سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک برنامه ریزی حرفه ای برای فرار از گرمای تابستان

در فصل تابستان به دلیل تعرق زیاد، نوشیدن مایعات و به ویژه آب در این فصل بیشتر از سایر فصل‌ها توصیه می‌شود. آب و دوغ کم نمک از نوشیدنی‌های مناسب فصل گرما است.

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، تابستان با همه گرما و مشکلاتش شروع شده است و این روزها افراد زیادی هستند که از دردهای تابستانی یا مشکلاتی مانند گرمازدگی ناراحت هستند. همه مشکلات تابستان را می توان با استراتژی های ساده ولی کاربردی از بین برد تنها کافی است کمی مراقب رفتارهایمان دراین فصل باشیم و البته مشکلات را به خوبی بشناسیم.

*** انواع گرما زدگی

به دو حالت خفیف و شدید تقسیم می‌شوند و از علایم خفیف آن می‌توان به گل انداختن صورت، قرمزی پوست و خشکی لب‌ها، تنفس سریع، خشکی مخاط و فلاشینگ اشاره کرد و تشنج، مرگ، غش، کما، احساس ضعف، استفراغ، گیجی، افت فشار و پرخاشگری و دمای بیش از ۴۵ درجه بدن، از علائم و نشانه‌های وضعیت شدید است البته گرفتگی عضلات و سردرد از علایم مشترک هر دو حالت است.

***مراقبت های ویژه از گرما زده ها

توهم، گیجی، هذیان و اختلال در صحبت از علائم و نشانه‌های گرمازدگی است. اگر به فرد مبتلا به گرمازدگی مایعات به میزان فراوان خورانده نشود و وی را از محیط گرم به سرعت خارج نکنند گرمازدگی شدیدتر و فرد به کما و بیهوشی می‌رود و منجر به تشنج و فوت فرد می‌شود. فرد گرمازده باید به سرعت به محیط خنک منتقل شود و چنانچه فرد هوشیار است باید از مایعات خنک استفاده کنند.

ترجیحاً این مایعات باید حاوی املاح مانند شربت و دوغ باشد و اگر فرد گرمازده بیهوش باشد نباید چیزی به آن خورانده شود. هم‌چنین لباس فرد باید کم شود و از حوله‌ی خیس یا پاشویه کردن و یا غوطه‌ور شدن در آب استفاده شود و اگر فشارخون فرد افت کرده باشد می‌توان پاهای او را بالا نگهداشت.

***بهترین نوشیدنی های تابستانی

در فصل تابستان به دلیل تعرق زیاد، نوشیدن مایعات و به ویژه آب در این فصل بیشتر از سایر فصل‌ها توصیه می‌شود. آب و دوغ کم نمک از نوشیدنی‌های مناسب فصل گرما است. همچنین نوشیدن چای کمرنگ، آب میوه طبیعی تهیه شده در منزل، ماءالشعیر، دوغ‌های خانگی بدون گاز و حتی آب گوجه فرنگی، آب هندوانه و آب هویج تهیه شده در منزل به علت میزان قند پایین برای رفع عطش در فصل تابستان مناسب است.

***خوراکی های سنتی برای گرمازدگی

خاکشیر یخ زده و شربت آب‌لیمو

استفاده از خاکشیر یخ زده و شربت آب‌لیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است.  برای جلوگیری از اسهال و تأثیر خنکی، خاکشیر باید به شکل یخ زده یا همراه خورده یخ مصرف شود، در غیر این صورت ملین و اسهال آور است.  با توجه به گرمی و آلودگی هوا، مصرف آب‌لیمو نیز به دلیل داشتن ویتامین C که دارای خاصیت ضدعفونی‌کننده است توصیه می‌شود و نیاز است هر دو روز یک بار، یک عدد لیمو در آب مصرفی استفاده شود.

 تـخـم شـربـت

تخم شربت در حقیقت دانه گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات لعاب‌دار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب، به صورت ژله‌ای درمی‌آید که می‌تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. تخم شربت در طب سنتی ایران به عنوان رفع کننده التهابات دستگاه تناسلی و مجاری ادرار کاربرد بسیار داشته است

بـه‌لیــمــو

به‌لیمو گیاهی به صورت درختچه است که از برگ آن استفاده می‌شود. این گیاه از قدیم در طب سنتی ایران به عنوان آرام‌بخش، ضد تشنج، ادرارآور، رفع کننده‌ی سرگیجه و تپش قلب مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز از آن استفاده می‌شود.

