سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یزد/

يزد در خطر انتشار ريزگردهاي گاوخوني است/ یزد فقیرترین استان به لحاظ پوشش گیاهی

تنوع و توزیع گونه‌های گیاهی به عواملی همچون شرایط اقلیمی، نوع خاک، وضعیت توپوگرافی و دسترسی به منابع آب بستگی دارد

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز یزد

  به دلیل بارش اندک، نوسان شدید درجه حرارت، تبخیر شدید، پایین بودن سطح آب‌های زیرزمینی و نامساعد بودن خاک، استان یزد با کمبود پوشش گیاهی روبرو است و درصد زیادی از مساحت استان فاقد پوشش گیاهی می‌باشد و کمبود پوشش گیاهی عامل اصلی گسترش کویر و حرکت تپه‌های شنی و ایجاد توفان‌های سیاه در این استان است.

در کنار این عوامل، بوته‌کنی، تهیه ذغال چوب و چرای بی‌رویه و عدم رعایت اصول صحیح کشاورزی از دیگر عوامل کاهش پوشش گیاهی استان یزد می‌باشد.

شهر يزد در خطر انتشار ريزگردها قرار دارد، ویزد به كانون غبار بدل شده و از طرفي سرما و گرماي شديد منطقه ، نابودي گونه هاي حيات وحش و مهاجرت كشاورزان به سمت شهر ها از ديگر آثار ریزگردها است

با توجه به اینکه استان یزد یکی از استانهای کویری، خشک و بیابانی کشور است که بوسیله کویرهای زیادی احاطه شده و این امر باعث شده که این استان در طول سال با بادهای موسمی مواجه باشد.

ريزگردها و ذرات معلق در هوا به همراه آلودگي ناشي از دود كارخانجات و واحدهاي آلاينده شهري در برخی از مواقع شرايط زندگي را براي مردمان اين استان دشوار و سخت می کنند و خشکسالی‌های سال‌های گذشته موجب شده این استان با تشدید رو به تزاید انتشار ذرات در هوا مواجه باشد.

وزش طوفان هاي شديد و گرد و غبار علاوه بر وارد آمدن خسارت به واحدهای صنعتی و مختل کردن زندگی مردم، موجب بروز بسیاری از بیماری ها به خصوص آسم و آلرژی، عفونت های دستگاه تنفسی، عفونت های ریوی و اختلالات تنفسی، اختلالات قلبی و غیره انسان می شود و تاثیرات سوء این ریزگرد‌ها بر سلامتی انسان و نقش آن در بروز بیماری‌ها به اثبات رسیده است.

هر چند ایجاد کمربند سبز در اطراف شهر يزد و گسترش فضای سبز و اجراي طرح جامع كاهش كآلودگي هواي يزد، توسعه و تجهیز مراکز درمانی و پزشکی، کنترل فعالیتهای عمرانی، استفاده از فناوری های نو در مهار پدیده گرد و غبار، افزایش آگاهی عمومی و مدیریت صحیح منابع آب و خاک، مقابله با بیابان زایی، استفاده از انواع بادشکنها و مالچ پاشی می تواند اثرات مخرب این ریزگرد ها را کاهش دهد اما نمی تواند کاملا مشکل را حل کند.


یک کارشناس محیط زیست با اشاره به خشکی تلاب گاو خونی با بيان اينكه در شرايط فعلي گاوخوني فقط به منبع ايجاد ريز گرد و غبار بدل شده، خاطر نشان كرد : كارشناسان وسعت انتشار آن را از اصفهان تا تهران هم تخمين زده اند اما اعتقاد دارم با توجه به جهت وزش غرب به شرق بادها در استان اصفهان، شهر يزد به دليل مجاورت آن استان با اين تالاب تحت خطر انتقال ريزگرد قرار خواهند گرفت.

وي در ادامه با انتقاد از نابودي كشاورزي در اين بخش يادآور شد: مردمان اطراف اين تالاب نيز به دليل نابودي مزارع و همچنين عدم وجود كارخانجات اقدام به مهاجرت به شهرهاي ديگر كرده اند كه براي نمونه خالي از سكنه شدن روستاي شاخ كنار در بندي به همين نام را در حوالي گاوخوني نمونه اي از اين واقعيت تلخ است.

نبود پوشش گیاهی ،فقر کمربند سبز و وجود کوره های اجر پزی الایندگی را بیشتر افزایش داده است

در سالهاي اخير خشكي اين تالاب موجب افزايش گرما و سرماي شديد در منطقه شده است که استان یزد هم متاثر از این واقعه قرارداده و حیات وحش یزد را تهدید می کند/س

برچسب ها: فقر ، پوشش ، گیاهی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.