سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گردشگری در ایران/

نبرد تاریخ و طبیعت در "چوار"+تصاویر

بخش چوار با داشتن آثار تاریخی متعدد و جاذبه های طبیعی زیاد،می توان لقب نبرد تاریخ و طبیعت را به این مکان داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ بخش چوار در مغرب و شمال‌غربى شهرستان ایلام واقع و مشتمل است بر دو دهستان به نامهاى اَرْکَوازى و بولى و یک شهر به نام چوار است.



آبادیهاى آن عمدتآ در دشت واقع‌اند. رشته‌کوه زاگرس در قسمتهاى شمال، شمال‌شرقى و شمال‌غربى آن امتداد دارد، از جمله رشته کوه نسبتآ طولانى شَرَه‌زول، به‌طول حدود ۴۱کیلومتر از شمال‌غربى به جنوب‌شرقىِ بخش، کوههاى نیمه‌جنگلىِ اللّه‌خدا ، گِنو ، تُواشیرخانى و چَکبورَه  قرار دارد.



رودهایی در این بخش جریان دارد که رود فصلى تَلخاب، به‌طول حدود ۴۳ کیلومتر، با جهت جنوب‌غربى، که پس از عبور از چمنزار بولى وارد عراق می‌گردد؛ کَلال رود، به طول حدود بیست‌وپنج کیلومتر، که از دامنه کوههاى شره زول و اللّه‌خدا سرچشمه می‌گیرد و با جهت جنوبى از دهستان اَرکوازى می‌گذرد و به رود خوش می‌ریزد؛



 رود چوار، به طول حدود بیست‌وپنج کیلومتر، که سرچشمه آن ارتفاعات واقع در حدود هفت کیلومترى شمال‌غربى شهر ایلام و جهت آن جنوب‌غربى است به رود چم آب می‌پیوندد و پس از طى حدود دو کیلومتر به رود خوش می‌ریزد .



 در این بخش چشمه‌هاى بسیارى وجود دارد و اهالى آن عمدتآ به کشاورزى، باغدارى، دامدارى، مرغدارى، زنبوردارى و از صنایع‌دستى به فرش‌بافى اشتغال دارند.


برخى از آثار تاریخى چوار همانند تپه ورکبود، با گورهایى متعلق به اواخر سده هشتم پیش از میلاد و چند گور با اشیایى متعلق به ۱۲۰۰ق م، بقعه سیدمحمد در چمن‌بولى، بقعه حاجی‌بختیار در روستایى به همین نام در نوزده کیلومترى شمال‌غربى شهر چوار، و بقعه سیدعیسى در آبادى بانْسَرو ، در ۲۳ کیلومترى شمال‌غربى شهر چوار هستند.


بخش چوار با داشتن آثار تاریخی متعدد و جاذبه های طبیعی زیاد،می توان لقب نبرد تاریخ و طبیعت را به این مکان داد.

انتهای پیام/


برچسب ها: چشمه ، رود ، گردشگری ، کوه ، سفر ، بهار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.