هندوانه

هندوانه یک میوه تابستانی لطیف، آبدار، خنک کننده، آرام بخش و مسکن التهابات درونی است که اصولاً برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف می‌شود و مورد پسند بسیاری از مردم است. طبیعت هندوانه سرد و تر است و برای افراد گرم مزاج بسیار مطلوب است. مربای پوست هندوانه برای رفع حرارت بدن، رفع تشنگی و گرمازدگی بسیار مفید است.

گلاب

برای معالجه اشخاص گرمازده، بهترین راه خوراندن گلاب همراه با مقداری یخ است، به قدری که باعث استفراغ شده و صفرا را خارج نماید. نوشیدن گلاب خنک، گرمی درون را از بین می‌برد و بدن را تقویت می‌کند. بوییدن گلاب برای تقویت قلب و رفع بیهوشی و تقویت حواس باطنی مفید است.

***دردهای تابستانی را جدی بگیرید

** اولین و مهمترین مشکلی که برای شما پیش خواهد آمد آفتاب سوختگی های سطحی است که پوست را قرمز می کنند. معمولا با قدم زدن زیر آفتاب این مشکل پیش می آید و می تواند صورت و پوست را  بسیار تحت تاثیر قرار داده و آن را دردناک کند. برای درمان این موضوع باید پوست خود را در مقابل آب سرد روان قرار دهید.  این کار را به مدت 15 دقیقه انجام دهید تا شاید قرمزی پوست از بین برود.

** در مرحله دوم از آفتاب سوختگی ها که با نام "آفتاب سوختگی کشنده" شناخته می شود، پوست چروک شده و درد شدید روی آن احساس می شود. این مشکل همچنین می تواند با سرگیجه نیز همراه شود. اگر به این مشکل دچار شده اید باید سریعا به پزشک مراجعه کرده یا در صورت نبود پزشک برای بهتر شدن کمی اب خنک را با شیر ترکیب کرده و به آرامی روی صورت بگذارید.

** یکی از دردهایی که ممکن است بیشتر به سراغ بچه هایی بیاید که در خیابان بازی می کنند پا دردهای تابستانی است. در این فصل زمین گرم شده و پتانسیل آن را دارد که فشار بیشتری به پا وارد کند. از طرف دیگر فعالیت در این فصل عضلات را بیشتر تحت تاثیر قرار داده و درد شدیدی در ان ایجاد می شود. برای از بین بردن این مشکل ماساژ می تواند کارساز باشد. استفاده از روغن هایی مانند روغن زیتون یکی از  بهترین گزینه هاست.

*** با آلرژی های تابستانی آشنا شوید

** ابتدا از خوراکی های این فصل آغاز می کنیم که تقریبا 80 درصد از آن ها حساسیت زا هستند. از خوردن بیش از حد میوه هایی مانند خربزه، هندوانه، هلو و شلیل به میزان زیاد خودداری کنید. این میوه ها بیشترین امار را در میان حساسیت ها دارند.

** از آنجایی که در این فصل بیشتر عرق می کنید و همچنین ممکن است زمان بیشتری را در خیابان باشید باید روزانه استحمام کنید. گرد و غبارهای آلرژی زا در این فصل در هوا وجود دارند و به راحتی روی بدن شما می نشینند.

** کاور و روکش های بالش و پتوی خود را به صورت هفتگی بشورید. در ضمن بهتر است از روکش های نخی که خواص ضد آلرژی دارند استفاده کنید. برای شست شو در نظر داشته باشید که استفاده از اب گرم کمک بزرگی در از بین بردن گردهای آلرژی زا می کند.

** خانم های خانه در هنگام جارو کشیدن خانه باید دقت داشته باشند که بیشتر گردها در هوا پخش نشود. برای جلوگیری از این کار باید از کیسه های مخصوص برای جاروبرقی استفاده کرد. کیسه های دولایه به هیچ عنوان اجازه خروج گردها را نمی دهند.

** کولر یکی از وسیله های الرژی در فصل تابستان است. در ایران بیشتر خانه ها ازکولر آبی استفاده می کنند به همین علت گرد و غبار به راحتی وارد خانه شده و در همه نقاط آن پخش می شوند. در این فصل افرادی که استعداد آلرژی دارند نباید به مدت طولانی در مقابل کولر قرار بگیرند.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.