سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانشنامه حقوقی/

وجود کدام اصل در جرم‌انگاری و تعیین مجازات ضروری است؟

تنها بر اساس اصل صدمه در رفتار افراد است که حقوق کیفری اجازه دارد به جرم‌انگاری بپردازد، یعنی زمانی که اقدامی موجب صدمه به دیگران یا جامعه شود، مطابق قانون برای فرد خاطی مجازات تعیین می‌شود.

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، یکی از مهم‌ترین پشتوانه‌های اینکه چه موقع در حوزه کیفری می‌بایست جرم‌انگاری شود اصل صدمه است و براین اساس دولت در جرم‌انگاری هر رفتاری که موجب ایراد صدمه به دیگران یا خطر ناموجه‌ای به آنها است، مجاز خواهد بود. 
 
تنها هدفی که به خاطر آن می‌توان بر عضوی از اعضای یک جامعه متمدن و برخلاف میل اعمال زور و قدرت کرد جلوگیری از اصل صدمه به دیگران است.   
 
از نظر تاریخی تأثیر اصل صدمه در جرم انگاری و تعیین مجازات غیرقابل انکار است و بدون تردید برخی از آسیب‌های جسمی و مادی همچون ایراد ضرب و جرح، قتل، تخریب و ربودن اموال مردم، تجاوز جنسی و غیره از مصادیق مسلم و بارز صدمه هستند.   
 
از جمله صدماتی که قابلیت جرم‌انگاری و مداخله کیفری دارند تعرضات نسبت به مصلحت حفظ و نگهداری چیزی که شخصی مستحق به داشتن آن است، جرایم علیه احساسات و صدمات موجود در برخی تعرضات علیه مصلحت دولت و آسیب‌های مربوط به رفاه جمعی است.
 
بنابراین علاوه بر موارد ذکر شده، انواع صدمات جسمی، مادی، اخلاقی و اجتماعی همچون قتل،ضرب و جرح، سرقت، تجاوز جنسی، محیط زیست، عبور و مرور و مقررات ناظر بر امنیت غذایی، تبانی، جاسوسی و... در درون مفهوم اصل صدمه قرار می‌گیرند. 
 
انتهای پیام/   
 
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.