به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ، اللهوردی نوبخت اظهار کرد: بانوان در طول سال میتوانند سه بار اهدای خون کنند اما اهدای خون آنها به نسبت جمعیت بانوان اردبیل پایینتر است؛ به طوری که بانوان استان در طول سال 5.3 درصد اهدای خون انجام میدهند که رقم پایینی به نظر میرسد.
وی افزود: هر چند در سطح کشور این شاخص 4.5 درصد است؛ به طوری که به ازای هر 100 واحد خون اهدایی 4.5 واحد خون اهدایی متعلق به بانوان است اما این استان از شاخص کشوری وضعیت بهتری دارد.
مدیرکل انتقال خون اردبیل برنامه کشوری را در این زمینه در سال جاری رساندن شاخص اهدای خون بانوان به 6 درصد دانست و ادامه داد: تلاش میکنیم تا در استان این شاخص به 6.6 درصد برسد.
*سالانه 4 درصد افزایش خونگیری به ثبت میرسد
مدیرکل انتقال خون اردبیل یکی از اهداف انتقال خون را در اختیار گذاشتن خون سالم و کافی برای بیماران نیازمند عنوان کرد و گفت: افراد با انگیزه بشردوستانه و خیرخواهانه به اهدای خون اقدام میکنند و از سال 81 در این استان خونهای اهدایی کاملاً داوطلبانه بوده و خون جایگزین نیز در اردبیل حذف شده است.
نوبخت تصریح کرد: این فرایند در سطح کشور در سال 86 تحقق پیدا کرده است و در سال 87 به سازمان بهداشت جهانی اعلام شده که خون جایگزین دیگر وجود ندارد و همه به صورت اهدای داوطلبانه است.
این مسئول با یادآوری اینکه استان اردبیل مشکلی در تامین خون ندارد و در این زمینه هیچوقت دچار بحران نشده است، ادامه داد: به دلیل خیرخواهی و رفتار ایثارگرانه مردم در این استان همواره خون مورد نیاز تامین میشود؛ به طوری که حتی با یک پیامک شاهد بودیم که افراد خیرخواه اقدام به اهدای خون کردند و همواره برای چند روز خون ذخیره وجود دارد.
مدیرکل انتقال خون اردبیل با بیان اینکه جز موارد خاص صادرات و واردات خون به صورت کشوری نداشتهایم، گفت: نه نیاز خونمان را از خارج از استان تامین کردیم و نه اینکه خون و فرآوردههای خون را به خارج از استان ارسال میکنیم بلکه در داخل استان تمام نیازهایمان تامین میشود.
نوبخت خاطرنشان کرد: در سال گذشته 30 هزار واحد خون از 22 هزار نفر خونگیری شده که از این تعداد 20 هزار واحد در شهرستان اردبیل و مربوط به 14 هزار اهداکننده خون بوده است.
وی افزود: اهداکنندگان مستمر در طول سال بیش از یک بار خون دادهاند و تعداد این خونگیری حداکثر برای چهار بار برای آقایان و سه بار برای بانوان انجام شده است.
مدیرکل انتقال خون اردبیل در پایان گفتوگوی خود به رشد چهار درصدی خونگیری در طول سال اشاره کرد و یادآور شد: در داخل استان اگر بیمارستانهای تخصصی مصرفکننده خون و حتی بخشهای مختلف نظیر آنچه که در بیمارستان امام خمینی اردبیل به عنوان جراحی قلب باز دایر شده نیاز به خون داشته باشند روند خونگیریمان را افزایش میدهیم و از مردم نیز انتظار داریم در کمک به بیماران نیازمند یاریگر ما باشند.
انتهای پیام/م