سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا موش‌ها آزمایشگاهی شدند؟

دلایل متنوعی وجود دارد که موش‌ها نسبت به دیگر پستانداران از جمله میمون‌ها با وجود اینکه به انسان شبیه‌ترند، ارجحیت دارند.

سعدی رستمی کارشناس ارشد ژنتیک در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: دلیل استفاده محققان و پژوهشگران از موش‌ها در آزمایشگاه این است که این موجودات از لحاظ تکاملی به انسان نزدیکترند. 
 
وی افزود موش‌ها همانند انسانها پستاندار هستند. به همین دلیل سیستم ایمنی این موجودات نسبت به رده‌های دیگر حیوانات مثل خزندگان به انسان ها نزدیکتر است. 
 
وی گفت این اولین دلیلی است که محققان از پستانداران خصوصا موش‌ها در تحقیقات خود بهره می‌برند. 
 
وی تصریح کرد دلایل متنوعی وجود دارد که موشها نسبت به دیگر پستاندارها از جمله میمون‌ها با وجود اینکه  به انسان شبیه ترند،  ارجحیت دارند. از جمله اینکه اولا دسترسی به موش ها بسیار آسان است. ثانیا دوره زادو ولد موش ها نسبت به میمون ها بسیار کوتاهتر است. موشها حدودا یک ماه دوره بارداریشان طول می کشد. ثالثا موش ها به دلیل جثه کوچکی که دارند فضا کمتری اشغال می کنند و به غذای کمتری هم نیاز دارند. 
 
رستمی در ادامه گفت، مهمترین دلیل استفاده نکردن از میمون‌ها  در کارهای تحقیقاتی این است با توجه به این مساله که میمون‌ها از نظر تکاملی به انسان بسیار شباهت دارند، تعداد بیماری‌های مشترک بین انسان و میمون نسبت به انسان و موش افزایش می‌یابد و به همین دلیل موش‌ها ایمن تر هستند.  

وی خاطر نشان کرد موش‌های آزمایشگاهی همان موش‌های خانگی هستند با این تفاوت که بخاطر اصلاحی که در ژنتیک آنها انجام گرفته است رنگشان سفید و به اصطلاح زال شده‌اند.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۸ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
سلام و وقت بخیر.
اولین بار چه زمانی از موش ها به عنوان حیوان آزمایشگاهی استفاده شد؟
ناشناس
۲۰:۰۱ ۰۲ بهمن ۱۳۹۵
عااااااااالی بووووود
شاهین
۰۱:۳۹ ۱۲ مرداد ۱۳۹۴
مرسی اقای رستمی
ناشناس
۱۴:۰۳ ۱۶ آذر ۱۳۹۳
خیلی خوب بود ممنونم ازتون