سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نقد و بررسی "رمان احمد دهقان" مطرح شد

«پرسه در خاک غریبه» تقابل مرگ و زندگی است

رمان "پرسه در خاک غریبه" احمد دهقان در ستاد ساماندهی فعالیت‌های مردم نهاد نقد شد.

به گزارش خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران، نشست نقد کتاب "پرسه در خاک غریبه" اثر احمد دهقان عصر دیروز با حضور چند تن از نویسندگان و منتقدان ادبیات پایداری از جمله محمود جوان بخت، محمدرضا بایرامی ، قاسم علی فراست، اکبر خلیلی، سعید علامیان و ناصر مولایی و جمعی از علاقمندان در ستاد ساماندهی فعالیت‌های مردم‌نهاد برگزار شد.

محمود جوان بخت نویسنده جا مانده از کاروان در ابتدای این جلسه گفت:‌ رمان پرسه در خاک غریبه از مهمترین رمان های دفاع مقدس دهه هشتاد است، این رمان در زمان انتشار با بی‌مهری‌هایی روبرو شد.


وی افزود: مسئله اصلی این رمان انسان است، انسان‌هایی که ازهر قشری وارد جنگ شده‌اند، شخصیت‌ها هیچکدام بر دیگری برتری ندارند وحدت در این آدمها با رنگ خاص خود نشان دهنده شخصیت‌پردازی خوب است.

جوان‌بخت همچنین اظهار داشت: نویسنده نگاه خاص خود را به جنگ داشته و با تفکر خود از جنگ این رمان را نوشته است. رمان صاحب دیدگاه است و به نوعی تقابل مرگ و زندگی را بیان می‌کند در جنگی که ارزش مردن و کشته شدن بسیار بیشتر از کشتن است.

وی ادامه داد: نثر این رمان پاکیزه و سالم است و زاویه دید آن دانای کل  نامحدود است اما زبان روایت دانای کل نیست زبان من راوی است که قضاوت می‌کند و گاهی شیرین‌کاری می‌کند همچنین زمان به طور شاخص در این رمان آورده شده اما زمان تقریبی حدود دو هفته است ،این رمان به سبب مکان از منظر تاریخ سیاسی دفاع مقدس بسیارمهم است.

محمدرضا بایرامی نویسنده "پل معلق" هم در این نشست گفت: "احمد دهقان" به موضوع جنگ احاطه کامل دارد و مانند برخی از نویسندگان پایداری این حیطه را رها نکرده است، متاسفانه گروهی می‌گویند ادبیات پایداری سرنوشت دیگری جز سکوت ندارد و یا گروهی رفتار عنادورزانه با این ادبیات دارند این جای تامل است که در عرصه خاطره‌نویسی این امر وارونه است.

وی ادامه داد: امروزه طلایه‌داران ادبیات پایداری خاطره‌نویسی محسوب می‌شوند در صورتی که باید رمان نویسها باشند خاطره‌نویسها محسوب می‌شوند تا درصورتی که باید رمان‌نویسها باشند خاطره‌نویس تایید می‌کند و کار داستان نویش ایجاد مشکل در داستان و به این سبب است که منتقدان برای داستانها وجود دارند.

قاسم‌علی فراست نویسنده زبان عاشقی هم در این نشست گفت:‌سه گروه در مورد جنگ می‌نویسند :‌آنهایی که جنگ را مصادره خود کرده‌اند گروهی که بازار ادبیات جنگ را گرمتر دانسته‌اند و دسته آخر خود را مدیون جنگ می دانند و با تمام صداقت و عشق خود در حوزه ادبیات پایداری می‌نویسند دست امثال احمد دهقان و مجید قیصری‌ها را باید بوسید.

اکبر خلیلی نویسنده "ترکه‌های درخت آلبالو" در نشست نقد رمان احمد دهقان بیان کرد: مسئله جنگ را با دفاع مقدس نباید اشتباه بگیریم در دفاع مردمی هستند که در خلال زندگیشان دشمن به کشور آنها حمله می‌کند آنها ناگزیر از جنگ هستند و بر اساس تکلیف به جنگ می‌روند این کتاب هم سعی بر این دارد که بگوید جنگ بد است کشتن بد است اما در موضوع دفاع نمی‌توان ازجنگ گذشت.

گفتنی است: مراسم با ایراد نظرهای علاقمندان ادبیات حاضر در نشست پایداری به پایان رسید.


انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.