به گزارش
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، سید حسین نقوی حسینی در تشریح جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: جلسه امروز به ریاست احمدرضا دستغیب تشکیل شد و حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر امور خارجه به بحث و گفتگو پیرامون تغییر و تحولات عراق، مصر و سوریه پرداخت.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی ، ادامه داد: البته حسن قشقاوی معاون امور مجلس وزارت امور خارجه نیز حضور داشت و در ابتدا برخی از اعضا از مله فتحالله حسینی، کامران، محسنی ثانی، آصفری ،دواتگری و شوشتری نظرات خود را درباره رویدادهای اخیر و سیاست خارجی جمهوری اسلامی در قبال تحولات فوق بیان کردند.
وی تصریح کرد: قشقاوی در پاسخ گفت که سیاست خارجی دولت یازدهم هماهنگی و روابط مسالمت آمیز و حسنه با همسایگان است، همانگونه که دیپلماسی پارلمانی هم در همین راستا است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، افزود: موضوعاتی نظیر تحولات مصر و شرکت هیأت ایرانی در مراسم تحلیف السیسی، مواضع ترکیه درحوادث اخیر عراق، اقدامات گروهک تروریستی داعش درعراق، آخرین تحولات سوریه، ومواضع جمهوری اسلامی در قبال تحولات اخیر از جمله موارد مطرح شده از سوی اعضای کمیسیون بود.
نقوی حسینی ادامه داد: امیرعبدالهیان اشاره کرد که جمع بندی نظام و دستگاه دیپلماسی این بود که هیأتی در سطح معاون وزیر خارجه در مراسم تحلیف رئیس جمهور مصر شرکت کند، چون شرایط مصر بعد از انتخابات شرایط خاصی بوده و میباشد، از این رو ما در این سفر طی ملاقاتهایی که داشتیم، دیدگاههای خود پیرامون تحولات مصر را به دولت جدید منتقل کرده و تاکید شد که همه دولتها باید در مقابل افراطیگرایی بایستند، در عین حال نباید به دموکراسی و حقوق مردم لطمه وارد شود.
معاون وزیر خارجه با اشاره به تحولات داخلی مصر گفت : ایران امیدوار است جامعه مصر به سوی آشتی ملی و وحدت داخلی گام بردارد.
امیر عبداللهیان در مورد تحولات عراق تصریح کرد: افراطیون و گروههای تروریستی با تصور اینکه شرایط خاورمیانه در بهترین موقعیت برای ایجاد حکومتهای مورد نظر القاعده قرار دارد، دست به این اقدامات میزنند.
وی ادامه داد : تهاجم تروریستی داعش در عراق در راستای چنین تحلیلی است، اما چند اتفاق مهم رخ داد که تحلیل مذکور را نقش برآمد کرد، ازجمله فتوای آیت الله سیستانی یکی از مهمترین این اتفاقات بود، چرا که فتوای ایشان موجب وحدت تمامی نیروها و گروههای داخلی شد و حمایتهای معنوی و مادی بسیاری را درپی داشت و از سوی دیگر موجب وحشت نیروهای داعش شد.
معاون وزیر امورخارجه افزود: همچنین فتوای سایر علما و مراجع شیعه و سنی نیز روند مذکور را شدت بخشید، البته آمریکاییها که سرنخ اصلی را در دست دارند، سعی میکنند آینده تحولات سیاسی عراق را در جهت منافع خود ساماندهی کنند و گرنه ارادهای برای مبارزه با تروریسم ندارند چرا که خود آمریکاییها باعث پیدایش گروههای تروریستی در سوریه و عراق شدهاند و ادعاهای آمریکا مبنی بر دخالت در امور عراق یا همکاری با ایران برای مبارزه با داعش در راستای حفظ منافع خود است ، زیرا ایران هرگز در راستای چنین سیاستهایی حرکت نخواهد کرد، بلکه با آنها برخورد خواهد کرد.
انتهای پیام/