علت آن است که «گلرنگ» شکل و ظاهری مشابه زعفران داشته و برخی از کاسبان سودجو، آن را بهجای زعفران اصل به مشتری میفروشند.
تشخیص زعفرانهای اصلی از روی سرشاخه کلاله زعفران سادهترین روش محسوب میشود. چراکه سرشاخههای کلاله زعفران سهشاخه و قسمت بالای آن شیپوری بوده که هرچه پایینتر میآید باریکتر میشود ضمن اینکه دارای مقداری طعم تند است؛ اگر زعفران شیرین باشد به این معناست که کاسب برای افزایش وزنش مقداری نمک یا شکر به آن افزوده است.
البته چنانچه زعفرانها پودرشده باشند تنها با دستگاههای آزمایشگاهی قابلتشخیص هستند.
همچنین برخی دیگر برای تشخیص مرغوبیت زعفران، یک رشته از آن را بین کاغذ کاهی و روزنامه فشار میدهند و در صورتی که اثر چربی بهجا نماند زعفران را مرغوب و اصل مینامند.
اگرچه برخی از خانوادهها اصل یا تقلبی بودن برایشان اهمیتی ندارد و صرفاً رنگ است که مدنظرشان است، با این حال لازم است که بدانید از جمله رنگهای شیمیایی مصنوعی بکار رفته در تقلب زعفران، رنگ غیرمجاز آلرژیزا و سرطانزای تارترازین است که علاوه بر خسارت اقتصادی، یک خطر بهداشتی و تهدیدی برای سلامت مصرفکننده نیز به شمار میرود.
یک راه دیگر قرار دادن برخی تار و رشته زعفران در آب و حل کردن آن است.
در صورتی که پس از رنگین شدن آب، الیافی نخ مانند باقی بماند آن زعفران
تقلبی خواهد بود.
در مجموع کسانی که این محصولات تقلبی را میفروشند، بستهبندی آنها فاقد مشخصات کامل و صحیح تولیدکننده است.
به همین دلیل بهکرات توصیه شده تا در حین خرید از ذکر تمام اطلاعات پی
آمده، در انواع بستهبندیشده از جمله: نشانی کامل کارخانه، شماره تلفن،
شماره پروانه ساخت، نام و ثبت تجاری، سری ساخت یا تولید، تاریخ تولید و
انقضا، وزن خالص، نوع و درجهبندی زعفران، علامت استاندارد، علامت تأیید
وزارت بهداشت مطمئن شوید.