سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یزد/

تفرجگاه‌های طبیعی راه حل مقابله با بیابانها در استان کویری یزد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد گفت: یزد استانی بیابانی است و مردم آن نیازمند هوای پاک و اکسیژن کافی هستند به همین منظور به دنبال ایجاد تفرجگاه‌های متعدد در نقاط مختلف استان برای مردم هستیم.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز یزد

، سید ابوالفضل وکیلی، ديروز  در بازدید خبرنگاران از تفرجگاه چشمه تامهر در شهرستان تفت اظهار داشت: ایجاد تفرجگاه یکی از نیازهای مردم استان یزد است به همین دلیل نیز طرح «از تامهر تا عقابکوه» سال گذشته توسط اداره کل منابع طبیعی استان یزد به اجرا درآمد.

وی افزود: این پروژه در حدود 10 سال پیش طراحی شده بود اما به دلیل اینکه مشکل آب داشت، تاکنون به مرحله اجرا درنیامده است.

مدیرکل منابع طبیعی و ‌آبخیزداری استان یزد ادامه داد: در حال حاضر آب مورد نیاز این طرح در سه استخر ذخیره آب تهیه شده ضمن اینکه در خود طرح نیز چشمه‌ای وجود دارد که بخشی از نیاز آبی داخل مجموعه را تامین می‌کند.

وکیلی تصریح کرد: با رفع مشکل آب، این پروژه از اواخر سال گذشته به مرحله اجرا درآمد و اکنون بسیاری از فضاهای آن قابل بهره‌برداری است.

وی ادامه داد: نظیر این طرح در منطقه بیشه‌در بافق نیز در حال اجراست و در مجموع به دنبال ایجاد تفرجگاه‌های متعدد در استان یزد هستیم.

وکیلی با بیان اینکه یزد استانی بیابانی است و 36 درصد عرصه‌های آن را بیابان تشکیل می‌دهد، عنوان کرد: ایجاد چنین فضاهایی برای مردم استان یزد ضروری است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد همچنین با اشاره به اینکه در استان یزد 13 کانون بحرانی فرسایش بادی شناسایی شده است، تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا حداقل‌های امکان زندگی مردم در مناطق یعنی تامین اکسیژن، جلوگیری از ورود گرد و غبار و ... تامین شود.

وی تصریح کرد: به همین منظور توسعه فضای سبز در یزد در دستور کار منابع طبیعی استان قرار گرفته و کمربند سبز یزد در مساحت 3هزار و 600 هکتار در همین راستا طراحی شده است.

وکیلی خاطرنشان کرد: تاکنون دو فاز این پروژه شامل 120 و 100 هکتار اجرا شده و در مجموع 220 هکتار با اجرای این طرح به جنگل‌های دست‌کاشت استان یزد افزوده شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد با بیان اینکه در کنار ایجاد و اجرای طرح‌ها، نیاز به فرهنگسازی نیز وجود دارد، تصریح کرد: مردم باید بدانند برای اجرای این طرح‌ها چه زحماتی کشیده می‌شود و چه هزینه‌هایی صرف می‌شود و بدانند یک بوته معمولی و ساده تا چه حد می‌تواند برای اقلیمی نظیر یزد مفید باشد.

وی خاطرنشان کرد: صیانت از منابع طبیعی و پرداختن به مباحث مختلف آن در استانی نظیر یزد یک ضرورت است اما این ضرورت مظلوم واقع شده است.

وکیلی با اشاره به اینکه توسعه فضای سبز و کاهش کانون‌های بحرانی فرسایش بادی نیاز به هم و غم جدی دارد، تاکید کرد: خوشبختانه مسئولان ارشد استان یزد دید مثبتی نیز به منابع طبیعی و محیط زیست دارند.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان تفت نیز در این بازدید با تشریح فعالیت‌های انجام شده در چشمه تامهر اظهار داشت: این طرح در سطح 50 هکتار طراحی شده و تاکنون 10 هکتار آن اجرایی شده است.

زارع بیان کرد: چشمه تامهر در 30 کیلومتری مرکز استان یزد و پنج کیلومتری مرکز شهرستان تفت واقع شده و از آنجا که محصور بین کوه‌هاست، هم به لحاظ دمای هوا هفت درجه از یزد خنک‌تر است و هم از آب معدنی گوارایی بهره‌مند است./س

 

برچسب ها: iهفته ، بیابان زایی ، در ، یزد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.