به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، حجت الاسلام المسلمین عبدالمقیم ناصحی با اشاره به درآمدهای پایدار به عنوان منابع مالی شهرداری تهران گفت: منابع پایدار مالی در مجموعه شهری اهرم اصلی حفظ شهر است و از ده سال پیش که بودجه شهرداری بنا به اجبار از 8 هزار میلیارد به 18 هزار میلیارد رسید، به همین تناسب هم منابع مالی افزایش پیدا کرد.
ناصحی افزود: نگاهی به منابع مالی شهرداری نشان می دهد این منابع از وضع عوارض، هزینه های پسماند ، هزینه های پروانه، هزینه های کاربری ها و... تامین می شود اما نکته مهم این است که دربرنامه 5 ساله شهرداری تهران که به تصویب شورای شهر رسیده است، نگاه ویژه ای به منابع پایدار صورت گرفته به طوری که هر ساله تا 5 درصد به منابع پایدار مالی شهر اضافه شود .
وی افزود: نکته حائز اهمیت آن است که بخشی ازهزینه های بزرگ کلان شهر تهران باید از سوی دولت به شکل منابع پایدارتامین شود چراکه دولت هزینه های سربار زیادی برای شهر تهران دارد .
عضو شورای شهر تهران باطرح این پرسش که آیا تاکنون دولت هزینه های سربار به شهرتهران پرداخت کرده است، دراین باره اظهارکرد:اگر کسی اظهارکند شهرداری تهران منابع پایدار ندارد، به معنای آن است که دولت هم هزینه های سربار شده به پایتخت را پرداخت نکرده است.
وی تاکید کرد: شورای شهر در برنامه ریزی و بودجه تلاش کرده است جهت افزایش بودجه در راستای بالابردن میزان منابع پایدار باشد؛ یعنی هزینه های شهر با زمین فروشی و آپارتمان فروشی تامین نشود بلکه باحفظ منابع و تغییر رویه صورت گیرد .
عضو شورای شهرتهران تصریح کرد: سنت غلط شهرداری ها در گذشته ، فضا فروشی و هوا فروشی بوده است اما دردوره فعالیت دکتر قالیباف این اتفاق به شدت کاهش پیدا کرده است، اما ادامه دادن این روند نیاز به ورود دولت به بخش تامین هزینه ها دارد .اگر قرار باشد شهرداری تنها با منابع پایدار شهر را اداره کند، دولت هم باید به تعهدات خود در زمینه توسعه حمل و نقل عمومی و مترو عمل کند نه آنکه همه این تعهدات بر دوش شهرداری افتد و بدنه دولت تنها به انتقاد بسنده کند.
وی خاطرنشان کرد: تامین و افزایش منابع پایدارمالی در دوره فعلی مدیریت شهری در طول تاریخ شهرداری های تهران بی سابقه بوده است اما این موضوعی نیست که بتوان به صورت آنی رامتوقف کرد بلکه قطع ناگهانی منایع غیرپایدار می تواند هزینه های زیادی به شهر و شهروندان تحمیل کند .
حجت السلام والمسلمین ناصحی با پرداختن به وضعیت ساخت و ساز در تهران، خاطرنشان کرد: ساختارکنونی ساخت و سازبه گونه ای طراحی شده است که شهرداری تهران تنها بخشی ازمدیریت آن را بر عهده دارد و سازمان و نهادهای دیگر هم مسئولیت دارند. اگر کسی به میزان ساخت و سازمعترض است شهرداری به عدم کنترل میزان مهاجرت به تهران معترض است چراکه وضعیت مهاجرت بر میزان ساخت و ساز اثر گذاشته است.
انتهای پیام/