سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سفره افطار شما چند کالری دارد؟

بررسی های جدید دانشمندان نشان می دهد در ماه رمضان به علت مصرف خوراکی های پر کالری افراد بر خلاف تصورشان دچار اضافه وزن و چاقی خواهند شد.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، در ماه مبارک رمضان، با نزدیك شدن به وقت افطار، موضوعی كه فكر بیشتر خانم‌های خانه را به خود مشغول می‌كند، این است كه برای این وعده چه غذایی را آماده كنند. خیلی‌ها آش، آن هم آش رشته، پای ثابت سفره افطارشان است و بعضی‌ها اهل نان و پنیر و سبزی‌اند.
برخی بلافاصله بعد از افطار هم كمی غذا می‌خورند و به اصطلاح شام و افطارشان را با هم یكی می‌كنند اما برخی دیگر، بعد از گذشت یك ساعت از افطارشان، تازه شروع می‌كنند به خوردن شام. در هر صورت، گنجاندن برخی موادغذایی به هرچه مغذی‌تر شدن سفره افطار كمك می‌كند و باعث حفظ سلامت روزه‌دار می‌شود.

خرما
گرسنگی طولانی‌مدت زمینه بروز افت قند را فراهم می‌كند بنابراین روزه‌دار قبل از هر چیز باید یک خوراكی قنددار بخورد. به همین دلیل می‌توان روزه را همان‌طور که بزرگان دین هم توصیه کرده‌اند، با خوردن خرما باز کرد (حداقل 3 عدد، به همراه چای) تا سطح قندخون به حد قابل‌ملاحظه‌ای افزایش یابد. البته بهتر است خرما از نوع رطب باشد، نه خشك؛ اما با حداقل شیره.

انرژی: 60 كیلوكالری
به ازای هر 3 عدد خرما

چای كمرنگ
بهتر است چایی كه در افطارتان می‌نوشید، كمرنگ و ولرم باشد، نه داغ. ترجیحا چای را با شكر شیرین نكنید و آن را با خرما بخورید.

انرژی: صفر كیلوكالری

نان سنگك
پیشنهاد می‌كنیم نانی كه برای افطارتان انتخاب می‌كنید، سبوس‌دار باشد. می‌توانید هر نان سبوس‌داری را برای این وعده استفاده كنید؛ از نان گندم گرفته تا نان جو، اما چون در میان نان‌های سنتی، نان سنگك سبوس بیشتری دارد و قابل لقمه گرفتن است، این نان برای وعده افطار مناسب‌تر است و می‌توان 4 برش از آن را میل كرد.

انرژی: 80×4=320 كیلوكالری

پنیر

پنیر منبع پروتئین و كلسیم است که توصیه می‌شود نوع كم‌چرب و كم‌نمك آن برای افطار تهیه شود زیرا چربی پنیر از نوع اشباع است و باید دریافت این نوع چربی‌ها به حداقل ممكن برسد، بنابراین پنیر خامه‌ای را برای افطار انتخاب نكنید زیرا هضم چربی آن برای دستگاه گوارشی كه ساعت‌ها خالی‌مانده، مشكل است و می‌تواند باعث بروز اختلال‌های گوارشی شود.

انرژی: 65 كیلوكالری به ازای هر 45 گرم پنیر

سبزی و خیار
مصرف سبزی خوردن تازه و خیارهای پوست گرفته و حلقه‌حلقه شده همراه نان سنگك و پنیر علاوه بر خوشمزه بودن، مغذی هم است زیرا علاوه بر فیبر، مقدار قابل‌ملاحظه‌ای ویتامین و آب هم دارد كه می‌تواند تا حدودی كم آبی ناشی از روزه‌داری را در تابستان كم كند. شما می‌توانید یك لیوان خیار خردشده و یك لیوان سبزی خوردن را با هم میل كنید.

