سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک برداشت کوتاه از یک آیه قرآن؛ کدام نماز مقبول است؟

بخش هشتم برداشت کوتاه از یک آیه از قرآن کریم با عنوان «آیه‌های زندگی» با سخنرانی حجت‌الاسلام سید‌ ابراهیم راد هم‌زمان با روز هشتم ماه مبارک رمضان منتشر شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، شرح آیه 20 سوره مبارکه معارج با موضوع «کدام نماز مقبول است؟» را می‌خوانید:

«إِنَّ الْإِنسَانَ خُلِقَ هَلُوعًا إِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعًا وَإِذَا مَسَّهُ الْخَیْرُ مَنُوعًا  إِلَّا الْمُصَلِّینَ»

این دسته آیات سوره معارج، انسان‌ها را به دو دسته کلی تقسیم می‌کند. دسته اول می‌گوید. همه انسان‌ها در دو صفت فرود اخلاقی دارند اگر به آنها شری برسد جزع می‌کنند و اگر به آنها خیری برسد دیگران را منع می‌کنند. 

خدا توفیقی داده که ما نماز می خوانیم اما نمی‌دانیم در پیشگاه الهی ما هم از مصلین هستیم یانه؟

«اذا مسه الشر جزوعا» یعنی اگر شری و مشکلی و بیماری برای اینها پیش بیاد خیلی بی تاب ‌هستند و به هم می‌ریزند و زود مضطر می‌شوند. اگر بیماری فیزیکی دارند و بیماریشان عود می‌کند دیگران را هم درگیر مشکل خودشان می‌کنند. طرف چکش برمی‌گردد خانواده  را درگیر آن می‌کند. در مشکلات انسان جزوع و غیر قابل تحمل در مشکلات است. آدم بدی است و لکن همین آدمی وقتی به خیر و نعمتی می‌رسد آدم تک خوری است. دوست دارد تنهایی بهره‌مند شود. اگر علمی داشته باشد به جهت اخلاق بد و بخل کسی از علم او بهره مند نمی‌شود. اگر روابط خوبی داشته باشد دیگران از آن بهره‌ای نمی‌برند چون دست  به خیر ندارد و اگر ثروتی داشته باشد خویشان و خانواده و اطرافیانش در فقر به سر می‌برند چون آدم بخیلی است و همه را برای خودش می‌خواهد.

اما دسته دوم طبق این آیه نمازخوان‌ها هستند که اینگونه نیستند. حالا ما نماز می‌خوانیم، آیا خداوند ما را از مصلین می‌داند؟ اگر من در شر جزوع و در خیر منوع هستم جواب خیر است. چون قرآن فرمود انسان‌ها در شر جزوع و در خیر منوع هستند مگر نمازگزاران.

هرکس بخواهد بداند نمازش در نزد خدا نماز است و از مصلین به حساب می‌آید، نگاه کند ببیند در خیر منع دارد؟ در شر جزع دارد یا نه؟ اگر یکی از این دو نبود حتما از مصلین نیست در نزد خداوند.نماز خوان کسی است که خیر را برای خودش نمی‌خواهد اما شر را برای خودش می‌خواهد و آن را به دیگران منتقل نمی‌کند.

منبع: تسنیم
برچسب ها: وبگردی ، قرآن ، آیه ، نماز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.