عظیمی درگفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، افزود: اجرای این طرح تحقیقی به منظور ارزیابی کیفیت زیست محیطی و رابطه متقابل گونه های گیاهی و جانوری ساکن در دریاچه سد کمال صالح است که با مشارکت دانشگاه صنعتی اصفهان انجام می شود.
وی افزود:به منظور دسترسی بیشتر به جامعه آماری با رویکرد پژوهش محوری شرکت آب منطقه ای استان با همکاری تیم تحقیقاتی، پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان بررسی و پایش اکوسیستم دریاچه سد کمال صالح اراک را در دستور کار قرار داده است .
او ادامه داد:با آبگیری سد کمال صالح، دریاچه این سد به یک اکوسیستم جدید تبدیل شده که با ویژگی های خاص خود تاثیراتی را بر وضعیت زیست بومی منطقه حاکم کرده است.
وی اضافه کرد: اساس این پژوهش بر شناخت رابطه بین زنجیره جانداران به خصوص موجودات میکروسکوپی و ماهی ها و اثرگذاری کیفیت روان آب های ریزنده به دریاچه سد و ترکیب مواد مختلف موجود در آن ها است.
عظیمی افزود: شناسایی نقاط تهدید و فرصت اکوسیستم سد کمال صالح و ارائه راهکارهای موثر در پیشگیری از آلودگی های احتمالی، محور این تحقیق است .
او گفت: نمونه برداری از رسوبات بستر دریاچه، آب ،جانداران و گیاهان و انجام تحقیقات علمی و پژوهشی بر روی گونه خاص از برنامه های مهم این طرح تحقیقی است .
سد کمال صالح یکی از سدهای سنگ ریزه ای ایران است که بر روی رودخانه تیره ساخته شده است .
این سد در ۴۵ کیلومتری جنوب شازند واقع شده که آب مورد نیاز شهرهای اراک، شازند و صنایع بزرگ منطقه را تأمین می کند .
با بهره برداری از این سد، نیاز اهالی شهر اراک به استفاده از چاه های آب اطراف این شهر رفع و از مجموع ۵۶ حلقه چاه تامین آب شهر اراک، ۳۵ حلقه چاه از مدار بهره برداری خارج می شود.
آب سد کمال صالح به لحاظ پاکی نیترات یکی از آب های باکیفیت است./س
/