سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شیطان موقرمز خاورمیانه

مرد جوان با ریش قرمز، شخصی که به سرعت به یکی از فرماندهان برجسته داعش در سوریه تبدیل شد، با آغاز حملات این گروه به عراق بار دیگر به رسانه ها بازگشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران الشیشانی فرمانده یکی از گروههای مبارز در سوریه بود که برای اولین بار خط حمله خود را به سمت عراق برده و مرزهای بین دو کشور را از بین بردند. او ممکن است بعد از این حملات و تصرف موصل که منجر به کشته شدن فرمانده نظامی داعش در عراق یعنی عبدالرحمن البیلادی الانباری شد، به عنوان فرمانده نظامی کل داعش در عراق انتخاب شده باشد.

دیلی میل، در ویدئویی که هفته گذشته منتشر کرد، او را در بین کسانی نشان داد که مشغول تخریب موانع در مرز بین سوریه و عراق بودند.

این ویدئو درست چند ساعت قبل از زمانی منتشر شد که گروه داعش اعلام کرد می خواهد حکومت اسلامی و خلیفه گری را برای بار دیگر در سرزمینهای محل تصرفش راه اندازی کند.

شیشانی 28 ساله، در این ویدئو بیان کرد: «هدف ما روشن است و همه دیگر می دانند که چرا ما در اینجا می جنگیم. راه ما به سمت ایجاد خلافت و یا دولت اسلامی می رود .ما خلافت را بر می گردانیم و اگر خدا این را نخواهد در این راه جان خود را می دهیم.» این ویدئو زمانی منتشر شد که بسیاری گمان می کردند شیشانی در جنگ بین نیروهای ارتش سوریه و داعش کشته شده است اما آسوشیتدپرس در گزارش خود از این ماجرا با انتشار تصاویر وی زندگینامه او را هم منتشر کرد و بیان کرد که او هنوز زنده است و در جبهه مبارزه با ارتش عراق می جنگد.

در این ویدئو از شیشانی به عنوان یکی از جنگجویان داعش یادشده و هیچ اشاره ای به تاریخچه فعالیت های وی در سوریه نشده بود . به همین دلیل گمان می رود او به عنوان فرمانده نظامی کل داعش انتخاب شده است . البته گروه داعش تاکنون به صورت رسمی چنین خبری را منتشر نساخته است . چارلز لیستر یکی از کارشناسان اندیشکده بروکینگز در این باره به آسوشیتدپرس گفت : داعش به شدت به افراد مستقل خود متکی است. این ارتباطات و این روابط پیچیده متکی به فرد باعث می شود که هر کس بتواند با ورود به این نیرو ، به یکباره با یک خلاقیت نظامی و یا پیروزی در جبهه ای کوچک و یا بزرگ به فرمانده نظامی یک منطقه و یا بعدا به فرمانده نظامی کل این گروه تبدیل شود. دو روز بعد از اینکه این گروه به صورت یک جانبه تشکیل دولت خلافت اسلامی را اعلام کرد، ابوبکر البغدادی رییس گروه داعش در عراق در نوار صوتی 19 دقیقه ای از تمام مسلمانان جهان خواست تا به قلمرو تحت تصرف این گروه مهاجرت کنند تا بتوانند یک دولت اسلامی به تشکیل دهند.

در این فایل صوتی که هفته پیش در وب سایتهای مختلف این گروه منتشر شد ، رهبر این گروه از کسانی که توانایی خاص و یا مهارت های عملی متناسب با جامعه جدید دارند خواست که به این سرزمین ها سفر کنند . منظور او بیشتر شامل دانشمندان، قضات، پزشکان ، مهندسان و افراد نظامی و افراد دارای تخصص اداری بود که مسلمانان به آنها نیاز مبرم دارند. او همچنین از مبارزان جهادی هم خواست که در ماه مبارک رمضان بر شدت عملیات های نظامی خود بیافزایند ! او ادامه داد: در این ماه با فضیلت و یا در هر ماه دیگری هیچ عملی بهتر از جنگیدن برای تشکیل خلافت اسلامی وجود ندارد پس سربازان اسلامی باید با دستانی که اسلحه در آن است به استقبال ماه رمضان بروند!

نوبت عربستان هم میرسد

اعلام تشکیل حکومت اسلامی و یا خلافت توسط داعش تنها به همین سرزمینهای اشغال شده منتهی نمی شود؛ داعش برنامه وسیعی برای تمامی کشورهای اسلامی منطقه دارد. در نقشه جدیدی که این گروه برای برنامه های آتی خود جهت تشکیل خلافت اسلامی ارائه داده نفوذ به عربستان و تصرف آن به همراه تصرف دیگر کشورهای مسلمان منطقه از جمله یمن، امارات، بحرین، مغرب، بخشی از اروپا و در سوی دیگر ایران و افغانستان، پاکستان ، هندوستان و دیگر کشورهای مسلمان هم دیده شده است.

داعش هفته گذشته برای اولین بار به مرزهای عربستان نیز هجوم برد اما این هجوم بلافاصله با پاسخ نیروهای امنیتی این کشور رو به رو شد . این هجوم با این حال زنگ خطر اصلی برای عربستان را به صدا در آورد . تاکنون عربستان برای پیروزی داعش در سوریه هزینه های زیادی را متقبل شده بود . خاندان سعودی که به شدت ازتشکیل هلال شیعی در منطقه هراس داشته و سعی داشتند با تضعیف سوریه و از بین بردن حکومت بشار اسد، در واقع ایران را تضعیف کنند، حالا با منابع مالی خود در دام داعش افتاده اند.

