به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت خارجه آمریکا، "جنیفر ساکی" گفت:همانطور که می دانید ما شاهد یک جریان بلند مدت هستیم که در مدت بیش از شش ماه ادامه داشته است و نگرانی هایی هم در گذشته بیان شده بود و حقیقتا در دور اخیر ما با فرانسه و پنج به علاوه یک در کل جریان متحد بودهایم. به نظر ما در مذاکرات کنونی هم این حالت وجود دارد.
*** بر روی میز پیشنهاداتی معقولانه قرار دادهایم
وی افزود: همه به سختی تلاش میکنند تا بتوانیم به توافق برسیم. ما بر روی میز پیشنهاداتی معقولانه،قابل راستی آزمایی و قابل دستیابی قرار دادهایم که میتواند به جامعه جهانی نشان دهد ایران به آنچه می گوید متعهد است.مذاکرات ادامه دارد و ما هرگز نگفته ایم که این کار آسانی بوده است و آنچه که حالا وجود دارد این است که در مذاکرات شکافها باقیمانده است.
*** تصمیمی درباره حضور کری در وین گرفته نشده است
ساکی درباره احتمال حضور جان کری در مذاکرات وین گفت:تاکنون تصمیمی در این باره گرفته نشده است. مانند همیشه شایعات زیادی وجود دارد.
*** در عراق تمرکز ما بر روی جریان سیاسی است
وی درباره عراق و اظهارات سناتور جان مک کین که گفته بود دولت اوباما راهبردی برای مقابله با داعش ندارد گفت:هر عضوی از کنگره این حق را دارد که نظراتش را درباره سیاست ها و راهبردهای دولت اعلام کند.به نظر ما راهبرد و سیاست ما دراین مورد هم شفاف بوده است و رئیس جمهور و وزیر خارجه دراین باره با شفافیت عمل کرده اند.سیاست ما این بوده است که با هر موضوعی که کشور ما را تهدید کند مقابله کنیم.این موضوع ، داعش و دیگر سازمان های تروریستی را هم شامل می شود.در عراق تمرکز ما بر روی جریان سیاسی است و این تنها راه برای داشتن عراقی موفق و باثبات است.
*** سیاست های نوری المالکی تغییری نیافته است
ساکی در پاسخ به این سوال که آیا در سیاست های نوری المالکی تغییری مشاهده می کنید یانه ؟گفت:نگرانی های ما همچنان وجود دارد و در آن تغییری ایجاد نشده است.ما از همه جناح ها می خواهیم به جلو حرکت کنند و در جریان تشکیل دولت وارد شوند.همانطور که می دانید آنها اعلام کرده اند که نشست مجلس در روز یکشنبه به جای ماه اوت برگزار خواهد شد.این گام مثبتی به جلو است و نیاز است که توافقی سریع بر سر یک رئیس مجلس جدید و پس از آن نامزدهای ریاست جمهوری و نخست وزیری به ترتیب برای تشکیل دولت جدید صورت گیرد.
*** استقرار نیروهای رزمی را در عراق در نظر نداریم
وی در ادامه گفت:ما استقرار نیروهای رزمی را در عراق در نظر نداریم.وجود عراقی با ثبات نقش مهمی در منطقه ای با ثبات دارد که منافع زیادی برای ما به همراه دارد و این موضوع سبب شده که ما پشتیبانی خود را از این کشور افزایش دهیم.عراق یکی از شرکای ما خواهد ماند و ما تلاش خواهیم کرد که با این تهدید کوتاه مدت مقابله کنیم که در آنصورت در بلند مدت شاهد عراقی موفق خواهیم بود.
*** از حق اسرائیل برای دفاع از خود دربرابر موشکهای حماس حمایت میکنیم
وی درباره اوضاع منطقه و حملات رژیم صهیونیستی به غزه گفت:ما قویا ادامه شلیک موشک از طرف سازمان های تروریستی در غزه(حماس!) به خاک اسرائیل(فلسطین اشغالی) به منظور هدف قرار دادن غیرنظامیان را محکوم می کنیم. ما مطمئنا از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر این حملات حمایت می کنیم.ما نگران ایمنی و امنیت غیرنظامیان هستیم.می دانم که گزارشهایی درباره هدف قرار گرفتن غیرنظامیان از دو طرف وجود دارد.
وی افزود:وزیر خارجه کشورمان با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در روز جمعه و بار دیگر در روز یکشنبه صحبت کرد. او در تماس تلفنی منظم با وی بوده است. اما امروز تماس تلفنی با وی نداشته است. او در تماسهای خود بر نگرانی ما درباره وضع موجود و ضرورت کاهش تنش تاکید کرده است. ما با رهبران منطقه در تماس هستیم و مراتب نگرانی خود را درباره آنچه که روی می دهد اعلام کرده ایم.
ساکی در ادامه گفت: درباره آنچه که امروز روی داد امید ما این است که اسرائیل بتواند برخی از حملاتی را که از غزه صورت می گیرد،دفع کند.قصد نداریم که پیش بینی داشته باشیم.تمامی طرف های درگیری باید مسئولانه رفتار کنند و گام هایی را برای کاهش تنش بردارند.ما از طریق کانالهایی دیپلماتیک تلاش می کنیم که هر دو طرف مسئولانه رفتار کنند و خویشتن دار باشند.
وی افزود:ما از محمود عباس انتظار داریم همه تلاش خود را برای جلوگیری از حملات موشکی به کار بندد و آن را محکوم کند.ما همچنین می خواهیم این پیام را به وی بدهیم که لازم است برای خویشتنداری و کاهش تنش گام بردارد.
ساکی گفت:ما هیچ شواهدی در اختیار نداریم که حماس نقشی در دولت موقت تکنوکرات ایفا کند. همانطور که می دانیم ظاهرا گام هایی هم برای تکمیل جریان مصالحه بین دو طرف برداشته نشده است و تصور چگونگی حرکت به جلو این جریان در فضای کنونی کار دشواری است.کنترل حماس بر غزه ادامه دارد و به نظر می رسد که ادامه پیدا خواهد کرد.نیروهای تشکیلات خودگردان فلسطینی تنها در کرانه باختری رود اردن حضور دارند و در غزه حضور ندارند.
ساکی درباره بحرین گفت:ما به طور مختصر این موضوع را اعلام کرده ایم که مهم است که همه طرف ها از جمله دولت بحرین به سمت جریان مصالحه حرکت کنند.
وی درباره تصمیم دولت بحرین برای اخراج تام مالینوفسکی معاون وزیر خارجه
*** کمیسیون انتخابات افغانستان باید به شکایت های مربوط به تقلب رسیدگی کند
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره انتشار نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری افغانستان هم گفت: رئیس جمهور اوباما،جان کری وزیر خارجه و حتی سناتور دابینز و کانینگام سفیر ما در کابل در این رابطه در روزهای اخیر با نامزدها ،مقامات برگزار کننده انتخابات و هچنین رهبران سیاسی این کشور صحبت کرده اند و تلاش شد تا به یک راه حل برسند.وزیر خارجه هم با هر دو نامزد و همچنین با رئیس جمهور کرزای تماس هایی داشت.ما از دو نامزد و طرفدارانشان می خواهیم که به راه حلی برسند که بتوان از آن رئیس جمهور جدید را شناخت که بتواند افغانستان را متحد کند و گام هایی برندارد که اتحاد این کشور خدشه دار شود.کمیسیون انتخابات باید به شکایت های مربوط به تقلب رسیدگی کند.ادعاهایی جدی در این باره مطرح شده است که باید بررسی شوند.
انتهای پیام/