به گزارش
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، بستنیها دو گروه شیری و یخی دارند. بستنیهای یخی از اسانس، رنگهای خوراکی و شیرینکنندههایی مانند شكر تشكیل میشوند. البته این نوع از بستنیها هم انواع کارخانهای دارند و هم غیرکارخانهای. در كارخانههای معتبر در فرایند تولید از رنگهای طبیعی و مشابه آن كه جزو رنگهای خوراكی مجاز هستند، برای رنگدادن به بستنی استفاده میشود، بنابراین رنگ آنها خطرساز نیست اما اگر بستنی یخی در كارگاههای كوچك و بدون نظارت وزارت بهداشت تولید شود، ممكن است از رنگهای غیرمجازی كه قاچاقی وارد شده است، در تهیه این نوع بستنی استفاده شود.
به این ترتیب اگر رنگ به كاررفته خوراكی و مجاز نباشد، میتواند برای سلامت مضر باشد و باعث بروز عوارضی مانند آلرژی، تحریك دستگاه گوارشی، تهوع، اسهال، علایم پوستی مانند كهیر و بروز بیشفعالی در كودكان شود. مصرف طولانیمدت آنها نیز با مسمومیتزایی كبد و كلیه و در نهایت اختلال در عملكردشان همراه است.
معمولا بعد از 3 سالگی میتوان 3-2 قاشق مرباخوری بستنی (آن هم بستنیای كه از شیر تهیه شده)، بهعنوان جزیی از غذاهای تکمیلی و دسر در برنامه غذایی كودكان گنجاند. البته حتی این مقدار هم برای کودکانی که استعداد چاقی دارند، توصیه نمیشود. در ضمن، به دلیل آنكه میزان کالری انواع بستنیها با یكدیگر متفاوت است، برحسب وزن کودک باید نوع مناسب بستنی را انتخاب کرد زیرا بستنیهای معمولی به دلیل تشكیل شدن از شیر، شکر، تخممرغ و مقداری خامه در هر 100 میلی لیترشان، 100 کیلوکالری انرژی دارند. كالری بستنیهای یخی کمتر است اما نباید در مصرفشان زیادهروی كرد.
با توجه به اینكه بستنیهای یخی فقط شامل شکر، رنگ و آب و فاقد هر نوع ماده غذایی هستند، مصرفشان بهخصوص برای كودكان، سالمندان و زنان باردار توصیه نمیشود. زیادهروی در مصرف این نوع از بستنیها به دلیل شکر افزودهشده، برای افراد کمتحرک یا كسانی که دچار اضافهوزن هستند نیز میتواند خطر چاقی را به همراه داشته باشد. یخ در بهشت هم سرشار از رنگهای مصنوعی است و هیچ ارزش غذاییای ندارد و مصرفش به هیچ گروه سنیای توصیه نمیشود. با توجه به شروع فصل تابستان و تمایل به مصرف بستنی، بهترین نوع بستنیهایی هستند كه از شیر تهیه شدهاند.
منبع:بیتوته