سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برنامه نیوزنایت بی‌بی‌سی فاش کرد

تصمیم انگلیس برای تصرف دمشق و سرنگونی دولت بشار اسد

برنامه نیوزنایت بی‌بی‌سی فاش کرده دولت انگلیس از دو سال پیش با دریافت طرحی پیشنهادی جهت آموزش و تجهیز حدود ۱۰۰ هزار تن از تروریست ها در سوریه با هدف براندازی بشار اسد، برنامه داشته اما نهایتا آن را اجرایی نکرده است.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از بی بی سی، "نیک هاپکینز"، گزارشگر تحقیقی بی‌بی‌سی اعلام کرده است این طرح که "جذب، آموزش و تجهیز" نام داشته، دو سال پیش توسط یکی از برجسته‌ترین افسران نظامی انگلیس به نام ژنرال سر دیوید ریچادز تهیه و به دولت دیوید کامرون تقدیم شده بوده است.
 
مطابق این طرح دولت انگلیس و متحدانش حدود ۱۰۰ هزار نفر از مخالفان دولت بشار اسد را در کشورهای مجاور سوریه آموزش می‌دادند و بعد از گسیل دوباره آنها به داخل خاک سوریه، این نیروها به قصد تصرف پایتخت و سرنگونی بشار اسد به سوی دمشق حرکت می‌کردند.
 
به گفته گزارشگر تحقیقی بی‌بی‌سی، این طرح در همان هنگام ارایه مورد توجه دیوید کامرون، نخست وزیر، شورای امنیت ملی انگلیس و ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا قرار گرفت اما نهایتا به علت "ریسک بسیار بالا" کنار گذاشته شد.
 
این در حالی است که اکنون پس از گذشت دو سال از ارایه این طرح، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا از اختصاص بودجه ۵۰۰ میلیون دلاری برای آموزش و تجهیز مخالفان دولت سوریه خبر داده است.
 
بی‌بی‌سی همچنین دریافته که در زمان تهیه این طرح ژنرال ریچاردز که اکنون از ارتش انگلیس بازنشسته شده است، به دولت هشدار داده بود که "بحران سوریه فقط دو راه دارد؛ اول این که اجازه داده شود بشار اسد پیروز شود و دوم این که او سقوط کند".
 
او مدعی است که چنانچه طرحش در زمان ارایه اجرایی می‌شد از خون‌ریزی‌های بیشتر و وخامت بحران در سوریه جلوگیری می‌شد.
 
به ادعای او، با توجه به اراده لندن و واشنگتن برای پیاده نکردن نیروی نظامی در خاک سوریه، طرح پیشنهادی او می‌توانست با فراخواندن حدود ۱۰۰ هزار از نیروهای معتدل مخالف دولت بشار اسد در کشورهای اردن و ترکیه آموزش‌های نظامی برای آنها فراهم آورد و سپس این "ارتش" آماده را بعد از حدود یکسال تمرین نظامی به داخل خاک سوریه باز گرداند تا به سوی دمشق و با عزم سرنگونی دولت بشار اسد اقدام کنند.
 
اگرچه در زمان ارایه این طرح (۲۰۱۲) با اجرای آن موافقت نشد اما سال گذشته و هنگامی که شواهد استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه به دست آمد، دولت انگلیس برای مداخله نظامی در سوریه اعلام آمادگی کرد اما پارلمان این کشور با رد درخواست دولت مانع از مداخله نظامی این کشور در بحران سوریه شد.
 
در آن هنگام، تابستان سال گذشته، آمریکا و انگلیس نیروهای دولتی را مسئول استفاده از سلاح شیمیایی دانستند اما بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، تروریست ها را متهم به استفاده از این سلاح‌ها کرد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۴۱ ۱۳ تير ۱۳۹۳
مرگ بر آمریکا و حامیانش