سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

3 مشکل گوارشی، ارمغان این 2 شیرینی خوشمزه و خطرناک

زولبیا و بامیه، دو شیرینی خوش رنگ و اشتها برانگیز که ویژه ماه مبارک رمضان است و دیدنش هر کسی را وسوسه می‌کند تا وقت افطار یا سحر آن را میل کند.

تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: شیرینی و چربی دو ماده غذایی است که توصیه می‌شود کمتر از سایر گروه‌های غذایی مصرف شدند به خصوص چربی‌های حیوانی که تحت حرارت و دمای بالا، تغییرات زیادی می‌کنند و درصد مواد اکسیدان که برای بدن سرطانزا است در آن بالا می‌رود.

وی در مورد زولبیا و بامیه گفت: این دو نوع شیرینی که در ماه مبارک رمضان مصرفشان بالا می رود، هر دو خصوصیت چربی و شیرینی را دارند و هیچ توصیه‌ای به مصرف آنها نمی‌شود ولی از آنجایی که به نوعی در فرهنگ ما جا افتاده و اکثرا در پای سفره‌های افطار مشاهده می‌شود می توان توصیه‌هایی برای زمان مصرف آنها داشت.

نیستانی ادامه داد: بعضی از ناراحتی‌های گوارشی مثل، ترش کردن، سوء هاضمه به خصوص در هفته اول ماه مبارک رمضان بیشتر می‌شود و مصرف غذاهای چرب این حالات را تشدید می‌کند بنابراین توصیه می‌شود هنگام سحر و یا هنگام خواب این مواد غذایی مصرف نشود.

تنها زمانی که مناسبت بیشتری برای مصرف زولبیا و بامیه دارد، هنگام افطار، همراه با چای به مقدار کم است.

این متخصص تغذیه در پایان گفت: افرادی که بیماری‌های متابولیکی مثل دیابت و یا کبد چرب دارند بهتر است از این مواد چرب و قندی استفاده نکنند و در مورد افراد سالم هم، استفاده حداقلی از این نوع شیرینی‌ها بیشترین توصیه متخصصان تغذیه است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.