت بین شهری زون چهار، بیشتر از 700 کیلومتر: 670 ریال
بعد از اجرای همکدسازی: (تعرفه هر دقیقه مکالمه)
مکالمات ثابت به ثابت داخل استانی: 30 ریال
مکالمات ثابت به ثابت بین استانی: 330 ریال
هرچند که در اجرای همکدسازی و در راستای برقراری عدالت تعرفهای، زونهای بین شهری حذف شده اما در مقابل آبونمان پلکانی برای جبران کسری درآمدهای مخابرات در نظر گرفته شده است.
با این حساب نرخ مکالمات درون شهری با اجرای این طرح، رشدی 14.4 درصدی یافته است اما تمامی شهرهای درون یک استان از این تعرفه واحد بهرهمند میشوند.
حال با فرض اینکه هر یک از زونهای پیشین را حدفاصل استانی در نظر بگیریم (تأکید میشود که فرض میگیریم)، میانگین تعرفه تمامی زونها 462.205 ریال بابت یک دقیقه مکالمه میشود که در همکدسازی به 330 ریال رسیده و کاهشی 28.6 درصدی را نشان میدهد.
در کل با اجرای همکدسازی، مشترکان درون شهری که سابقا از تعرفه 26.21 ریالی منتفع میشدند کمی متضرر میگردند اما مشترکانی که تماسهای بین شهری (درون استانی) داشتند، کاهش چشمگیری را در هزینههای ارتباطیشان شاهد خواهند بود.
انتهای پیام/
منبع:تسنیم