سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نگاهی به یک سناریو؛

هدف پنهان آمریکا از همکاری با ایران در عراق چیست؟

هدف اصلی آمریکا از تلاش به منظور اقناع ایران برای همکاری در جنگ با داعش، درگیر ساختن ایران در جنگ داخلی-فرقه ای در عراق است؛ جنگی که از قضا خود آمریکا افروخته است. در صورت تحقق این سناریوی آمریکا، ایران وارد مناقشه ای خواهد شد که پایان آن، تضعیف قدرت منطقه ای انقلاب اسلامی خواهد بود



هدف اصلی آمریکا از تلاش به منظور اقناع ایران برای همکاری در جنگ با داعش، درگیر ساختن ایران در جنگ داخلی-فرقه ای در عراق است؛ جنگی که از قضا خود آمریکا افروخته است. در صورت تحقق این سناریوی آمریکا، ایران وارد مناقشه ای خواهد شد که پایان آن، تضعیف قدرت منطقه ای انقلاب اسلامی خواهد بود.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،دکتر مایکل چاسادوفسکی در تحلیلی درباره علت تمایل آمریکا به همکاری با ایران برای سرکوب گروه تروریستی داعش، نوشته است که هدف پنهانی آمریکا از این خط جدید، درگیر ساختن ایران به یک منازعه منطقه ای جدید است.

چاسادوفسکی با اشاره به شانتاژ رسانه ای غربی ها درباره مذاکره ایران و آمریکا بر سر موضوع عراق در حاشیه مذاکرات اخیر هسته ای در وین، معتقد است این خط خبری در راستای اهداف مخفیانه و راهبردی واشنگتن برای وارد ساختن ایران به یک منازعه فرسایشی منطقه ای است.


این تحلیلگر معروف، اظهار تمایل اخیر آمریکا برای همکاری با ایران در مقابله با داعش را با سابقه طولانی واشنگتن در متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم، وضع تحریم های فراوان به همین بهانه و گزارش اخیر وزارت خارجه آمریکا مبنی بر حمایت ایران از سران القاعده، کاملا در تناقض خوانده است.





وی نوشته است: در حالی که رسانه های غربی بر اساس این سناریوی جدید، ادعاهای چند ساله خود درباره حمایت ایران از تروریسم را متوقف کرده اند و اخباری درباره همکاری تهران و واشنگتن علیه داعش را برجسته می کنند؛ در همان روزی که مذاکرات وین در حال برگزاری بود و رسانه های غربی ادعای مذاکرات حاشیه ای تهران-واشنگتن درباره عراق را مطرح ساختند، یک رسانه کانادایی ادعا کرد که دستگاه اطلاعاتی کانادا طی سال های اخیر به ایران به عنوان تهدید بالقوه انجام عملیات تروریستی در منطقه مرکزی پایتخت کانادا در اوتاوا نگاه می کرده است.

در این گزارش همچنین ایران به دست داشتن در توطئه تروریستی از ریل خارج ساختن یک قطار مسافری در تورنتو متهم شده است. این عملیات تروریستی از سوی نیروهای القاعده مرتبط با ایران طراحی شده بود.

به گزارش رسانه های کانادایی، دستگاه های اطلاعاتی این کشور به دنبال افزایش تنش سیاسی میان تهران و اوتاوا که به تعطیلی سفارتخانه های دو کشور در سال 2012 منتهی شد، به طور جدی به رصد حملات تروریستی احتمالی ایران علیه کانادا پرداخته اند.

چاسادوفسکی در ادامه تحلیل خود آورده است: اکنون با فرض پذیرش ادعاهای جعلی کانادا، یک ابهام دیگر مطرح می شود: چطور می توان پذیرفت که آمریکا در پی همکاری با کشوری (ایران) است که قصد عملیات تروریستی علیه نزدیکترین متحدش (کانادا) را دارد؟

وی این تغییر ناگهانی 180 درجه ای موضع آمریکا نسبت به رابطه ایران و تروریسم را ناشی از اهداف بلندتر واشنگتن می داند.

چاسادوفسکی می نویسد: هدف اصلی آمریکا از تلاش به منظور اقناع ایران برای همکاری در جنگ با داعش، درگیر ساختن ایران در جنگ داخلی-فرقه ای در عراق است؛ جنگی که از قضا خود آمریکا افروخته است. در صورت تحقق این سناریوی آمریکا، ایران وارد مناقشه ای خواهد شد که پایان آن، تضعیف قدرت منطقه ای انقلاب اسلامی خواهد بود.

چاسادوفسکی معتقد است تقلاهای اخیر آمریکا به هیچ وجه برای سرکوب داعش نیست، بلکه برای تضعیف مردم و دولت عراق است، چرا که داعش دست پروده دستگاه اطلاعاتی آمریکا است. بر این اساس، آمریکا به دنبال تضمین حیات داعش است.

سناریوی آمریکا برای دست یاری دراز کردن به سوی ایران برای حضور نظامی در عراق برای سرکوب داعش نیز درگیر ساختن ایران با جمعیت اهل سنت عراق است؛ خصوصا آن که بخش هایی از اهل سنت عراق، از حمایت ایران از دولت مالکی، ناخرسند هستند. در ادامه این سناریو، احتمال درگیر شدن سوریه، لبنان، اردن، ترکیه، عربستان و پاکستان نیز دیده شده که نتیجه نهایی آن، طراحی خاورمیانه جدید است.
برچسب ها: آمریکا ، عراق ، داعش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.