یک منبع آگاه در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت: کمبود سوخت و راندمان پایین نیروگاههای حرارتی باعث شده تا 2 برابر میزان مصوب نیروگاه های برق آبی، برق تهیه شود که این امر کاهش ذخیره آب مخازن سدها را به دنبال دارد.
وی افزود: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته نیروگاههای برق آب باید 4 هزار مگاوات برق تولید کننده در حالی که این رقم تا 9 هزار مگاوات نیزمی رسد.
وی ادامه داد: نیروگاه های نصب شده بر روی رودخانه کارون از جمله آنهاست که به جای 4 ساعت در روز بالغ بر 20 ساعت مداوم برق تولید می کنند که این به معنی مصرف آب قابل شرب برای تولید برق است.
این منبع آگاه با اشاره به اینکه در هفته جاری نزدیک به 45 هزار مگاوات ساعت برق یعنی 2 برابر بیشتر از برنامه ریزی صورت گرفته از این نیروگاهها برق تولید شده افزود: با ادامهی این روند به زودی منابع آبی پشت سدها تمام میشود و مطمئنا برای تولید برق در مرداد و شهریور به مشکل بر می خوریم.
این منبع آگاه اظهار داشت: حیاتی بودن این نوع نیروگاهها برای پایداری شبکه برق است اما در کشورمان به دلیل کمبود منابع مالی سرعت ساخت آنها کند شده است و در صورت عدم وجود نیروگاههای برق آبی ، در کشور با مشکلات عدیدهای روبرو خواهیم شد.
این منبع آگاه اظهار داشت: هم اکنون کشور با چالش تامین 60 هزار مگاوات برق روبروست.
لازم به ذکر است که نیروگاههای برق آبی در مواقعی که سایر نیروگاهها با مشکل یا کمبود سوخت روبرو هستند در کمترین زمان وارد مدار تولید برق می شوند و این نیروگاهها در کشورهای توسعه یافته بسیار مورد توجه است چرا که در شرایط اضطرار به سرعت برق تولیدی آن بدون هیچگونه سوختی وارد مدار می شود.
انتهای پیام/