سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محمدی‌عراقی خبر داد:

پیگیری وضع ایرانیان خارج از کشور با تقاضای خانواده ها/ عضویت هلال‌احمر در کمیته پیگیری وضع ایرانیان زندانی در کشورهای خارجی

معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال‌احمر، گفت: با تقاضای خانواده‌ها وضع ایرانیان خارج از کشور را پیگیری می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ،  محمد شهاب الدین محمدی‌عراقی با اشاره به وضع مهاجرپذیری کشورمان به‌ویژه در ۲ دهه گذشته گفت: به دلیل شرایط سیاسی و اقتصادی پیش‌آمده در کشور افغانستان به‌خصوص در ۲ دهه قبل سیل عظیمی از مهاجران افغان به کشور ما وارد شدند که این روند درحال حاضر با حجم بسیار اندکی نسبت به گذشته ادامه دارد.

عراقی خاطر نشان کرد: این در حالی است که از مرزهای غربی کشور نیز عراقی‌های زیادی به‌عنوان مهاجر، پناهنده یا آواره به کشور ما وارد شدند و با توجه به این اتفاقات کشور ایران را می‌توان در زمره کشورهای پرمهاجر‌پذیر دنیا قرار داد.

وی افزود: در این بین جمعیت هلال‌احمر به جز در شرایط خاص و بحرانی وظیفه سیستماتیکی در قبال مهاجران برعهده ندارد.

عراقی عمده خدمات ارائه‌شده جمعیت هلال‌احمر به مهاجران را تأسیس اردوگاه برای اسکان موقت آنها و خدمات بهداشتی و درمانی دانست و افزود: در شرایط اضطراری جمعیت هلال‌احمر برای جلوگیری از مشکلات بهداشتی، تغذیه و اسکان این افراد وارد عمل می‌شود که خوشبختاته در چندین‌سال گذشته چنین اتفاقی رخ نداده است.

وی تصریح کرد:  البته در شرایط فعلی نیز مجموعه‌ای از خدمات که عمدتا بهداشتی و درمانی هستند از سوی هلال‌احمر به مهاجران ارائه می‌شود و با توجه به وضع اقتصادی نامناسب اکثر مهاجران سعی می‌شود این خدمات به صورت رایگان یا با کمترین هزینه ممکن در اختیار آنها قرار ‌گیرد.

*بررسی ۸۰ ‌هزار پرونده مربوط به اسیران و مفقودین جنگ تحمیلی


معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال‌احمر، کسب اطلاع از وضع خانواده‌های مهاجران به ایران را از دیگر فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر اعلام کرد و گفت: در بسیاری از موارد، مهاجران با مراجعه به ما از قطع ارتباط با خانواده‌هایشان و عدم اطلاع از وضع آنها خبر می‌دهند که هلال‌احمر با همکاری کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ از طریق جست‌وجو، مکاتبه، نامه‌نگاری و برقراری ارتباط، باز پیوند خانواده‌ها را برای مهاجران انجام می‌دهد.

محمدی عراقی با اشاره به فعالیت درخشان اداره جست‌وجو و بازپیوند خانواده‌ها در جمعیت هلال‌احمر در زمان جنگ تحمیلی گفت: در آن زمان بر حسب شرایط، بیش از ۸۰‌هزار پرونده مربوط به اسیران و مفقودین در این اداره وجود داشت که کارهای نامه‌نگاری و برقراری ارتباط این عزیزان را با خانواده‌هایشان دنبال می‌کردند، اما درحال حاضر بیشتر فعالیت این اداره معطوف به مهاجران و اتباع خارجی مقیم ایران است.

*ارائه خدمات به تمامی مراجعان اعم از ایرانی و غیرایرانی

معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال‌احمر وظیفه اصلی اداره جست‌وجو و بازپیوند خانواده را مطلع‌کردن افراد از وضع و اعضای خانواده‌هایشان اعلام کرد و گفت: این خدمات برای تمامی مراجعان اعم از ایرانی و غیرایرانی انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: برای نمونه اگر فرد یا خانواده‌ای غیر‌ایرانی در خارج از کشور خواهان کسب اطلاع از وضع عضوی از خانواده خود باشد که به‌عنوان مهاجر و پناهنده در ایران اقامت دارد جمعیت هلال‌احمر این خدمات را از طریق همین اداره انجام می‌دهد.

عراقی تصریح کرد: البته در بسیاری موارد برعکس این اتفاق هم می‌افتد، به این معنی که خیلی از هموطنان به ما مراجعه می‌کنند و می‌خواهند از سرنوشت و وضع عضوی از خانواده خود که در خارج از کشور زندگی می‌کند اطلاعاتی کسب کنند که این کار هم توسط این اداره انجام می‌شود.

*بررسی امور ایرانیان زندانی در کشورهای خارجی

معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال‌احمر با بیان این‌که اداره جست‌وجو و بازپیوند خانواده‌ معاونت امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال‌احمر فعالیت‌های دیگری نیز دارد، افزود: مواردی نظیر مشکلات قضایی و حقوقی ایرانیان در کشورهای خارجی یا ایرانیانی که به صورت غیرقانونی به کشورهای دیگر نظیر استرالیا مهاجرت می‌کنند و بازداشت می‌شوند ،باعث می‌شود با ایجاد ارتباط، خانواده‌ها را از وضع این افراد مطلع کنیم.
 
وی از عضویت جمعیت هلال‌احمر در کمیته پیگیری وضع ایرانیان زندانی در کشورهای خارجی خبر داد و گفت: کمیته‌ای در وزارت امور خارجه با عضویت نهادهای مختلف تشکیل شد که به بررسی امور ایرانیان زندانی در کشورهای خارجی به‌ویژه زندانیان در کشورهای مالزی و جمهوری‌آذربایجان رسیدگی کند.

عراقی اظهار داشت: البته عمده فعالیت این کمیته روی مسائل حقوقی متمرکز است و سعی می‌کند با بهره‌گیری از وکلای بین‌المللی تا حد امکان هموطنان گرفتار در زندان را به کشور بازگرداند.

وی افزود: در عین حال جمعیت هلال‌احمر نیز درخصوص شرایط زندان، تغذیه، پوشاک، نگهداری و ارتباط خانواده‌ها با زندانیان، تکالیفی در این کمیته برعهده دارد که تاکنون مراجعاتی در این خصوص داشته‌ایم.

انتهای پیام/
 

برچسب ها: هلال ، تقاضا ، اسیران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.