به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، محمود گلزاری با تاکید بر اینکه تاثیر اقدامات شهرداری طی سال های اخیر در عمل ثابت شده است، افزود: در این راستا یکی از اقدامات مشترک دولت و شهرداری راه اندازی کلینیک های پیشگیری و کنترل خشم در سطح تهران است .
گلزاری با تاکید بر اینکه روش هایی که تاکنون در عرصه پیشگیری از آسیب ها صورت گرفته ،راه به جایی نبرده است، گفت : تجربه نشان می دهد شهرداری بیش از همه سازمان و نهادهای می تواند در مسائل پیشگیری و مقابله با آسیب های اجتماعی موفق باشد. اینکه بنشینیم و بگوییم چه کسی چه کاری را نکرده، تنها به معنای تلف کردن عمر است و متهم کردن هر سازمان و نهادی به کوتاهی در امور پیشگیری از آسیب های اجتماعی، راه به جایی نمی برد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان اظهار کرد: در شرایط موجود برای مقابله با آسیب های اجتماعی به چند راهکار احتیاج داریم که مهمترین آن، راه اندازی کارگروه هایی است تا با شناسایی بن بست ها، گره ها و مشکلاتی که در سازمان و نهادهای دیگر وجود دارد، ضمن انجام کار کارشناسی به سرعت مشخص شود کدام نهاد در امور پیشگیری و در چه مرحله ای با مشکل مواجه است و برای مقابله با مشکلات چه خلا های قانونی وجود دارد.
وی افزود: شهرداری می تواند با مدیریت و جمع کردن نهادها در کنار یکدیگر، برای مدیریت آسیب های اجتماعی در سطح شهر تهران به بررسی مشکلات اساسی بپردازد تا هماهنگی بین نهادها به وجود آید.
دکتر گلزاری با اذعان به اینکه هیچکس منکر آن نیست که مسائل اساسی از خانواده شروع می شود ، تصریح کرد : در این سالها تکالیفی که باید خانواده انجام دهد را برعهده دولت گذاشته ایم . به گونه ای که امروز بی توجهی خانواده ها نسبت به آسیب ها ناشی از آموزش و پرورش است چرا که آموزش و پرورش نقش مهمی در آموزش زندگی و کاهش آسیب ها دارد. این در حالی است که کمرنگ بودن این نقش در پررنگ شدن آسیب های اجتماعی امروز جامعه قابل مشاهده است.
عضو شوراي مرکزي سازمان نظام روان شناسي و مشاوره جمهوري اسلامي ايران تاکید کرد: امروز ما نیازمند ارتباط بین سه گروه معلم ها، دانش آموزان و خانواده ها در مسیر پیشگیری از آسیب های اجتماعی هستیم و این کاری است که در دنیا نیز صورت می گیرد. ما هم باید به دنبال آن باشیم تا با آموزش و ارتباط این سه گروه از بروز بسیاری از آسیب ها پیشگیری کنیم.
گلزاری اعلام کرد: تحقیقات چند ساله ما نشان می دهد در مساله خانواده سه مرحله وجود دارد که شامل انتخاب مناسب ، آموزش بعد از ازدواج و مشاوره هنگام بحران هاست، به طوری که این سه مرحله اگر به درستی مدیریت شود خانواده از بسیاری از آسیب های پیش رو مصون مانده و بدین ترتیب اثر این مصونیت در آسیب های اجتماعی جامعه قابل مشاهده می شود .
وی تاکید کرد: ما بر این باوریم که شهرداری در این مراحل سه گانه می تواند نقش کلیدی برای شهروندان و خانواده ها ایفا کند.
گلزاری گفت: اگر می خواهیم فردی در 30 سالگی بالنده و سالم باشد باید سالم به دنیا بیاید، باید از او خوب مراقبت شود و به هنگام ضرورت به او مشاوره داده شود. این اتفاقی است که با کمک شهرداری می توانیم در شهر شاهد آن باشیم .
وی در توضیح این موضوع خاطرنشان کرد: نقش شهرداری را می توان در برگزاری کلاس های آموزش خانواده ارزیابی کرد به طوری که مردم به شدت از این کلاس هایی که تاکنون برگزار شده استقبال کرده اند و از آن جایی که لازم نیست هزینه بالایی پرداخت کنند، برای آموزش در این کلاس ها بسیار مشتاقند.
انتهای پیام/