انرژی: 25×2=50 کیلوکالری

سوپ شیر
سوپ شیری كه از سینه مرغ، سبزی‌های تازه و شیر كم‌چرب تهیه شده باشد، می‌تواند هم مغذی باشد و هم مقدار مناسبی آب و انرژی به بدن برساند. البته بهتر است حجم سوپ مصرفی‌تان كم و به اندازه یك كاسه كوچك باشد زیرا زیاده‌روی در خوردن غذای مایعی نظیر سوپ، هضم سایر غذاهای دریافتی را سخت‌تر خواهد كرد.

انرژی: 100 كیلوكالری به ازای هر لیوان سوپ

كتلت مرغ
می‌توانید دو كتلت مرغ را با برشی نان میل كنید. این غذا منبع پروتئین است و از آنجا كه از گوشت سفید تهیه شده، هضم آن آسان است. البته خوردن این غذا با چند برش سبزی بخارپز شده مانند فلفل دلمه‌ای، قارچ و هویج مناسب‌تر خواهد بود.

انرژی: 85×2=170 کیلوکالری

برش هندوانه و طالبی
از آنجا كه در طول روزه‌داری امكان بروز كم‌آبی نیز وجود دارد، توصیه می‌شود بعد از صرف افطار، یك برش هندوانه و 2 برش طالبی میل كنید؛ به این ترتیب هم مقداری ویتامین و املاح دریافت كرده‌اید و هم مقدار فراوانی آب.

انرژی: 60×2=120 کیلوکالری

آش رشته
یكی از غذاهای مایعی كه در وعده افطار طرفداران زیادی دارد، آش رشته است. هستند كسانی كه یك كاسه آش رشته را با هیچ غذایی عوض نمی‌كنند اما بهتر است این افراد بدانند كه این غذا باید جزو انتخاب‌های آخرشان باشد زیرا هم سنگین است و هم دیرهضم و خوردن كاسه‌ای از آن بار زیادی به سیستم گوارشی وارد خواهد كرد؛ حتی اگر حبوبات آن چند ساعتی پیش از پختن، خیس خورده باشد.

انرژی: 150 كیلوكالری به ازای هر لیوان آش

زولبیا و بامیه
از جمله خوراكی‌های شیرینی كه خیلی‌ها همراه چای‌ میل می‌كنند، زولبیا و بامیه است (به‌طور متوسط، یك عدد زولبیا و 2 عدد بامیه برای هر نفر). این شیرینی‌ها كالری فراوانی دارند ولی ارزش غذایی ندارند بنابراین فقط باعث اضافه وزن می‌شوند و بهتر است آنها نیز جزو گزینه‌های افطاری شما نباشند.

انرژی: 100 كیلوكالری به ازای هر عدد زولبیا و 2 عدد بامیه

كره و مربا
كره و مربا بیشتر از اینكه مغذی باشند، سرشار از كالری هستند. به همین دلیل توصیه می‌شود تا وقتی نان و پنیر و سبزی هست، کره و مربا را انتخاب نكنید. فقط كسانی كه فعالیت زیادی دارند و در گروه سنی نوجوانان و جوانان قرار می‌گیرند، می‌توانند گاهی در وعده افطار كره و مربا بخورند.

انرژی: 45+50=95 کیلوکالری

برنج و خورش
غذاهایی كه از برنج و خورش تشكیل شده‌اند، از جمله غذاهایی هستند كه توصیه می‌شود در وعده سحر بخورید؛ البته با حجم كمتر برنج و بیشتر نان، زیرا مصرف برنج تشنگی ایجاد می‌كند. خوردن 12 قاشق غذاخوری برنج با 3 تا 4 قاشق غذاخوری خورش در افطار، ممكن است باعث احساس سیری در وعده سحر نیز بشود. به همین دلیل بهتر است این غذاها را فقط در وعده سحر بخورید، نه افطار.

انرژی: 250 كیلوكالری به ازای هر پرس غذا

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.