سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مره صدق:

فرهنگ ایرانی به بالنده‌ترین شکل ممکن بر هر کدام از فرهنگ‌ها تاثیر گذاشته است/ ایران الگوی دیگر کشورها

نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی: همزیستی مسالمت آمیز فرهنگ‌ها با یکدیگر سبب شده که فرهنگ ایرانی به بالنده‌ترین شکل ممکن بر هر کدام از فرهنگ‌ها تاثیر گذاشته و تاثیر بپذیرد و این همزیستی فرهنگی در ایران می‌تواند برای خیلی از کشورهای دیگر هم به عنوان الگو در نظر گرفته شود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگارن همزمان با سومین روز هفته قوه قضائیه با نام حقوق بشر اسلامی "سیامک مره صدق" نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در برنامه شوق زندگی حضور یافت و گفت: از نظر تاریخی از جمله افرادی که هنگام ورود اسلام به ایران خوشحال شدند یهودیان و مسیحیان بودند، چون با ایجاد شرایطی خاص از فشارهایی که بر روی آنها وجود داشت می‌کاست، که این حسن استقبال در اسناد تاریخی هم وجود دارد.

نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به همزیستی مسالمت‌آمیز و برادرانه ایرنیان در تمام دوران تاکید کرد: اوج آن در قرون وسطی است، در دوره‌ای که تعصبات دینی بین افراد مختلف در اروپا چالش ایجاد می‌کرده، تمام مردم ایران در کنار یکدیگر در آرامش زندگی می‌کردند.

وی تصریح کرد: گرچه گاهی افراد ناآگاه یا مغرض سعی در ایجاد اختلاف بین مردم ایران داشتند اما با وحدت و شعور بالای مردم و به‌ویژه آگاهی خاصی که در روحانیون ایران سراغ داریم جلوی پیشرفت این مسائل را گرفته و باعث حفظ وحدت ملی ایران شده است.

وی با یادآوری اتحاد ادیان توحیدی ایران در دوران جنگ تحمیلی خاطرنشان کرد: در طول تاریخ می‌بینیم هر گاه که منافع ملی ایرانیان مورد خطر قرار گرفته و هر گاه دشمنی خواسته به ایران حمله کند تمامی پیروان ادیان توحیدی با یکدیگر وارد شده‌اند و دفاع کردند و بهترین نمونه آن جنگ تحمیلی است.

وی افزود: در همه ادیان توحیدی شهدا را داریم و به آنها احترام می‌گذاریم و این دفاع طولانی مردم ایران نشانه همبستگی مردم در شرایط خوب و بد است.

مره صدق ادامه داد: سابقه همزیستی مسالمت آمیز بین ادیان توحیدی در ایران حدود 30 قرن است.

نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم ایران همیشه قدرت مدارا با یکدیگر را داشته‌اند، اظهار داشت: در طول تاریخ ایران هیچگاه داشتن یک دین، زبان، یا حتی از یک نژاد خاص بودن الزامی نداشته است و هیچگاه دین دستوری که همه مردم پیرو آن باشند نداشته‌ایم.

مره صدق تصریح کرد: همزیستی مسالمت آمیز فرهنگ‌ها با یکدیگر سبب شده که فرهنگ ایرانی به بالنده‌ترین شکل ممکن بر هر کدام از فرهنگ‌ها تاثیر گذاشته و تاثیر بپذیرد و این همزیستی فرهنگی در ایران می‌تواند برای خیلی از کشورهای دیگر هم به عنوان الگو در نظر گرفته شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه همزیستی ادیان توحیدی در ایران قبل از اسلام هم وجود داشته، گفت: اسناد حقوق بشر، اجازه صحبت کردن به زبان‌های دیگر به صورت مدون، اجازه نیایش با روش‌های ادیان مختلف، همگی برای اولین بار از ایران شروع شد، البته در اواخر دوره منتهی به اسلام با اتفاقاتی که در دوره ساسانیان افتاد، اقلیت‌های دینی آن موقع که یهودیان و مسیحیان بودند وضعیت مطلوبی نداشتند و تحت آزار قرار می‌گرفتند.

انتهای پیام/

برچسب ها: کلیمیان ، حقوق ، بشر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.