به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران در گذشته ریزگردهایی که وارد کشور میشد منشأ خارجی داشت به طوریکه حدود 90درصد از ریزگردهایی که وارد کشور میشد منشأ خارجی داشته است. گرد و خاکی که بر اثر طوفانهای اخیر وارد شهر تهران شد منشأ داخلی داشته که برای کنترل این وضعیت ایجاد کمربند سبز یکی از راهکارهای مناسب در کنترل شرایط ناسالم هوا در اثر وقوع طوفان است.
رستگاری معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: طوفانی که در تاریخ 12 خرداد با سرعت حدود 120 کیلومتر در ساعت به وقوع پیوست سبب ماندگاری گرد و خاک در شهر تهران شد که فقط 2 ساعت غلظت آلایندههای شهر تهران را افزایش داد ولی بعد از 2 ساعت به دلیل وزش باد شدید آلایندگی از بین رفت.
وی افزود: روز بعد از طوفان شهر تهران در وضعیت سالم بود یعنی غلظت 24 ساعت در وضعیت سالم بوده است البته دو روز بعد از طوفان بخشی از گرد و غبار در سطح زمین و خیابان نشست کرد که باعث بازپخش آلایندههای شهر تهران شد. در نتیجه در روز 14 خرداد شاخص کیفیت هوای تهران که برای اولین بار در سال جاری بود در شرایط ناسالم برای گروههای حساس شد.
وی ادامه داد: از 14 خرداد به بعد دوباره روند کاهش آلایندگی داشتیم تا طوفان دوم که در 17 خرداد با سرعت 90 کیلومتر در ساعت به وقوع پیوست. این طوفان با توجه به اینکه سرعتش کمتر از طوفان قبلی بود ولی میزان گرد و خاک در شهر تهران را افزایش داد.
رستگاری تصریح کرد: چند روزی هوای تهران تحت تأثیر این طوفان قرار گرفت. طوفان دوم غلظت ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون را افزایش داد. همچنین باعث افزایش ذرات معلق با قطر کمتر از 10 میکرون نیز شد. به طوری که برای دومین بار در طول سال جاری از 17 تا 18 خرداد شاخص کیفیت ذرات معلق کمتر از 10 میکرون نیز به شرایط ناسالم برای گروههای حساس رسید.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به افزایش گرد و خاک از 18 تا 23 خرداد در شهر تهران خاطرنشان کرد: برای کنترل گرد و خاک ناشی از طوفان باید نسبت به ایجاد کمربند سبز در اطراف شهرها، انجام فرایند بیابانزایی در بیابانهای اطراف، احیای مراتع و همچنین توسعه پوشش گیاهی در مناطقی که امکان پذیر است، به خصوص حاشیه شهرها و جلوگیری از چرای دام اقدام کرد.
انتهای پیام/