سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شکل جديدي از ادوات الکترونيکي با ساختارهاي "نانو"

محققان ژاپنی با استفاده از روش CVD موفق به سنتر شبکه‌های سه بعدی گرافنی شدند، این ساختار که نانوحفره‌های متعددی دارد، دارای خواص الکترونیکی بسیار جالبی است.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران ، محققان ژاپنی با استفاده از روش CVD موفق به سنتر شبکه‌های سه بعدی گرافنی شدند، این ساختار که نانوحفره‌های متعددی دارد، دارای خواص الکترونیکی بسیار جالبی است. 
 
پژوهشگران ژاپنی دانشگاه یوهوکو موفق به سنتز گرافن متخلخل سه بعدی شدند که خواص دیراک موجود در ساختار دو بعدی را نیز داراست. محققان برای تولید این ساختار سه بعدی، ورق‌های گرافن را به شکل سه بعدی به یکدیگر متصل و در نهایت شبکه‌ای متخلخل ایجاد کردند. این گرافن سه بعدی دارای قابلیت تبلور عالی بوده و هدایت الکترون در آن نیز بسیار بالاست. از این ماده می‌توان برای ساخت ادوات الکترونیکی استفاده کرد. 
 
در شکل زیر می‌توانید گرافن رشد یافته با روش CVD را ملاحظه کنید. هرچند که این گرافن دارای ساختار سه بعدی است اما حرکت الکترون در آن با سرعت 500 cm2/Vs انجام می‌گیرد. سیستم مخروط دیرک نیز در این گرافن مشاهده می‌شود. معمولاً برای ساخت ترانزیستور، قدرت حرکت الکترون باید 200 cm2/Vs باشد، با این حساب انتظار می‌رود که این گرافن برای ساخت ترانزیستور بسیار مناسب و جایگزینی برای ادوات سیلیکونی باشد. 
 
در این پژوهش از نیکل به‌عنوان زیرلایه برای رشد گرافن استفاده شده‌است. همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، گرافن شکل هندسی ذرات دارای نانوحفره‌ را به خود گرفته است. در شکل زیر، تصویر TEM مربوط به ساختار اتمی گرافن نانوحفره‌ای آمده است. حلقه‌های شش عضوی به وضوح دیده می‌شود، همچنین حلقه‌های پنج و هفت عضوی نیز در بخش‌های انحناء‌دار وجود دارد. 
 
خواص فیزیکی این گرافن‌ها توسط محققان مورد مطالعه قرار گرفت،‌ پژوهشگران درصدد استفاده از این گرافن‌های جدید در ساخت ادوات الکترنیکی نظیر ترانزیستورها هستند.

انتهای پیام/
برچسب ها: نانو ، فناوری ، سنتز ، گرافن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.