سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آتش بازی کهکشانی در 60 هزار سال نوری + عکس

اخترشناسان با رصد کهکشان فعال M106 موفق به مشاهده‌ی یکی از بی نظیر‌ترین اتفاقات نجومی شدند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ اخترشناسان با رصد کهکشان فعال M106 موفق به مشاهده‌ی یکی از بی نظیرترین اتفاقات نجومی شدند. 


در این تصویر بازوهای مارپیچی و روشن کهکشان فعال M106 چشم نواز است. این تصویر قابل توجه، از داده های پرتو X تلسکوپ فضایی چاندارای ناسا در طیف الکترومغناطیسی بدست آمده است.  
 
اخترشناسان می‌گویند این کهکشان  یک کهکشان مارپیچی همانند راه شیری است که به عنوان NGC 4258 نیز شناخته می‌شود، صفحه کیهانی M106 حدود ۶۰،۰۰۰ سال نوری گستردگی دارد و در فاصله‌ی ۲۳.۵ میلیون سال نوری از ما در راستای صورت فلکی سگان شکاری قرار دارد. در این کهکشان هم مانند همه‌ی کهکشان‌های مارپیچی بزرگ، رگه‌های تیره‌ی غبار، خوشه‌های ستاره‌ای جوان و مناطق تشکیل ستاره در راستای بازوان مارپیچی آن دیده می‌شوند. 
 
اما این تصویر کامپوزیت برجسته دو بازوی غیرعادی را در پرتو رادیویی (بنفش) و X-ray (آبی رنگ) نشان می‌دهد که به نظر می‌رسد در منطقه مرکزی دیسک از کهکشان M106، شواهدی از وجود جت‌های پر انرژی از انفجار و آتش بازی دیده می‌شود. دانشمندان، معتقدند این فوران جت نیرومند پس از سقوط ماده در این سیاهچاله ابرپرجرم به بیرون پرتاب شده‌اند. با برخورد این جت‌ها به صفحه‌ی کهکشان، امواج شوک پدید می‌آید. این امواج شوک هم به نوبه‌ی خود گازی که عمدتا از مولکول‌های هیدروژن تشکیل شده را داغ کرده و دمای آن را به هزاران درجه می‌رسانند.


انتهای پیام/



تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۲۰ ۲۴ شهريور ۱۳۹۳
خیلی قشنگه................................................