به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، بیرجانیان مدیر مشاوره سرمایه گذاری کارگزاری نهایت نگر با بیان مطلب فوق درباره شرایط فعلی بازار گفت: علاوه بر موضوع قابل اهمیت مذاکرات هسته ای، برخی از ابهامات در شرکت ها منجر به رکود در بازار شده است.
وی دراین باره توضیح داد: پتروشیمی ها علاوه بر افزایش قیمت خوراک با کاهش قیمت محصولات صادراتی مانند متانول و اوره در بازارهای جهانی مواجه شده اند، بنابراین انتظار رشد سنوات گذشته در پی این اتفاقات کمتر شده است البته با حذف تحریم ها و افزایش تولید ، رشد سود شرکت های پتروشیمی دور از ذهن نیست که آنهم به نتیجه مذاکرات هسته ای برمی گردد.
این کارشناس بازار سرمایه درباره مشکلات شرکت های پالایشی گفت: شرکت های پالایشی نیز به دلیل برخوردی که شرکت پالایش نفت با این شرکت ها می کند همراه باابهام روبرو هستند به عنوان نمونه هنوز شرکت پالایش اصفهان و بندرعباس صورت مالی دوره 9 ماهه را به سازمان بورس ارائه نکرده اند علاوه بر این موضوع شرکت های پالایشی در ادوار گذشته موجودی با نرخ ارز مرجع 1226 داشتند که سال بعد به نرخ ارز مبادله ای تبدیل شد و از این تغییر سود خوبی کسب کردند که حالا این تفاوت نرخ بودجه ای برای امسال و سالهای بعد دیده نمی شود.
بیرجانیان به موضع تغییر تعرفه ها و عوارض شرکت های سنگ آهنی اشاره کرد و در ادامه افزود: مسأله اصلی فقط ابهام مقررات نیست. با تغییر دولت و مدیران معمولاً بازار تا پیدا کردن شرایط با ثبات وارد فاز رکود می شود و این موضوع مختص به این دوره از ریاست جمهوری نیست بلکه مشابه همین ایام طی دوران انتخابات هفتم و نهم نیز رخ داده و یکی دو سالی طول کشید که بازار خودش را پیدا کند.
وی ادامه داد: انتخابات سال گذشته با توجه به انتظاراتی که در بازار ایجاد کرد باعث رشد سریع شاخص ها شد و به قولی بخش عمده ای از خبرهای خوش و مؤثر در بازار پیشخور شد و حالا بخشی از این رشد ها در حال اصلاح هستند و از این بابت شاهد عقب نشینی شاخص ها و قیمت ها هستیم.
بریجانیان درباره حرکات کند شرکت های حقوقی طی ماه های گذشته در بازار سرمایه گفت: شرکت های حقوقی با توجه به مجموع عوامل مذکور در این بازار حرکت نمی کنند. اما حقیقی ها طی همین دوران با خریدهایشان روی بازار اثر گذار بودند اما عدم حرکت حقوقی ها باعث خروج این بخش از حقیقی ها نیز شده است.
مدیر مشاوره سرمایه گذاری کارگزاری نهایت نگر خاطر نشان کرد: چنانچه این ابهامات رفع شود بازار به مسیر خود برمی گردد و از حالت رکود خارج می شود اما این اتفاق زمان بر است و سهامداران باید صبور کنند.
وی اظهار داشت: با رفع ابهامات و روشن شدن رابطه ایران با دنیا راه سرمایه گذاری خارجی و از آن مهمتر سرمایه گذاران ایرانی خارج از کشور باز می شود و فرصت های خوبی برای کشور ایجاد می شود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: دولت سعی می کند برای کنترل تورم، از افزایش قیمت محصولات جلوگیری کند اما در ماه های آینده این اجازه را می دهد که نرخ محصولات نیز افزایش پیدا کند و این مشکل نیز قطعاً در آینده نزدیک حل می شود.
بریجانیان پیش بینی کرد با توجه به برنامه های اقتصادی دولت، روند صعودی بازار از نیمه دوم سال آغاز شود.
انتهای پیام/