سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

النشره گزارش داد:

نزدیکی آمریکا به ایران و خشم عربستان

پایگاه خبری النشره در مقاله ای به نزدیکی مواضع آمریکا و ایران و تلاش‌های عربستان برای ممانعت از این نزدیکی پرداخت.

به گزارش سرویس بین الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری النشره، این پایگاه در مقاله ای به قلم ماهر الخطیب،  به نزدیکی بیشتر آمریکا و ایران پس از توافقنامه ژنو و تلاش‌های عربستان برای جلوگیری از نزدیکی ایران به آمریکا پرداخت و به نقل از منابع مطلع نوشت: عربستان میخواهد به یک عملیات سیاسی انتحاری دست بزند.

این پایگاه در مقاله خود نوشت: از زمان اعلام توافق میان ایران و آمریکا به منظور حل پرونده هسته ای ایران، عربستان نتوانسته به هیچوجه این مسأله را تحمل نمایند و حتی تلاش کرده تا با تمامی ابزارهای ممکن مانع انجام این توافق شود ؛ اما وی تا الان با شکست مواجه شده است و بسیاری معتقدند که هماهنگی میان مواضع واشنگتن و تهران در رابطه با مسائل منطقه بیشتر از سابق شده است.

این پایگاه سپس می نویسد: در زمانی که برخی معتقدند، ریاض شروع به تجدیدنظر در سیاست‌هایش دارد،  وقایع اخیر عراق نشان می‌دهد که عربستان از درک تحولاتی که در سطح منطقه روی می‌دهد،عاجز وناتوان است .

این پایگاه سپس در مقاله خود می نویسد: برخی از منابع آگاه در گفتگو با النشره اعلام کرده‌اند که عربستان در تلاش است تا از طریق سیاست خارجی خود در این زمان، دست به یک سیاست انتحاری بزند؛ خصوصا اینکه روابط ریاض با بسیاری از کشورهای عربی به بن بست رسیده است و نمی‌توان انتظار داشت که روابط عربستان به آسانی به حالت سابق خود برگردد؛ خصوصا اینکه عربستان متهم است که از گروه های مخالف مسلح در سوریه و عراق را پشتیبانی می‌نماید.

این پایگاه سپس می نویسد: این منابع گفته‌اند که نوری المالکی، نخست وزیر عراق، پیشتر مقامات عربستان سعودی را متهم نموده است که از گروه های تروریستی در کشورش حمایت می کند و این درحالی است که نقش عربستان در سوریه نیز برکسی پوشیده نیست و از این رو عربستان بازیگر مطرحی در مراحل پیش رو در منطقه به شمار نمی‌رود.

این پایگاه می نویسد: این منابع گفته اند که موضعی که عربستان سعودی از طریق رسانه هایش مدتی است تبلیغ می‌کند، وی را در موضعی دشوار و سخت، حتی نسبت به هم‌پیمانانش، قرار داده است و بسی جای تعجب دارد که وی گروه های مسلح در عراق را پیکارجو و انقلابی می‌نامد، درحالی که آمریکا تأکید دارد که این گروه‌ها، گروه‌هایی تروریستی هستند و خطری برای امنیت ملی به شمار می‌روند ؛ تا آنجا که آمریکا به بررسی احتمال دخالت نظامی به منظور کمک به دولت عراق  برای از بین بردن تروریستهای تکفیری بعثی پرداخته است.

این پایگاه سپس در گزارش خود می‌نویسد: این منابع آگاه می گویند که ریاض معتقد است که آنچه در عراق درحال وقوع است، به نفع آنها خواهد شد؛ چرا که ریاض معتقد است که این رویدادها از سویی باعث می‌شود به نوری المالکی، نخست وزیر عراق که هم‌پیمان ایران است آسیب وارد شود ، واز سوی دیگر برگه ای است که می‌تواند عربستان از آن به منظور بیان تنش‌های فرقه‌ای  استفاده نماید.

این منابع آگاه می گویند: عربستان معتقد است که در صورتی که موفق گردد تا موازنه قدرت را در عراق ، هرچند نسبی وبطور کم، تغییر دهد، می‌تواند تا خسارتی را که در سوریه پس از پیروزی ارتش سوریه در مسلط شدن به مناطق بسیاری که پیشتر به دست گروه های مورد حمایت عربستان سقوط کرده بود، بدست آورده بود، جبران نماید.

این پایگاه در پایان می‌نویسد: این منابع تأکید دارند که در صورتی که واشنگتن در مواضع اخیر خود جدی و محکم باشد، ریاض نخواهد توانست که در مدت زمانی طولانی به سیاستهای خود ادامه دهد.





انتهای پیام/.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.