دکتر هما فتحی متخصص پوست و مو در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: غدد عرق پوست انسان به 2 گروه اکرین و آپو کرین تقسیم میشوند. غدد اکرین تقریباً در سرتاسر بدن به ویژه سر، صورت، کف دست و پا وجود دارند و با چشم غیر مسلح نیز قابل مشاهده هستند.
وی افزود: هر فرد بالغ میتواند بیش از نیم لیتر در ساعت عرق تولید کند که این میزان در ورزشکاران حرفه ای و آب و هوای گرم تا 4-3 لیتر در ساعت نیز میرسد.
فتحی تصریح کرد: غدد اپوکرین بزرگترند و پس از بلوغ فعال میشوند و ترشحات خود را از جدار فولیکول مو به سطح پوست میرسانند. تجمع این غدد بیشتر در زیر بغل- کشاله ران و به میزان کمتری در سرو صورت است. بوی عرق مربوط به این غدد است.
وی خاطر نشان کرد: افزایش تعریق در 2 تا 3 درصد افراد جامعه وجود دارد و شامل انواع اولیه و ثانویه است.
در نوع اولیه تعریق زیاد کف دست و پا و زیر بغل مشخص است و با استرس و اضطراب تشدید میشود و بیمار در ساعات بیداری از تعریق زیاد رنج میبرد.
در نوع ثانویه یک دلیل جسمی مانند مشکل هورمونی به ویژه پرکاری تیروئید عصبی وجود دارد. البته کمتر از 5 درصد موارد تعریق زیاد از نوع ثانویه بوده و با انجام آزمایشات و معاینات قابل تشخیص هستند.
دکتر فتحی در رابطه با زمان تعریق زیاد تصریح کرد: پس از انجام بررسیهای زمینه ای و اطمینان از عدم وجود اختلالات جسمی، انواع داروها موضعی برای درمان استفاده میشود.
از تزریق بوتاکس نیز برای این امر استفاده میشود. همچنین درمان استرس و استفاده از مشاوره برای آرام سازی بیمار سودمند است.
مصرف کمتر چایی و قهوه و غذاهایی مانند سیر و پیاز نیز توصیه میشود.
انتهای پیام/