داعش مستقیما توسط عربستان هدایت نمی شد اما ابزار خوبی در دست سازمان اطلاعات این کشور بود تا با حکومت سوریه وارد جنگ شود . عربستان که دیگر امید خود از حمله آمریکا به این کشور را از دست داده بود ، به ناچار رو به گروههای تروریستی مستقر در سوریه آورد و با حمایت از آنها تلاش کرد به نیات خود در این کشور برسد . برگزاری انتخابات ریاست جمهوری با حضور گسترده مردم و انتخاب شدن دوباره بشار اسد به عنوان رییس جمهور سوریه آب پاکی را بر دستان سازمانهای اطلاعاتی عربی ریخت که منتظر بودند در هر لحظه خبر تصرف کامل دمشق و از بین رفتن دولت بشار اسد را از نیروهای خود در این کشور بشنوند.

دمشق با کمک تهران و مسکو توانست از آزمون دشواری که در برابر دولت بشار اسد و مردم این کشور قرار گرفته بود پیروز بیرون بیاید و این به معنای قدرت بیشتر ایران در منطقه بود . روابط عربستان و امریکا هم به نوبه خود آنقدر نا امیدی برای خاندان سعودی ایجاد کرده بود که کمک به داعش و رهنمون شدن این گروه به سمت عراق بهترین راه حل برای تضعیف جبهه شیعی که به محور مقاومت هم معروف شده است، بود.


حالا عربستان با مشکلی که خود ساخته باید دست و پنجه نرم کند .رباض هم با منابع مالی خود به داعش کمک کرد و هم برای حفظ چهره مجبور است کمک 500 میلیون دلاری به آوارگان و پناهجویان عراقی ارائه کند . از سوی دیگر مناطق نفتی این کشور نیز به نظر نمی رسد از حمله گروه داعش در امان بماند . به همین دلیل در آخرین دقایق روز روز پنجشنبه گذشته ستاد نیروهای مسلح این کشور اعلام کرد که 30 هزار سرباز این کشور به مرز عربستان با عراق گسیل شده اند تا جلوی هر گونه ورود نیروهای داعش به عربستان و مناطق نفتی این کشور را بگیرند.

 داعش و اقتصاد نفتی

هدف اصلی داعش از حمله به مناطق نقتی عراق به دست آوردن منابع مالی لازم برای ادامه عملیات هایش در سوریه بود. این گروه که دیگر منابع مالی کمی برای ادامه مسیر خود در دسترس داشت، با حمله به موصل توانست تا حدی کسری بودجه خود را جبران کند و از سوی دیگر به سلاحهایی دست یافت که باید منابع مالی زیادی را برای خرید آنها از کشورهای دیگر هزینه میکرد . اما مهمترین مسئله برای داعش دسترسی به منابع نفتی عراق بود. به همین دلیل بعد از موصل شهر کرکوک و دو شهر نفتی دیگر در سوریه را به اشغال خود درآورد.

گفته می شود داعش از طریق مرز زمینی سوریه و عراق با ترکیه به این کشور و همچنین منطقه کردستان عراق نفت می فروشد و بدین ترتیب می تواند هزینه سایر عملیات های نظامی خود را تامین سازد. به همین دلیل هم فرماندهانی چون الشیشانی و یا همان «چچنی ریش قرمز» توانسته اند به این سرعت مراحل ترقی در نیروی نظامی داعش را طی کرده و به فرمانده کل تبدیل شوند؛ او توانست درهای سرزمین های بزرگ نفتی عراق را به روی این گروه تروریستی بگشاید.

او که تنها 28 سال سن دارد، در گرجستان متولد شده و با نام «تارکان باتیراشویلی» در ارتش این کشور خدمت کرده است. با این حال زمانی که در سال 2013 وارد سوریه شده نام الشیشانی و یا همان چچنی - به زبان عربی-  را برای خود انتخاب کرده است. او بر خلاف ابوبکر البغدادی رییس داعش در عراق که چهره خود را از رسانه ها مخفی کرده، همیشه با چهره ای خندان در مقابل دوربین های اعضای این گروه قرار گرفته است.

آخرین عکسی که از او منتشر شد ، تصویر او در کنار یک دستگاه خودروی زرهی آمریکایی بود که از مرز عراق به سمت سوریه برده شده بود . بعد از آن برخی رسانه ها با انتشار تصاویری ادعا کردند که او در درگیریهای ارتش عراق با تروریست ها در موصل و یا تکریت کشته شده اما حضور دوباره او در تصاویر مربوط به اعلام خلافت اسلامی در عراق و سوریه نشان داد این فرمانده مو قرمز همچنان زنده است.


رسانه های غربی به او لقب ستاره داعش را داده اند. رسانه های غربی همیشه تصور می کرده اند اعراب به جنگ با یکدیگر پرداخته اند اما حضور این مرد جوان چچنی تصور رسانه های غربی نسبت به تروریست های داعش را عوض کرد . او حالا دیگر نماد شیطان در غرب است. شیطانی که کلاه مشکی بر سر دارد، ریشش را به دو قسمت تقسیم کرده و در تمام ویدئو هابا ظاهری خندان نمودار می شود.

آنطور که آسوشیتدپرس در گزارش خود از این تروریست «سوپر استار» بیان کرده، ظاهر شدن در رسانه های غربی نشان داده که خطر داعش روز به روز به اروپا و سایر کشورهای جهان نزدیک می شود. داعش که با اشغال تقریبا نیمی از عراق توانسته در مدت 3 هفته اعلام خلافت اسلامی کند، احتمالا در صورت بی توجهی کشورهای غربی به بحران عراق و کمک نکردن آنها به دولت نوری المالکی به زودی تکلیف باقی دنیا را هم تعیین کرده و برای هر کشوری یک برنامه جداگانه داشته و یک والی تعیین خواهد کرد!
منبع: تسنیم

برچسب ها: موقرمز ، الشیشانی ، سوریه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.