سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اما و اگرهای شکلات صبحانه

فرق میان شکلات صبحانه با خامه شکلاتی در این است که در ترکیبات شکلات صبحانه خامه وجود ندارد یعنی این محصول بیشتر نوعی فرآورده کاکائویی است و درصد مواد لبنی به‌کار رفته در آن مشابه خامه شکلاتی نیست و نمی‌‌تواند ریزمغذی‌ها و پروتئین مورد نیاز بدن را که باید از طریق صبحانه دریافت شود، تامین کند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در وعده صبحانه، پنیر شور لیقوان، سرشیر یا کره و مربای آلبالو و هویج اشتهایتان را قلقلک ندهد و میل‌تان را تحریک نکند. گاهی دوست دارید خوردنی‌های متنوع دیگری همچون شکلات صبحانه، خامه شکلاتی یا کرم کاکائو با طعم فندق یا بادام‌زمینی را وارد سفره صبحانه خود کنید، اما سوال اینجاست این محصولات چه فرقی با هم دارد و ارزش تغذیه‌ای کدامیک بیشتر است؟ چرا برخی از انواع شکلات صبحانه، طعم دلچسب و مطلوبی ندارد ؟ آیا می‌توان به رژیمی بودن انواعی از شکلات صبحانه اطمینان کرد؟

فرق میان شکلات صبحانه با خامه شکلاتی در این است که در ترکیبات شکلات صبحانه خامه وجود ندارد یعنی این محصول بیشتر نوعی فرآورده کاکائویی است و درصد مواد لبنی به‌کار رفته در آن مشابه خامه شکلاتی نیست و نمی‌‌تواند ریزمغذی‌ها و پروتئین مورد نیاز بدن را که باید از طریق صبحانه دریافت شود، تامین کند.

موضوع دیگر آن‌که شکلات صبحانه موجود در بازار در اصل، کرم کاکائوی صبحانه نام دارد و از ترکیباتی همچون پودر کاکائو، پودر شیرخشک، شکر، اسانس، روغن نباتی، فندق یا بادام‌زمینی برشته شده و برخی افزودنی‌های دیگر تهیه می‌شود. البته اگر در این محصول به جای روغن نباتی از مقدار زیادی کره کاکائوی اصل استفاده شود آن وقت است که به آن شکلات صبحانه می‌گویند که کمتر تولید می‌شود.

معمولا کرم کاکائو را با روغن مخصوص قنادی که اغلب نباتی و جامد است، تهیه می‌کنند و میزان چربی اشباع آن بالاست. ضمن این‌که این محصول همه خواص کاکائو را ندارد و به دلیل دارا بودن روغن و شکر زیاد، بسیار چاق‌کننده است. هر چه در کرم کاکائو یا شکلات‌های شیری، شیر خشک بیشتری استفاده ‌شود از قدرت جذب آنتی اکسیدانی پودر کاکائو کاسته می‌شود.

در مورد فندق یا بادام‌زمینی افزوده شده به کرم کاکائوی صبحانه هم باید گفت گرچه این مغزهای آجیلی حاوی اسیدهای چرب غیر‌اشباع بوده و برای سلامت مفید است، اما چون میزان استفاده از این مغزها در مقایسه با روغن هیدروژنه مصرفی کمتر است خاصیت سلامت بخشی بارزی نخواهد داشت.

هر چه درصد استفاده از روغن نباتی یا مواد قوام‌دهنده و برخی افزودنی‌های عمل آورنده در کرم کاکائو بیشتر باشد طعم محصول به مزه این ترکیبات نزدیک‌تر شده و از کیفیت طعم کاسته می‌شود، ضمن این‌که کم و زیاد شدن این ترکیبات می‌تواند باعث سفتی یا شلی کرم کاکائو شود.

کرم کاکائو اغلب نیازی به یخچال ندارد، اما اگر طولانی مدت در مجاورت نور و هوا باشد خشک، سفت و غیرقابل مصرف می‌شود. البته لازم است بدانید اگر روغن از بافت محصول خارج و روی کرم کاکائو قرار بگیرد نشان دهنده فساد نیست و به عمل آوری ناقص محصول مربوط می‌شود.

کرم کاکائوهایی که با عنوان رژیمی عرضه می‌شود گرچه با شیرین‌کننده‌های مصنوعی که حداقل کالری را دارد تهیه می‌شود، اما نباید کالری روغن و شیرخشک افزوده شده به این محصول را از یاد برد. اگر هر گرم شکر حاوی چهار کالری باشد هر گرم روغن حاوی 9 کالری و بیش از دو برابر شکر کالری‌زایی دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.